netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

kobak, bende özellikle 80 100mm arasının portrede çok iyi sonuç verdiğini çok farklı ortamlarda duydum ama teyit etmek açısından buradaki dostlardan duymak istedim. 50-135 portre ihtiyacımla beraber şehir içi kullanımda da çok fazla işimi görürdü ama malesef bütçemin yaklaşık 200ytl üzerinde.

komutan, 31mm nin de metnini çok duydum ama portre için yetersiz kalmazmı? ben 43mm için bile tereddütlüyüm bu arada 43mm nin fiyatı uygun geliye diğer seçeneklere oranla..

Farklı alternatif yada önerileri olan?

Tarih: 29 Nisan 2008, 19:11 - İp: 78.***.**3.235
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

slmlar.kobak fotolar cok hoş gercekten tül etkisi: nerede cektin bunları.bende hoş kaeler yakaladığımda sizlerle paylasmak istiyorum şimdilik yok tabii

Tarih: 29 Nisan 2008, 22:26 - İp: 85.***.**4.158
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

esisman,tamron 90 mm 2,8 i alabilirsin.
hem makro hem portre çekersin.
fiyatı gittigidiyorda 600 ytl..

topik çok yavaşladı..
nerde bizim topik dostları

Tarih: 29 Nisan 2008, 22:54 - İp: 85.***.**7.5
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

600 ytl garantisiz fiyatı değil mi? Bugün Zoom İthalat ile görüştüm 90mm Tamronun fiyatı 470 euro KDV dahil. Şuan ellerinde Pentax uyumlusu varmış, daha önce sorduğumda yoktu.

Portre için aslında Pentaxın 70mm limited objektifide uygun olabilir, boyutlarıda çok küçük yer kaplamaz hem

Tarih: 29 Nisan 2008, 23:24 - İp: 88.***.**4.227
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

asinan büyük ihtimalle garantisi yoktur ama herkes artık öyle alıyor.
çok para bağlamakta istemiyor insan.
nerdeyse yarı fiyatı..

Tarih: 29 Nisan 2008, 23:45 - İp: 85.***.**7.5
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Bu "Gassay" lı arkadaşlar için. Tebrikler.
Yanlış anlaşılmasın ben hangi ligde bilmiyorum ama, Eskişehir Spor luyum

Tarih: 30 Nisan 2008, 00:40 - İp: 88.***.**6.15
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Komutan ım, benim pasta/börekle aram yoktur ama çilekli şey iştah açyor Sevgili Amati' ye söyleyelim, arka planı tam beyaz (255,255,255) yapmasa daha iyi olurmuş.

Sevgili Kadir,
s984 deki karen beni büyüledi. Hep çekmeyi hayal ettiğim kare sanki. Ufuk çizgisini kuralların aksine ortalaman, sıcak renk tonları ve uçan bir kuşun suya yakın geçişi esnasındaki zamanlaman süper olmuş. Eline sağlık.
s985 deki ilk kare kompozisyon olarak, ikincisi (FotoNo1 de hiç fotoğraf yüklemediğim için yorum yazamamıştım) ise düzenleme olarak çok başarılı.

Sevgili Recep, muhteşem fotoğraflar.
Canlı izlesem nu kadar keyif almazdım. Yakında bir motor sporları dergisinden teklif gelmezse şaşarım

Aydemir, makroya ısınmaya başlamışsın bile

Darkrain, dert etme, bu hep olacak. Temizlik için aşağıdaki linkteki gibi bir alet edinmekte fayda var.
LINK

Cbarmanbek, Bükey zaten Pentax' ın temsilciliğini öylesine yapıyordu, değişen birşey yok demektir.

Esisman, ben de arkadaşlara katılıyorum. 43mm portre için biraz kısa kalacaktır. Ben portre konusunda okuduklarımdan 85-180mm arasının uygun olduğunu düşünüyorum. Bizim makinalar için bu 55-120mm arası demek oluyor.

Kobak, uzun pozlamalar güzel olmuş İkincisinde kompozisyon daha güzel, sanırım WB ayarını düzeltmeyi unutmuşsun. Eline sağlık.

Tarih: 30 Nisan 2008, 01:46 - İp: 88.***.**6.15
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir topiğin yavaşladığını söylediği için pek topiğe layık olmasalar da, biraz fotoğraf yükleyeyim

Eskilerden.
Sigma 70-300mm

Sigma 18-50mm

Tarih: 30 Nisan 2008, 01:55 - İp: 88.***.**6.15
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Makro olarak bir özelliği yok, ama çiçek enteresan geldi.
Tamron 90mm+1.7x TC

Işık denemelerinden.
Tamron 90mm+1.7x TC

Tarih: 30 Nisan 2008, 02:03 - İp: 88.***.**6.15
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abicim yorumlarınla beni/bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim.
Şu photoshop, the gimp, acdsee gibi digital fotoğraf düzenleyicilerini kullanmayı pek beceremiyorum ben ondan galiba.
Aslında siz bize bir yol göstersenizde biz sizin yönlendirmeniz doğrultusunda gerekli işlemleri yapsak olmaz mı?
Yani genelden bahsetmiyorum, ben çoğunlukla dng+jpg çekiyorum fotoğrafları. Örnek bir dng yi ele alarak, önce usd mi, resize mı, hsd mi
hangi sırayla ve nekadar yapmamız gerek.
Biliyorum siz bizi kırmazsınız ama sizede yük olmak istemem açıkcası.

Örnek olarak benim çektiğim bir dng yi paylaşıma açıyım ben;

http://www.speedyshare.com/525505718.html

#kobak1' tarafından 30.04.2008 15:46:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2008, 09:56 - İp: 85.***.**4.51