pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

doğruya doğru üstünde çalış pazarbey görceksin a700 fujinin haşamatını çıkarır yani bu konuşulmaz bile

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:42 - İp: 78.***.**2.241
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

milletin kit lensle bile başardıklarını gördükten sonra elindeki o lensin yapabileceklerini hayal bile edemiyorum. sen dslr-like adamısın dslr sana göre değil boş yere kendini yorma emmi

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:44 - İp: 78.***.**0.21
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Anlamıyorsunuz siz işte. Neden bahsettiğimin farkında değilsiniz.
O kit mit lensler en en az f 8 de topluyo kendini. Aşağısında ne çekersen çek çöp. Afakat gerek fuji gerek canon gerek sony veya olimpus; bunların dslr likeleri gerçekten çok kaliteli lenslere sahipler. f2.8 de bile o kit lensin en iyi diyaframından alacağınızdan iyi netice verirler.

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:48 - İp: 78.***.**9.21
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

ehehe pazarbey a700üdemi gözden çıkaracaksın bunu anlamaya başladım yani

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:48 - İp: 78.***.**2.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yok. Memnununm ben a700 ümden. 2 kart slotu bulunmaz nimet. Kessseniz satmam. Ölünceye gadder beraberiz biz.
Daha kumköy abimle sultanahmet mertebelerine gitcez.

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:50 - İp: 78.***.**9.21
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

ne çektiğine bağlı o.. heryerde f/8 yaparsan gümlersin pazarbey çekeceğin sahneye göre ayarlarını bilmen lazım.. mesela ben az ışıkta portrede f/5.6 1/60'i tercih ediyorum.

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:51 - İp: 78.***.**2.241
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

He ya emmi..Gel sen hele de..
Barmaklara dikkat ,, Beyazıtta kuşlara yem atacaksın daha sen okyanusla..

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:52 - İp: 85.***.**6.207
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

ehehe öle de işte

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:55 - İp: 78.***.**2.241
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazutta sen de ef sekize taktınız a be pzremmi..

Tarih: 11 Ekim 2009, 18:56 - İp: 85.***.**6.207
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

şaka bir yana, pazarboy sana daha önce de söylemiştim.
ama laf arası kayboldu gitti, karıştı.

fipar (sağolsun) bana minolta 75-300 ü yollamıştı bir ara.. yani senin lensini 2 ay felan kullandım
şu anda ise sony 75-300 kullanıyorum. fiparın lensiyle arasında farkedilir bir keskinlik farkı var.
hatta, bu sony 75-300 çok iyi.. hele o fiyata satıldığını düşünürsek harika..

bak şimdi..
eskiden ataata diye bir üye vardı tanırsın. ben sony 75-300 ü ondan aldım.
ataata da kendine 70-300G alacaktı.
ve aldı.
irtibata devam ettik ataata ile..

"nasıl" dedim?

"valla en güzel yanı süper sessiz olması" dedi. zaten en çok bu yüzden bu G lensi istiyormuş.

"peki hız konusu, hangisi daha hızlı netliyor" dedim. (şimdi şaşıracaksınız)

"valla eski sony 75-300 daha hızlıydı sanki" dedi.

"peki keskinlik konusunda ne söyleyeceksin" dedim.

"arada pek bir fark yok, her ikisi de keskin" dedi.

--------------------------

Yani anlayacağım, sadece sessiz olsun diye bir yığın para yağdırmaya gerek yok..
sen al bir sony 75-300 ve aradaki farkı gör.. çok ciddiyim. minoltayı sat..
bu lensin çok kişi farkında değil..

kumköy abi sağolsun (artık selamı kesmiş olsa da)
izmir'e geldiğinde bu lensin ne kadar iyi olduğunu gördüm, onun lensiyle..
bende sigma 70-300 vardı, onunla kıyasladık, sigma'nın detayları çamur gibi kaldı, sony'nin yanında..

tavsiyemdir sony 75-300

FOTOĞRAFLARI AÇINCA, TAM BOY GÖRMEK İÇİN 2. KEZ BİR DAHA TIKLA.. YOKSA KESKİN GÖRÜNMEZ.

#panctom' tarafından 11.10.2009 19:29:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ekim 2009, 19:25 - İp: 88.***.**9.209