Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Sony Nex 5 çeşitli modlarda resimler. Yarın nasipse panorama çekim yapma fırsatım olacak.
ev içi çalışmışsın..
Evet Mustafa Bey bu makine bi acaip ya, menülere çok iyi hakim olmak gerekiyor, buna alışırız da, netlemeyi de lensin ön tarafından ayarlıyorsun, 14 x büyültme özelliği var, birde sanırım makinenin programını güncellemem gerekecek. Geniş açı güzel çekiyor. 16 mm ile ceketin cebinde taşınabiliyor. Büyültme işlemi sanırım makroda işe yarar gibi, büyülttükten sonrada netleme, + 1 veya -1 ayarlarını tekrar yapmak gerekiyor, netleme yaparken diyafram aralığı değişiyor. Her şey menülerde bitiyor. 2 veya 3 modda sanırım HDR çekim yapıyor 6-7kare çekiyor ve fotoyu birleştiriyor. Çok hoş bir makineymiş, manzara ve panorama değişik yarın bakalım nasipse göreceğim.
Son versiyona geç... Az olan 2 tuşa atama yapabiliyorsun Adaptörle A modunda otomatik bayağı lens kullanabiliyorsun vs...
ooff offff..
dolar gene uçuşa geçti oofff
a580 hayalini, a560 a düşürmüştüm ama o da şu an için bitti demektir
--
yeni arkadaşlar hoşgelmişler topiğimize..
selo37 ve dervis2007..
selo kardeş yalnız fotoları çok büyük eklemişsin.
sayfa iptal olmuş bu yüzden, zor açılıyor.
en fazla 1024 piksel ebadında yüklersen çok iyi olacak kardeş..
eklediklerini de küçültüp düzeltirsen, sayfamız da düzelir
bir foto daha benden..
hiç merak etmeyin arkadaşlar , sony noise konusunda her geçen gün kendini geliştiriyor. ben hep fotolarıma % 100 bakarım. oda içinde az ışıkta isterse 200 iso olsun noise yapar bu doğal bişey. ama ilküretilen ürünler sony nin ve şimdiki ürünler arasında çok gelişme var. şu anda benim kullandığım makina SONY ALPHA 290 , 900 1000 lira fiyatındki makina canon 500d ile kafa kafaya gidiyor noise başarımı konusunda. nikonun d300 ü ile de kafa kafaya. d200 d60 d50 d70 d40 canon 400d 450d 350d flan fasafiso.
makine alıcak arkadaşlara da ışık olsun bu yazım. Sony 2010 üretimi makinalarından korkmayıp alsınlar. 2010 öncesi de iyi ama bunlar daha iyi.
selo37 kardeş..
yetiş gari, şu fotoları az daha ufaltıver
sayfa zorlanıyor
- - -
melih hoşgelmişsin, sefa getirmişsin
paylaşımlarını bekleriz her zaman..
- - -
-Minolta ikilisinden bir fotoğraf daha gelsin miiiii.....
-geeelsssiiiiiinnnn......
-e alın gaariii...
A G mantalitesi, AG..
çok fotoğraf varda ekleycek zamanım yok , inş olursa eklemeye çalışırım.
bende de pek çok var kare,emme geriye dönüp izlemeye vaktim yok gali..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109527 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312314 Şub. 2021, 16:41
mete007 -