ozlenenler
ozlenenler (üye)
Adana / Amatör

Sony A100 Aldım-- Sonunda

arkadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyorum. pek bir mesaj yazdığım söylenemez. çünkü pek bir bilgim yoktu. karar vermek için kasım ayından beri araştırıyorum ve sizlerin yorumlarını okuyorum. bir anda full performans öğrenemeyeceğimi biliyorum ama fotoğrafçılık kolunun da bana yardım edeceğine inanıyorum. ama profesyonelliğe adım atmak istiyorum artık.

uzun araştırmalar sonrasında ilk olarak elime alıp incelediğim makine A100 oldu. ve çok hoşuma gitti. 2 aydan fazla zamandır bu makineyi almak için bekliyorum. tabi geçenlerde EOS 400D ye yönelmem konusunda ısrarlar oldu ve bende onu düşünmeye başlamıştım. ama sony yine de ağır bastı. bugün sipariş veriyorum. perşembe gelir dedi fakat sınavlarım yüzünde pazar günü gidebileceğim almaya. yine de sizlere danışayım dedim. bir eksik veya alınması eklenmesi gereken bir malzeme varsa önerilerinizi bekliyorum.

Sony A100 + 18-70 mm + 75-300 mm + 2 gb kart (çanta ve tripod da var)

2510 ytl fiyat istedi. tamam dedim bende. sipariş için kapora istedi yarın kapora verip sipariş ettireceğim makineyi.

ama anlamadığım nokta, hafıza kartı başlıklarında sandisk extreme III kartı önerilmişti hızı açısından
ama bu sitede sandisk hakkında uyumludur diye birşey yazmıyor.

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=894

ve alacağım sony mağazasıda extreme çalıştırmaz gibi birşeyler dedi. pro duo veririz dedi. kart konusunda yardımcı olursanız sevinirim. verilen kartı alayım mı yoksa başka çeşit mi alayım.

#ozlenenler' tarafından 18.04.2007 23:17:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:10 - İp: 88.***.**4.39
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bu fiyat çok yüksek geldi bana. çok ucuzladı a100 ler diye biliyorum. daha iyi araştırın, diğer a100 başlıklarına bakın, son sayfalara..

muratsen adlı arkadaş da yardımcı olabilir size.
acele etmeyin..

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:19 - İp: 88.***.**3.249
ozlenenler
ozlenenler (üye)
Adana / Amatör

adana da nereye sorsam bu fiyat. hatta teknosa bundan 100 ytl daha fazla fiyatla satıyor. bende dışardan almak istemedim. buralarda pek ucuz yok.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:26 - İp: 88.***.**4.39
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Çok pahalı.Fiyatı bundan belki 500 ytl daha az olmalı. Fiyatlar düştü.Bu fiyata alma.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:26 - İp: 88.***.**0.59
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Güzel seçim olmuş, güle güle kullan.
Objektifleri kullanmaya başlamadan birer UV filtre takarsan koruyucu olur. ExtremeIII kullanılır.
Eğer bakmadıysan Cüneyt Beyin yazdıklarını okuyuver.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11997

not: Arkadaşların belirttiği gibi 1800TL çift lens fiyatı var, hatta peşin alırsan daha az olabilir, çanta ve kart farkı çok.

#merson' tarafından 14.04.2007 12:35:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:30 - İp: 88.***.**4.123
ozlenenler
ozlenenler (üye)
Adana / Amatör

Çok pahalı.Fiyatı bundan belki 500 ytl daha az olmalı. Fiyatlar düştü.Bu fiyata alma

pazarbey
500 ytl az bulsam hemen gider alırım. ama buralarda bilinen belli başlı yerler var zaten. diğerlerine güvenemiyorum. ama 500 ytl gerçekten büyük fark. şehir olarak sony mağazaları farketmez herhalde. yaav iyice aklım karıştı. nerden almalıyım ki.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:33 - İp: 88.***.**4.39
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vaalla bak a100 ile ilgili forumlara.dahada düşebilir.ama bu fiyat fazla kesinlikle hem exrem 3 kullan. satan yerde yoksa öyle demişlerdir. en hızlı kart hangisi ise onu al.

Tarih: 14 Nisan 2007, 12:43 - İp: 88.***.**0.59
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

özlenenler,

nerden alıcan bilmiyorum ama muhtemelek elinde kalan eski fiyat girişli makineyi satacaktır sana. Ben senin dediğin konfigürasyonun aynısını (tripod ve memory hariç) geçen hafta izmirde sony yetkili satıcına sordum. Fiyat 1670 YTL peşin, 1880 YTL bonus kart'a 15 taksit şeklindeydi. Ki sadece fiyat sordum, hiç pazarlık yapmadım. Eminim biraz daya düşerlerdi.

uçağa atlayıp izmire gelsen, makineyi alıp gene uçakla dönsen bile cebinde 500 milyona yakın para kalır )

istersen internetten, sony yetkili satıcılarını arattır, izmir carrefourSA daki satıcının telefonuna ulaş ve aç sor...

Levent

Tarih: 14 Nisan 2007, 13:16 - İp: 213.***.**8.2
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

özlenenler,

nerden alıcan bilmiyorum ama muhtemelek elinde kalan eski fiyat girişli makineyi satacaktır sana. Ben senin dediğin konfigürasyonun aynısını (tripod ve memory hariç) geçen hafta izmirde sony yetkili satıcına sordum. Fiyat 1670 YTL peşin, 1880 YTL bonus kart'a 15 taksit şeklindeydi. Ki sadece fiyat sordum, hiç pazarlık yapmadım. Eminim biraz daya düşerlerdi.

uçağa atlayıp izmire gelsen, makineyi alıp gene uçakla dönsen bile cebinde 500 milyona yakın para kalır )

istersen internetten, sony yetkili satıcılarını arattır, izmir carrefourSA daki satıcının telefonuna ulaş ve aç sor...

Levent

Tarih: 14 Nisan 2007, 13:16 - İp: 213.***.**8.2
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Fiyat çok pahalı, 1700 lira şu anda o makine 2 objektifle.

www.ereyon.com
www.sanalbayim.com

adreslerine bak. yakında pek çok yer o fiyattan satacaktır.

www.fotozeynep.com.tr
www.hepsiburada.com

gibi yerlerde biraz daha pahalı ama onlarda da oldukça uygun sizin fiyata göre.

Tarih: 14 Nisan 2007, 14:44 - İp: 88.***.**8.6
bbeytu1
bbeytu1 (üye)
İstanbul / Amatör

hayır hocam sakın alma o fiyata.

bugün hayyam ve sirkecideydim. en pahalısı 1800 ytl istedi. çift lens dahil. Adanada yoktur diyorsun ama sende git internetten al, ben hepsiburada.com'dan daha önce alışveriş yaptım ve hiç sorun yaşamadım.

Tarih: 14 Nisan 2007, 20:51 - İp: 88.***.**1.21