Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Bu hallere düşmeme sebeb Antika'dır.
Biraz TRİLYE ledim. Geldim.
Abarttığım zamanlarda. Solda A300, Minolta 50mm F1,7 ve Sony HVL-42AM üçlüsü, sağda A700 ve Sony 70-400 G ikilisi. Ortada da bendeniz.
adaşım selam
10 kasım haa.. bu çok anlamlı doğrusu
sakın ola ki yurt dışından bu şekilde alışveriş yapma.. kargo, gümrük vs. derin sorunlar bunlar..
mağdur olma ihtimalin var.
yoksa herkes alırdı değil mi
---------
badboy, 70-400 kullandın haa.. kıskandım valla
Ortada da bendeniz.
Ortadaki arkadaş vaktiyle sirkeci garında H/9 ile gül çekmeye çalışan arkadaş idi,hatırladım..
Ben sizin gibi değilim yaşlıyım da anca hatırladım ..
herkese selamlar badboy79tr çok güzel bir görüntü olmuş a700 hız bakımından nasıl sence yani ben a300 zorlanıyorum bazen tabi lensle de alakası var fakat makineleri kıyaslarsan...70-400 G fena bir lens sanırım...bilmiyorum ankarı biliyormusun fakat yakın çevrede doğayla baş başa kalabilmek zor birde arabanız yoksa çokdaha fena su an benimde arabam yok genede pazar günü herşeyi yüklenip
mogan gölüne gidcem akşama kadar doğa ve ben
170-500
boraordu, tabii ki lens yüzünden zorlanıyorsun.
170-500 ün, tık diye anında netlemesini beklemek yanlış olur.
tele lensler genelde diğerlerine göre ağır netler.
hızlı olanları da var tabii nispeten..
kesenin ağzını açarsan
Eyvallah panctom,
Zaten ben de o sekil bi alisveris istemiyorum. Astarinin yuzunden pahali olmasinin bir anlami yok di mi?
Peki su an orada A500 kac tl civarinda? Burda nispeten bi miktar ucuz sanirim yinede Turkiyeden. Tabii sadece makina diil lenslerde ayni durumda. Eger bi lens ihtiyaci falan olan varsa burdan fiyat arastirabilirim ve isterlerse getiririm. Ben her 3 ayda bir giris cikis yapiyorum Turkiyeye.
yurt dışında neredesin ki ?
tele lensler genelde diğerlerine göre ağır netler.
Valla buna 70-400 için pek katılamayacağım. Zınk diye netliyor. Şimdiye kadar kullandığım tüm lenslerden (18-70, 75-300, 50mm) çok daha hızlı. Tabi gövdeninde katkısı yadsınamaz.
A700 ün A300 den en bariz farkı yani ilk dikkatimi çeken vizörü oldu. Çok daha büyük ve aydınlık. Tabi birde odaklama hızı lensin de katkılarıyla epey hızlı A300 e göre. Valla benden bu kadar zaten 2 dakika elimde kaldı, 3 poz milleti çektim. Ama fotoğrafa dikkatli bakarsan büyüklük olarakta göze çarpan bir fark görürsün. Tabi lensler ve flaş olmadan düşün.
Mustafa abi haklısın valla. Kıskanılmayacak gibi bir lens değil. Ama ne yazık ki benim de değil.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312314 Şub. 2021, 16:41
mete007 -