Fotoğrafçılık Forumları
Sony A300 mü Pentax K200d Mi?
herkese iyi günler..uzunca bir araştırmadan sonra bu iki makina arasında kaldım...canon ve nikon tercih etmeme sebebim benim için olmazsa olmaz gövde üzerinde "is" görüntü sabitleme özelliği..malesef canon ve nikonda bunlar yok...
ilk dslr makinam olucak ve kesinlikle bu iki makina dışında bir makina düşünmüyorum..önerilerinizi sebepleriyle yazarsanız sevinirim ..teşekkürler...
#anophasis' tarafından 15.03.2009 17:40:38 tarihinde düzenlendi.
#anophasis' tarafından 15.03.2009 17:40:54 tarihinde düzenlendi.
neden gövde üüzerinde İS olmazsa olmazlardan ben oarayı anlayamadım....
çünkü is olan lensler o kadar çok para vermektense bu özelliğin kasa üzerinde olması ileride lens alırken is lenslere çok para vermemek açısından mantıklı gelio.
hadi pentaz bir yere kadar ama sony e ikici el lens bulmak için kırk takla atmak gerektiğini ve zoraki sıfıra yöneleceğinizi düşündünüz sanırım....
şöle söyliyim.. illa sony marka lens almak gibi bi zorunluluğum yok.. yani tamron,sigma da hem sony hem pentax için lens üretiorlar..ayrıca 1975 de nberi pentax lensler pentaxla uyumlu..sony cephesine gelince sony minoltayı satın aldı ve tüm üretilmiş minolta lenslarde sony ile uyumlu..yani lens sıkıntısı olmayacak iki makina içinde..ben bunların dışında teknik anlamda tavsiyeleri bekliorum..ilginiz için teşekkürler...
'yani lens sıkıntısı olmayacak iki makina içinde'....umarım haklısınızdır....
lens koleksiyonu yapmıcağım için evet sıkıntı olucağını düşünmüyorum..bir geniş açı bir zoom birde makro bnm için yeter 15 tane lens alma hevesinde değilim
bende D80 le beraber 18-55 yeter demiştim ama başıma ne işler geldi.. zaten bahsi geçen 3 lens de sizin için en uygununu bulmak için bir kaç kez deiştokuşa gideceksiniz...herneyse siz muhakkak ki bunları düşünmüşsünüzdür..iki cihaz arasında en güzel bilgiyi, her ikisinide kullanan arkadaşlar verecektir size...kolay gelsin ......
çok teşekkür ederim ..iyi günler
Merhaba, elbette bir Canon ya da Nikon gibi lens bolluğu olmaz ama her iki marka için de gerek ikinci el gerekse sıfır lens bulursunuz. Hayyam da her iki marka için de lenslere epey rastlıyorum, İstanbul da olduğunuza göre sıkıntı çekmezsiniz.
Her iki markanın da birbirine göre üstünlükleri var;
+Sony A300: Çok iyi bir liveview ve katlanabilir LCD (makro çekimler için iyi olur).
+Pentax K200D: Suya ve Toza karşı koruma, üst bilgi LCD, nispeten daha bol lens seçeneği
Her iki markanın da kit lensi çok iyidir ancak Sony lensin aralığı (18-70) daha iyi.
Bir de Sony de Pentax da eski lensleri kullanır ancak Sony'de eğer lensin gövde ile haberleşme şansı yoksa (çok eski lensler) titreşim önlemeyi kullanamıyorsunuz diye biliyorum ancak Pentax ta eğer lens gövde ile haberleşemiyorsa makina lensin fokal mesafesini sorar, siz de değeri girersiniz ve makina ona göre titreşim önlemeyi devreye alır. Dolayısıyla Pentax ta tüm lensler titreşim önlemelidir.
Ben bir Pentax kullanıcısıyım ve memnunum dolayısıyla tercihim Pentax olurdu ancak A300 çok satan bir Sony modeli ve kullanıcıları da hep memnun. Eğer özelliklerden yola çıkarak seçim yapamıyorsanız gövdeleri inceleyin ve hangisi hoşunuza giderse onu alın. Şimdiden hayırlı olsun.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
222529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0108127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289025 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1311014 Şub. 2021, 16:41
mete007 -