panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Evet sevgili Turk..

Aynı şeyi canon ve nikon firması da yapıyor. Neden sony yapınca kötü oluyor? Bir de, "üretimden kalkmak" deyimini büyütmemelisin. Şimdi gittin samsung LCD tv aldın. 7-8 ay sonra aldığın modelin üretimi duracak. Yani üretimden kalkacak
E buyur..
Ne yapacağız şimdi? Eyvah
Hemen sat onu ve yeni çıkan modeli al

Umarım anlatabilmişimdir. Her ama her sektörde ürünler geçicidir. Firmaların var olabilmesi için sürekli üretmesi gerekir. Hatta üretirken KENDİNİ YENİLEMESİ GEREKİR. Eğer yenilemezsen arkada kalırsın, saf dışı ederler adamı..

Şimdi söyle bakalım.. Kendini yenilemenin neresi kötü? Yeni bir model ürettiğin zaman, neden hala eski modeli üretmeye devam etsin ki?
Üretimden kaldırmak kötü birşey değil ki..
Üretimi biten model çöpe mi atılır?? O zaman nikon d70 çoktaaan niyadını doldurdu, atın çöpe

Gönlünde Sony var ise bana güven ve git al kardeşim.. Yıllarca da kullan.. Başka bir marka da alsan, bir süre sonra üst modeli çıkacak ve senin aldığın model üretimden kalkacak..
Ve Hayyamda bir sony düşmanlığı var, buna inan.. Neden? Çünkü ellerinde daha çok canon ve nikon aparatları ve lensleri mevcut.. Onları nasıl satacaklar yoksa?
Sen gibi yeni arkadaşları kolay dolduruyorlar.

DİP NOT: Sony A300 ve A350 çıkalı tam 15-16 ay oldu neredeyse
sen biraz geç kalmışsın desek..

Artı, sony A100 alma.. üretim meselesi değil, bu model sony'nin acemilik makinesidir. Şimdi artık olgunlaştı bu konuda..
----------------------------------------------

Arkadaşlar, hepinizin fotoları güzel.. Bu topiğe gösterdiğiniz seçicilik için tek tek teşekkür ederim hepinize..

Zamanla daha da seçici olacağınıza ve çok güzel fotolar paylaşacağınıza inanıyorum.

#panctom' tarafından 08.05.2009 02:41:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2009, 02:36 - İp: 88.***.**6.168
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Gelelim tekrar fotoğraf paylaşımına..

Hepinizin ellerinize sağlık arkadaşlar..
Bu topik, bizlerin daha seçici olmasına yardım edecek sanırım
Daha daha iyisini yapmaya ve kaliteyi düşürmemeye gayret edeceğiz çünkü..

Tüm sonycilere ve bu topiği izleyen her fotoğrafsevere selamlar..

----------------------------------

Sony A300 ve CZ 16-80..

Her 2 fotoğraf ta 16mm değerinde, yani en geniş açıda çekildi. Yani bir lens için en zor çekim bu.. Ama cz 16-80 çok iyi bir lens..
Shadow-high light uyguladım. Biraz keskinlik ve çerçeve ilavesi..

#panctom' tarafından 08.05.2009 02:58:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2009, 02:51 - İp: 88.***.**6.168
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Bu CZ 16-80 her fotoğrafını gördüğümde içim cız ediyor neden bende yok diye.. Harika bir objektif. Harika.

Bir fotoğraf daha ekleyeyim. Picasada önce W/B uygulandı. Ardından tempature arttırıldı.. A300 ve 18-70 Kit lens

ISO-100
1/250
f/8

Çerçeve dışında hiç bir düzeltme yoktur...

18mm
f/14
10sn
ISO-100

#mehmetklyr' tarafından 08.05.2009 03:19:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2009, 02:58 - İp: 88.***.**0.42
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Evet Mehmet, aynen öyle..

Çok kişi kaçırdı, kim aldı bilmiyorum ama gecen hafta mfaslan adlı arkadaş, yepyeni ve garantili cz 16-80 lensi, 870 tl ye sattı.
12 taksitle seceneği de vardı ayrıca.. Bu arkadaş bana özelden yazıp, 16-80 den memnun olmadığını yazmıştı 15 gün önce..
Çok şaşırmıştım, 16-80 gibi bir objektifden memnun olunmamasına..

