merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
seaman
seaman (üye)
İstanbul / Amatör

warwick,

Ben de Sigma 150mm veya 180mm düşünüyorum. 150mm henüz Sony uyumlu yok, 180mm'de de HSM(Sony uyumlularda) yok. Bir de lens 950 gr civarı. Biraz kelebek, böcek peşinde koşunca, hele de bir de yanınızda çanta vs. varsa yorucu olur. Ama çalışma uzaklığı açısından çok rahat ettirir. 150mm çok beğenilen, keskin bir lens. Sizin de söylediğiniz gibi makro için kesinlikle makro lens gerekli.

Sigma 70-300 de hiç fena değil. Bira kutusunu sonradan öğrendiğim için bir de makine ve lensleri mecburen taksitli aldığım için 70-300 aldım. Birazcık imkanlarınızı tartıp tatmin olmak gerekiyor. Ben çok severek kullanıyorum.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 15:09 - İp: 81.***.**0.33
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

tamron 90mm , sigma 70mm, sony 100mm, sony 50mm.
100mm sony nin fiyatı yüksek, bence tamron çok ideal duruyor.
50mm sony de iyi bir makro, kısa gibi duruyor belki ama şu da var, makro objektifleri portre çekmek gibi amaçlarla da kullanıyorsak 50mm avantaj sağlayabilir, iyi bir portre objektifi olur 50mm mesela...

Tarih: 3 Temmuz 2007, 15:29 - İp: 81.***.**7.49
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

warwick,
tamron 200-400 objektifi ben ve hakan baykal bey, kullanıyor.
Tamron fotoğraflarından tekrar yükleme yapayım bir kez daha bak istersen.
Ben tamronu beğendim, oldukça iyi renkler çıkartan keskin bir lens.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 15:36 - İp: 88.***.**6.149
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

seaman tesekkur ederim sigma 150 sony var die biliyordum. O zman tamron 180 dusunuyorum ben.

Hakan sagol, dedigin lenslerde cok iyi ama ben almisken iyice uzun mesefe almak istiyorumki ilerde ihtiyac gorursem elimdekini satmaya da kiyamam oyle kalirim.yoksa tamron 90 cok iyi.portreyede zaten bi tane 50 mm var

Fipar cok tesekkur ederim. yuklleyebilirsen bi ara cok memnun olurum. yalniz bu lensi bulabilirmiyim hayyamda falan. Bi fikriniz varmi?

Birde su nicklerimiz yerine isimlerimizi soylesek daha iyi olacak galiba, garip geliyo biraz fipar seaman nemru-t buffallo, vs.. Bir de buyuklerimiz var sitede ama anlayamadigimdan nickle hitap etmek zorunda kaliyorum.Umarim kusura bakmiyorsunuzdur. Saygilarimi iletirim..

Tarih: 3 Temmuz 2007, 16:02 - İp: 147.***.**0.18
seaman
seaman (üye)
İstanbul / Amatör

Açıkçası isim konusunu ben de düşünüyordum. İmzamda da ad soyad yazılı. Süheyl Bey, Cüneyt Bey bildiğim isimler. Dİğer arkadaşlara da isimleri ile hitap etmeyi daha çok isterim.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 16:47 - İp: 81.***.**0.33
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

ben de böyle düşünüyorum ve künyemde ismim yazılı zaten.
O zaman en azından ismiyle hitap edilmesini isteyenler künyelerinde isimlerini belirtsinler.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 16:58 - İp: 88.***.**6.149
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

evet bu çok iyi olur arkadaşlar..

Tarih: 3 Temmuz 2007, 17:41 - İp: 81.***.**2.72
piri reis
piri reis (üye)
Bursa / Meraklı

Merhaba arkadaşlar... Henüz A100 75-300mm kullanmamış bir arkadaşınız olarak Sony 75-300 ile Carl Zeiss 75-300 arasında herhangi bir fark olup olmadığını soracağım sizlere... Cevaplarınız beni memnun edecektir. Teşekkürler...

Tarih: 3 Temmuz 2007, 18:27 - İp: 85.***.**6.241
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

piri ries,
Carl Zeiss 75-300 diye bir lens yok biliyorum, başka objektif olmasın.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 18:37 - İp: 88.***.**5.84
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

evet arkadaşlar tamron 200-400 ile tamamı elde çekilmiş on adet fotoğraf,hem bu başlığa fotoğraf ekleyeyim hem de tamron 200-400'ü merak edenler için belki bir fikir verir.
Tamron için Gürhan'a (pollyteks) teşekkür ediyorum:

#fipar' tarafından 03.07.2007 22:16:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 22:14 - İp: 88.***.**2.216