aydin80
aydin80 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony A350 mi Yoksa Canonmu Yoksa Ne

Merhabalar,

Yeni bir makina lmayi dusunuyorum. Fotograflari genelde kendi zevkim icin cekiyorum. Yakin zamana kadar kullandigim Canon F-1 makinam gorevinden istifa edince bir DSLR mkina laiyim dedim. Ama arastirmaya baslayinca da kafam iyice karisti. Su an Amerika'dayim ve makinayi buradan almak niyetindeyim. E-bay de iki kit buldum fiyatlari makul Sony Tamron ojektifle Canon ise Sigma. Vakit ayirip yardimci olailecek varsa cok sevinirim. Linkler asagida Saygilarimla
Sony A 350 Kit

Canon Kit

Tarih: 30 Nisan 2008, 07:17 - İp: 69.***.**5.105
kuklaci
kuklaci (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba aydin80,

Aynı karmaşayı bende yaşıyorum Canon Eos 40 D (1250 $ spot body,1650 $ kit) body düşünürken fiyatı sebebiyle Pentax K10 D ye çevirdim ibreyi.Ancak Sony A350 de son teknoloji bir ürün ve birçok ek özellik var.

Fiyatı sebebiyle Sony A350 düşünmeye başladım.Sony almanın dezavantajı aradığın uygun lensleri bulmakta yaşanacak sıkıntılar olabilir.Bir de Canon veya Nikon'a göre 2.el de fazla kaybettirir düşüncesindeyim.

Tarih: 30 Nisan 2008, 10:19 - İp: 212.***.**4.211
hahmet
hahmet (üye)
Kahramanmaraş / Doğa Fotoğrafçısı

İyi günler,

Aynı düşünceye bende sahibim Sony a350 cazip görünüyor ama gerçekten doğru seçim mi bilemiyorum.

Sahinden.com da 1.000 ytl den satılıyor body olarak (kit 1.500) çok iddialı görünüyor ama Canon 450d de beni düşündürmüyor değil.

Kendi adıma kararsızım.

Tarih: 30 Nisan 2008, 23:39 - İp: 78.***.**2.136
aydin80
aydin80 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler ama halen net bir tavsiye alamadim. ANladim ki bizimki ortak bir sorun. Kesin birseyler soyleyebilecek yok mu.
Sunu da ekliyim en az 6 ay daha lens yatirimi yapamiyacagim. Ve aldigim makinayi sanirim en az 3 yil kullanirim, kirip parcalamadigim surece. Dusununki yakin zamana kadar F-1 im ile surduruyordum yasamimi. . Dolayisi ile soruya daha net yaklasabilecek olan varmi? Varsa inanin cok makbule gecer makinayi 10 gun icerisinde alicam cunku...
Bu arada Amerikadayim ve makiinayi buradan alicam. İlk mesajimda almayi dusundugum iki makina icin link vermistim. vaktiniz varsa goz atabilirseniz cok makbule gecer...

#aydin80' tarafından 01.05.2008 08:47:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mayıs 2008, 08:45 - İp: 71.***.**6.43
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

kırmadan değiştirmem diyorsanız neden A350 almıyorsunuz derim arkadaşlar satarsan zarar edersin diyorlar satmayacaksın A350 al anın keyfini çıkar emsallerine göre çok daha üstün özellikleri var özellikle keyif için çekiyorsan fazlasına ihtiyacın yok derim

Tarih: 1 Mayıs 2008, 09:34 - İp: 81.***.**7.150
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

ama bu varken diğerlerine neden bakasınki arada sadece 100 $ fark var bence fazlasıyla değer

Tarih: 1 Mayıs 2008, 09:39 - İp: 81.***.**7.150
eray0755
eray0755 (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

kardes yerinde olsam dusunmeden 350 alirdim imkanlarinda musait yerinden alacaksin yani amerikadan fiyatlar cok iyi ama tamron lensler i biraz arastir derim sony lesleriylede almak daha mantikli gibime geliyor

Tarih: 1 Mayıs 2008, 11:09 - İp: 81.***.**8.208
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

verdiğim linki incelemeni öneririm amerikada sonye malzeme bulmakta sorun yaşayacağını sanmıyorum

Tarih: 1 Mayıs 2008, 11:55 - İp: 81.***.**7.150
aydin80
aydin80 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fikir veren yaridimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim Sanirim onmuzdeki hafta bir A350 sahibi olacagim. Genede farkli fikirleriniz varsa lutfen soyleyin carsamba gunune kadar bekliyecegim almak icin.
last hope biraz daha biraz daha diyerek zaten A200 (599USD Kit fiyati) den buralara geldim dolayis ile 1000 USD kendime limit koydun yoksa biraz dahanin sonu yok malesef
Sony ye uygun lens bulmak cok sorun degil buralarda arastirdim.
Kit yetmemeye basladiginda rahat bulabilirm gibi geliyor. Aslinda biraz disimi siksam A900 cikinca iyice fiyatlari dusecek ama nerde bende o sabir 3 ay bekleyemem :D

Tarih: 2 Mayıs 2008, 04:02 - İp: 69.***.**5.105
aydin80
aydin80 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben sanirim gene fikir degistirip ibreyi canona dogru ceviricem. Internetde arastirma yaparken bir site buldum belki bazilari biliyordur ama paylasmak istedim. Oldukca guzel karsilastirmalar var ve fotograflarla orneklendirilmis. Ben sadece Sony A350 ile Canon 450D nin linklerini vericem ama daha bir suru kamera var. Belki birilerinin daha isine yarar.

Sony A350 Link

Canon 450D Link

Tarih: 2 Mayıs 2008, 07:53 - İp: 71.***.**6.43
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

yalnız bu sonuçları canonla elde edebilmek içni ya tripod kullanacaksın ya da IS özelliği olan lensler alman gerekecek. ama A350ye uyumlu olan hangi lensi takarsan hepsinin IS özelliği olacak bir de hareketli ekranın olması çok ayrı bir özellik öyle anlar oluyorki fotoğrafı tam olarak çekebilmek şansa kalıyor ama ekran hareket edince döndürülebilince o kadar kolay oluyor fotorğafı çekmek. A350de beniz cezbeden özelliği bu özellik bundan dolayı düşünüyorum keşke amerikadan geirtebilme şansım olsa bu makineyi

Tarih: 2 Mayıs 2008, 09:33 - İp: 81.***.**7.150