pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

evt pazarbey çok para ii lens kuralı bazen bozuluyor.. Canon EF 75-300 III USM çekimlerim..

Tarih: 11 Ekim 2009, 20:20 - İp: 78.***.**2.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Puskas güzel çekimler. Belgesel mertebesinde olmuş.
Poktam sen şimdi benim lense çamur mu atıyon.
BEnce süper. Ben beğeniyorum bayağı. Beni idare ediyor. Hele 18-250 veya 200 le karşılıştırınca süper.
Kumköy abim bunun iki tane serisi olduğunu birinin beter olduğunu söylemiş idi. Hangisi bilmiyom ama.
Kumköy abi naber.

Tarih: 11 Ekim 2009, 20:53 - İp: 78.***.**9.21
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

tşk ederim pazarbey

Tarih: 11 Ekim 2009, 21:02 - İp: 78.***.**2.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aslında herkese canon ve nikon tavsiye ederim. Bizimkiler gibi cins makinalar ile uğraşıp durmasınlar.
En iyisi sizin makinalar.

Tarih: 11 Ekim 2009, 21:05 - İp: 78.***.**9.21
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey makine olayına fazla takılmamak lazım aslında.. Bir çok forumda gördüğüm tek şey teknik aksam tartışmaları.. Ve fotoğraflara bakıyorum inanın içlerinde hiç düzgün çekilmiş yaratıcı kareler yok.. Bu düşünülmesi gereken birşey... Yani üstelik bu işe yıllarını da vermiş olanlarda dahil buna.. Çünkü adam 10 senedir ağız dalaşına girmekten kendini geliştirme imkanını bulamamış.. Adamlar sabahtan akşama atıyorum pentax söyle nikon böle demekten dışarı çıkıp adam gibi fotoğraf çekmiyorlar.. Tamamen tartışmaların çoğu onun NOISE'u bunun CMOS'u.. Evet yeri geldiğinde bu tip şeyleri tartışmak gerçekten güzel.. Teknik bilgide sonuçta bu işin bir parçası...

Ama tamamını kapsarpsa kişi kendini geliştirme imkanını bulamıyor.. 2-3 Poz çekip makineyi bir köşeye atıyor... Sonra başlıyor Canon'un bıyığı Pentax'ın sakalı diye... Avrupada insanlar dışarda deliler gibi fotoğraf çekiyor.. Ben buralarda çok az görüyorum mesela.. Toplum alarak birde çekingen insanlarız.. Birileri sanki elimizde bazuka varmış gibi bakıyor.. Hiç unutmam bir yerde fotoğraf çekerken bir çocuk çantasından zar zor gizlice bir slr çıkardı yerinden kalkmadan camiyi çekti ve tekrar çantaya attı.. Yani bu şekilde utanan çekinen çok insan var..

Her makinenin güzel bir tarafı vardır mutlaka.. Sempati ve alışma meselesi.. Yıllarca Nikon kullanmış bir fotoğrafçıya Bi Canon verseniz doğru dürüst çekemez yani

Tarih: 11 Ekim 2009, 23:14 - İp: 78.***.**2.241
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

pazar, tabii ki 18-200 veya 250 ile karşılaştırırsan daha iyi..
ama sony 75-300 ile kıyaslarsan daha iyi değil..

daha iyi olsaydı zaten ben satın alacaktım sevgili Fipar'dan

sony 75-300, bir sony cinin kullanacağı en iyi teledir (fiyat/performans)

Tarih: 12 Ekim 2009, 01:26 - İp: 88.***.**9.209
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Haaa bak nasıl da unuttum

sen bir ara f:8 takıntısından bahsediyodun ya..

bu alttaki fotolar açık diyaframda çekildi

kız fotosu F:5.6 dır (inanmazsan indir bak)
bira fotosu f:7.1 (f:5.6 da olsa aynı keskinlik veriyor)

Tarih: 12 Ekim 2009, 01:53 - İp: 88.***.**9.209
bahcekapili
bahcekapili (üye)
Trabzon / Meraklı

Vay ne güzel sohbetler dönüyor burda. Zevkten dört köşe oldum çünkü yeni almış olduğum (henüz elime ulaşmadı) Sony 75-300.le ilgili böyle şeyler duymak hakikaten hoş oldu.

Paylaşmamda sakınca yok.
Sony 75-300 + Sony 18-70.i 435 TL.ye aldım. Sony 18-70 çok iyi değil ama yine de çantada dursun. En azından CZ 16-80 alana kadar kısmi geniş açı ihtiyacımı giderir. Yine de elimdeki efsane lens Angenieux 28-70 f/2.6.yı karşılaştırabileceğim bir lense ihtiyacım var ve bu onu giderir.

Tele.de sanırım Sony 70-400 (EISA ödüllü) herkesin isteyeceği bir lenstir ama 75-300 gibi kompakt bir yapısı yok. Bir tek kalan geniş açı ihtiyacımı Sigma 10-20 mm ile tamamlamak istiyorum.

Tarih: 12 Ekim 2009, 09:23 - İp: 88.***.**5.110
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili paktom evet bu lenslerin f8 olması gerekmiyo. Farkındayım bende. Ama 18-250 hep f8 olmak zorunda. En az yani. Ancak onlarımda kullanım kolaylığı dillere destan.
Birileri sanki elimizde bazuka varmış gibi bakıyor.
Afferin puskas günün sözü olmuş. Bendede utangeçlik yeni başladı. Eskiden şakır şakır çekenken şimdi utanmaya başladım nedense. Hele bayan fotosu hiç çekemiyom.
Ayrıca paktom efendi sizin 75-300 den kötü olduğunada inanmıyorum. Keza kumköy abim test etti onayladı.
Bahçekapılı 18-70 i bana verde arabanın aynasına süs diye asayım. Dediklerine göre canon 18-55 ten bile kötü imiş.
BEnim 28-75 f 2.8 im var. F4 ten itibaren cam gibi çekiyo mübarek. Fakat 2.8 de biraz sorunlu diyelirimi. 16-80 yanına bile yaklaşamaz. Değişmek isteyen varsa değişebiliriz.

Tarih: 12 Ekim 2009, 10:23 - İp: 88.***.**7.216
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Bahçekapılı 18-70 i bana verde arabanın aynasına süs diye asayım. Canon Kit lensimi daha çok sevmeye başladım..

Tşk ederim pazarbey. Walla sırf bu yüzden Avrupa'da olmayı isterdim.. Ekipman derdin yok.. Malzeme çok her yer fotoğraf için adeta maden gibi! çık!! gez!! çek!! bir kişi dönüp bakmaz.. Burda kadraj yaparken alel acele deklanşör yapmaktan başka şansın yok muhhahaha

Tarih: 12 Ekim 2009, 10:48 - İp: 78.***.**4.169