makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A100 Ile Hangı Lens

Herkese Selam
Eger sony A100 u sadece body olarak alırsak (oyle gorunuyorkı default lens ıle bu ıs olmıyacak)pıyasada su an satılan hangı sıgma lens ıle almak daha mantıklı olur(18-70 cıvarında olan lenslerde)

Tarih: 6 Ağustos 2006, 12:45 - İp: 85.***.**7.45
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

R1 in üzerinde gayet düzgün bir lens var. Aynı lens A100 içinde yapılıyor, yakında satışa çıkar.
Sony a100'e R1 den daha kötü bir sensor koymaz sanırım.
Dolayısı ile iyi merceklerle iyi netice alınacağına eminim.
Bu arada dikkatinizi çekeyim, her fotograf kötü çıkacak değil. Tartıştığımız fotograflar lensi zorlayan cinsten, bir sürü lens aynı şartlarda çuvallar. . Maksat lensi yerden yere vurmak değil, ama sınırlarını bilmemiz lazım.
Sony alfa sistemdeki kısa vadeli problem kaliteli lens seçeneği sıkıntısı olacak gibime geliyor.
mesela iyi kaliteli f2.8 mercek isteyeceklerde çıkar, aynı kalite ama daha ucuz ve hafif f4 isteyeceklerde çıkar. Yeni nesil cromatic kaplamalı macro.. şu bu.. Biraz zaman alacak, bu arada hep (nisbeten) 2. kalite yan ürünler kullanılacak sigma tamron tokina....
Sony'nin havlu atacağını sanmıyorum. Bu pazarda yer edinene kadar dayanacak mali gücü var nasıl olsa. Tüm bu eksikleri giderecektir. Hedeflediği yer de ufak bir pay değil.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 00:57 - İp: 85.***.**4.110
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Fatih abi selam.Sigmanın bazı modellerinin Canon ve Nikon için uyumlu olduğunu okudum.Bazı modelleri ise bu 2 markanın yanında KM,Pentax içinde uygun.Niçin tüm modellere uyum sağlamıyor?

Sigma 18-70mm için iyi yorumlar yapılıyormuş.Sizce nasıl?

Tarih: 7 Ağustos 2006, 01:01 - İp: 85.***.**9.180
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Fatih söylediklerinde haklısın bütün sorun A100 ü kaliteli bir lens ile görememiş olmamız.CarlZeiss in 16-80 lik R1 lensi sanırım A100 ün gerçek performansını ölçmemiz için yeterli olacaktır.

Kıvanç A100 e yüklendiğimiz falan yok.Sıkıntı A100 ün kaliteli lenslerle çekilmiş fotoğraflarını görememekten kaynaklanıyor.A100 ün bu fotoğraflarının bir kıstas olamıyacağını bende biliyorum.Ben 18-70 lik kit lensin biraz daha elle tutulur fotoğraflar çekebilmesini bekliyordum hepsi bu.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 01:08 - İp: 85.***.**6.149
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlı,
R1 SLR değil, dolayısı ile bence aynı kefede değil. Bu arada hiçbir makine artık filmde olduğu gibi çok uzun ömürlü değil bence.
Neden 3. parti üreticiler her makine için lens yapmıyorlar sorusuna gelince, her manine için uyumlu elektronik yapmak ekonomik değil. Yeterli satış potansiyeli görmeleri lazım. Bugün Canon ve Nikon için hepsi var, diğerleri için kısıtlı seçenekler var. Sony popüler olursa alfa mount lensler yapar hepsi.
18-70 sigma için şahsi bir fikrim yok, photozone sitesinde üst sıralarda olan lensleri yukarıda yazmıştım. 18-70 o listede neden değil bilmiyorum. Bir ara bakarım.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 01:26 - İp: 85.***.**4.110
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Mbsahan,
verdiğin linke baktım.
Orada bir katedral fotografı var. Sağdaki soldaki ağaçların üst taraflarına bir bak !
Bu eski lensleri yeniden paketlemek pek işe yaramamış.
50 prime'dan beklemiyordum doğrusu. Bu lens en iyi neticeyi vermeliydi. Alacak lens yok galiba.
Bu konuyla bu kadar ilgilenmemin sebebi, bir eski dostuma yeni makine almaktı. Kendisi Canon istemiyor. Bana makine öner dedi. Sony'e bakarım senin için demiştim.
Şahsen A100'e ilgimi kaybettim, yarın duyurulacak olan Nikon'a bakacağım.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 02:44 - İp: 85.***.**4.110
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Evet haklısınız Fatih Abi...Resmen lens saçmalamış...

Aslında maddi olarak müsait olsam 30D+17-85mm lensle bu işe başlamak benim için çok şık olacak. Çünki bana göre DSLR , Sensor ve Lens konusunda Canon mükemmel sonuçlara sahip her ne hikmetse Canon un çektiği fotograflar çok daha hoşuma gidiyor...Bence şu an Canon bu işte rakiplerinden önde...