Bu lens, benim BARİZ şekilde gözlemlediğim bir kaliteye sahip..
Yeter ki doğru pozlama ve odaklama yapılsın.

Tarih: 8 Mayıs 2009, 03:21 - İp: 88.***.**6.168
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sony özellikle A300 modelinden itibaren, yüksek isodaki noise sorununu çözdü.
bundan 2 ay önce sevgili nehirden İzmir'e gelmişti. Onun nikon d90 makinesiyle bol bol çekim yaptım. Ve tabii bir de benim A300 ile..

Her 2 makineyi yüksek isoda test ettim. D90 evet, daha az noise üretiyor. Ama..
Ama noise temizlerken detaylardan götürüyor maalesef..
her 2 makinenin iso1600 lerini aynı anda çekip test ettim.

D90 daha temiz ve noisesiz fotoğraf verdi. Ama fotoğrafı tam boy açıp bakınca, bakasım gelmedi. Çünkü detaylar, noise temizleme işleminden dolayı deforme olmuştu. Ama ekrana sığdırıp bakarken belli olmuyor tabii.. Full büyütmek lazım.

Sony A300 de ise Full açıp büyütünce nispeten biraz noiseler görünüyor.
Ama..
Ama detaylar zıpkın gibi yerinde duruyor. Saç tellerinde deforme yok..
Fotoyu ekrana sığdırınca, sony'de noiseler belli olmuyor.

Diyelim ve hemen bir örnek.. iso 1600 değerinde bir gece çekimi, tripodsuz..

A300 ve minolta f:1.7

iso1600
f:2.8
1/13

Bu fotoğraf, iso testi açısından en zor fotoğraftır.
nEDEN?
Çünkü makineler en çok bokeh (arka flu alan) kısmında noise verir.
Makineler en çok zayıf ışıkta noise verir.
Ve makineler en çok, zayıf ışıktaki karanlık bölgelerde noise verir.

Yani, A300 en zor ve kötü şartta bu kadar noise veriyor.
Daha iyi şartlarda, çok daha temiz sonuç verdiğini belirteyim.

#panctom' tarafından 09.05.2009 00:42:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2009, 00:37 - İp: 88.***.**6.168
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

1600 iso için çok iyi bir sonuç bu. Vaayy.. 1600 isoda bu temizlikte bir fotoğrafın çıkması tamamen gövdeyemi bağlı yoksa kullandığın lensinde etkisi varmı. Ben yoktur diye biliyorum ama 1600 isoda az bi değer değil hani... Ben makinemle 400 iso üstüne çıkmıyorum hiç. Yoksa sınırları zorlamalımıyım...

Tarih: 9 Mayıs 2009, 00:44 - İp: 88.***.**4.139
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

lensin de etkisi var biraz sevgili Mehmet..

Ama ben kit lens ile iso1600 fotosu çok eklemiştim A300 topiğine..
onlarda da sonuç çok iyiydi.
isoyu yükseltmekten çekinmeyin bence.. bazı arkadaşlarımın da iso takıntısı var, hep kızarım onlara

Dur bi, benim arşivden iso 1600 araştırayım kit lens ile.. bulursam paylaşacağım.

Tarih: 9 Mayıs 2009, 00:50 - İp: 88.***.**6.168
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Vallahi çok güzel olur. Bende bi fotoğraf koyayım bari.

ISO-100
1/125
f/8
35mm
A300+18-70 kit
Hiç bir oynama yok

#mehmetklyr' tarafından 09.05.2009 00:55:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2009, 00:54 - İp: 88.***.**4.139
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bir sürü iso1600 buldum ama, hepsi de özel aile fotoğrafı
1-2 tane uygun vardı ama bir yandan test yapacağım derken foto-kaliteyi düşürmemek lazım.
Bunu uygunca gördüm.
makinemi ilk aldığım gün, evde ilk çektiğim fotolardan biri..
hemen iso1600 testi yapmıştım, merak işte..

hiçbir noise azaltma işlemi yoktur.

kit lens ile iso1600..

#panctom' tarafından 09.05.2009 01:22:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2009, 01:21 - İp: 88.***.**6.168
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Hmm... Oldukça güzel. Yarın biraz yüksek iso çalışayım ben. MAkinemin sınırlarını öğrensem iyi olacak sanırım. Ufaklıkta pek tatlıymış..

Tarih: 9 Mayıs 2009, 01:28 - İp: 88.***.**4.139