panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
palet444
palet444 (üye)
Malatya / Amatör

Tarih: 7 Ağustos 2009, 17:03 - İp: 212.***.**2.149
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

arkadaşlar emeklerinize sağlık..

Galeri bölümünü bıraktım, buraya daha fazla vakit ayıracağım artık

Palet444, ilk çekimler için hiç te fena değil.. çiçek özellikle güzel..
manzara çekerken F değerini en az 8 veya 9 olarak seçmeni öneririm.
Bir de o tekneli manzaralarda, odak noktası olarak teknelere isabetlersen, daha güzel sonuç olurdu.

Badboy, ellerine sağlık.. Turuncu tonlamalı fotoya bayıldım

Reis, kaliten yükseldi ya.. Buna çok seviniyorum

Ve xarax77, zaten hep iyi işler yapıyorsun kardeşim

#panctom' tarafından 07.08.2009 17:32:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ağustos 2009, 17:09 - İp: 88.***.**4.62
palet444
palet444 (üye)
Malatya / Amatör

panctom
bu güzel değerlendirmen için çok teşekkürler bundan sonra bol resim eklerim saygılar

Tarih: 7 Ağustos 2009, 17:15 - İp: 212.***.**2.185
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

devam..

Tarih: 7 Ağustos 2009, 23:36 - İp: 78.***.**3.203
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

son..

Tarih: 7 Ağustos 2009, 23:37 - İp: 78.***.**3.203
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

mustafa abi yorumlar için çok teşekkürler kapıyor sizlerden yeni bişeyler teşekkürler..

mor portreler cok guzel sb olması daha bi ayrı tat vermış elıne saglık..

sony 75-300 + a300

genel kanı başarılı macroda genelde oldugu kadar başarılı değil ama uygun fiyatıyla cezbedici gibi.

Tarih: 8 Ağustos 2009, 01:02 - İp: 85.***.**0.242
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ve çalışkansın da yani xarax

Morpurple, kadrajlarını güzel dengeliyorsun.
Ama bazı portrelerin netlik olarak iyi iken, bazılarında netlik zayıf..

-odak hatası
-tam çekeceğin anda modelin hareket etmesi
-ışık

gibi faktörler neden oluyor olabilir.
Modellerinin yüzlerinin yeter derecede ışık almasına da dikkat et her zaman..

Tarih: 8 Ağustos 2009, 01:05 - İp: 88.***.**4.62
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ederim xarax yorumun için..

panctom..bu konu altında odaklamayla ilgili verdiğin bilgilerden beri odaklama sorunu yaşamıorm artk pek fazla çözdüm o olayı..ama genelde ışık yetersizliğinden kaynaklanan düşük enstanteneler sebep oluo netlik kaybına..bide çektikten sonra lcd de bakıorm gayet net görünüyo gözüme bilgisayara atıp büyütünce hafif fluluk olduğunu farkediorm o da uyuz edio beni..minolta f/1.7 ya da sony f/1.4 almayı düşünüyorum bu ara..hem açık diyafram değeriyle enstanteneyi yükseltmeyi düşünüyorm hemde alan derinliği çok fazla olan portreler çok hoşuma gidio..hangisini önerirsin?

Tarih: 8 Ağustos 2009, 09:35 - İp: 78.***.**3.203
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

biliyorum canınız çekicek ama kusura bakmayın:D:D süt mısırrr........(steady shotın cok buyuk faydası iso 200 ve 1/5le çekildi)

teşekkürler arkadaşlar devam minolta 35-70

Tarih: 8 Ağustos 2009, 10:54 - İp: 85.***.**0.242
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Teşekkür ederim. Bir tanede duygusal çaılşmam var. Adı Güneşe Dua ama farklı isim lere de açığım.
Odak: 35 mm 1/1000 F11 so:100

Tarih: 8 Ağustos 2009, 14:25 - İp: 88.***.**1.168