Yarın 30D+17-85mm, 20D+17-85 mm, 350D+17-85 mm veya D50+18-200 mm nin fiyatlarını alacağım.
Bunlardan birine karar veremezsem FZ30 a dönebilirim
Çünki bu iş böyle incele incele nereye kadar bilmiyorum valla...
Nikonun yarın çıkaracağı üründe kullanacağı sensör tahmin etmekte zorlanmıyorum...Olsa olsa ne olacak D200 den daha iyi olamayacak. Belki birçok kişi kızabilir ama 350D yi D200 e fiyat farkı ve fotograf kalitesi olarak düşünce tercih ederim...
Nikon da A100 gibi hüsrana uğratırsa piyasa Canon a kalır. Bu aslında biz tüketicilerin dejavantajı seçenek azlığı hiç hoş bir durum değil...

#mbsahan' tarafyndan 07.08.2006 03:04:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 03:01 - İp: 85.***.**5.115
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sigma hemen hemen butun lens modellerinin Minolta AF uyumlu versiyonunu da uretiyor. (Neden Turkiye'ye gelmez, o ayri konu)

bkz: http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_chart.asp

Sadece HSM ozelligi olan lensleri Minolta'ya tamamen uyugulayamiyor bazi teknik sebeplerden dolayi. (*)

Arkadaslar, Sigma ve merhum Minolta'nin yanisira Tamron'un da, Tokina'nin da suruyle Minolta AF uyumlu lensi var. Ortalikta lens problemi falan yok. Ortada olmayan tek sey A100. O da ciksin ortaya 20+ senelik Minolta AF tarihinde kendini kanitlamis lensleriyle test edilecektir. Simdilik gelisi guzel lenslerle cekilmis fotograflara bakiyorsunuz. Biraz sabir.

Daha once baska bir forumda (Adnan'in cok iyi hatirlayacagi gibi) Sony'nin cikaracagi Zeiss 16-80 Lens (crop ile 24-120) , R1'in uzerindeki lensle ayni sey olmayacagi icin ayni performansi vermeyebilir. Cunku SLR makinalarda isigin mercekten gecip sensore ulasana kadar olan mesafe, "ayna boslugu" sebebiyle daha uzundur, dolayisi ile R1'in uzerinde kullanilan optik aynen SLRa uygulanamaz. R1'de mercegin arka yuzu ile sensor arasindaki mesafe sadece 2.1mm. (Adnan, R1'de mekanik bir shutter var miydi yoksa efekt mi dinliyordun ?) SLRlarda mercek ile sensor arasinda bir de shutter var.

Mercekle sensor arasindaki bu mesafe yuzunden maalesef iyi lens uretmek daha pahali bir is haline donusuyor.

Simdi gelelim KM5D sahibi olan bendenizin kaygilarina.
Sony'nin gelisi hem iyi oldu hem kotu. Iyi oldu Carl Zeiss lensler bulabilecegim makinama. Kotu oldu, ayni klaitedeki Canon/Nikon ekipmaninin yari fiyatina satilan 2.el Minolta ekipmanina bir anda talep artabilir. Elimi cabuk tutup flastan sonra bir de 80-200 veya 75-300 Minolta zoom lens kapatmam gerekiyor biraz once Malum crop faktoru yuzunden genis acida yapacak birsey yok, pasa pasa Zeiss 16-80'i bekleyecegiz.

(*) HSM, USM vs. sistemlerin Minolta karsiligi SSM oluyor. Standart Minolta ekipmaninda, autofokus esnasinda objektifle govde mekanik olarak senkronize edilir. AF motoru govdededir, hareketi bir mil vasitasiyla objektifin icindeki mekanizmaya iletir. Malum SSMyi uygulamak icin motorun objektifte olmasi gerekiyor. Bu durumda senkronizasyon elektronik olarak gerceklestirilmelidir. Dynax/Maxxum 9'un piyasaya surulusunden hemen sonra duyurulan bu sisteme uyum icin Dynax9 makinalarda "firmware upgrade" uygulamak gerekmis. Dynax 9'dan sonraki modeller SSM uyumlu.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 03:41 - İp: 85.***.**7.13
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bence lens konusunu simdiden tartismak biraz erken. piyasada surusune bereket minolta AF uyumlu lens mevcut ve coguda orjinal minolta AF. Minolta 1980 yillardan beri AF lens uretiyor ve hakikatende kit lensi olmayan (on cercevesi donen modellerin cogu kit lensidir) modeller cok yuksek kalitelidir. bunu yuzden ikinci el fotograf satan bir yerde fiyatlarini sorarsaniz bu tip lenslere oldukca oldukca yuksek fiyat verirler.

bence lens konusunda hic bir sikinti yok, sony bosuna mi aldi koca minoltayi yahu?...

Tarih: 7 Ağustos 2006, 06:07 - İp: 24.***.**6.164
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

As biz sabırsızlıkla A100 ıle yapacagın testı beklıyoruz .Insallah bu ay ıcınde A100 elıne gercerde ondan sonra karar verıyor oluruz.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 07:27 - İp: 212.***.**3.10