netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar fotografların hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık serkan 11 nolu fo oylanmıştır başarılar dilerim

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:11 - İp: 88.***.**7.143
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sn. onixon bey sparişiniz hazır)

Bu arada bir oy da benden

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:26 - İp: 88.***.**2.43
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

metal yorgunluğu baş göstermiş :D

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:28 - İp: 88.***.**5.228
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada tripod arabada.Elde bu kadar oluyor.Acayip ağır bir lens,kas yaptırdı valla

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:28 - İp: 88.***.**2.43
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet sen o lensle kan testi falanda yapmaya başlarsın yakında

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:40 - İp: 88.***.**9.221
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

nikolayy,formdasın bu akşam ha )))

Tarih: 27 Haziran 2007, 00:42 - İp: 88.***.**2.43
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

İkinci el aldığım 80-200 lensin macroda 1:4 büyütme oranı var.Acaba uzatma tüpü alsam ne kadar oranda arttırabilirim büyütme oranını.Yani 1:1 e getirebilmem için?

Tarih: 27 Haziran 2007, 09:52 - İp: 88.***.**3.214
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

wedath, merhaba. hayırlı olsun lensin de makinan da. ben de senin gibi tele bir lens kullanıyorum, MF. bu konuda yardımcı olabileceğimi zannediyorum. 95mmde 1:4 büyütme oranı çiçekler için belki yetebilir ama uzatma tüpü sana mükemmel performans için yardımcı olacaktır. 95-210mm 1:4 büyütme sağlayan lense 1+2 veya 1+2+3 halkalarını takıp makrolar çekiyorum. önceki sayfalarda örneklerim var. fotokritik'e üyeysen buradaki nickimle aratıp oradan fotoğraflarımı görebilirsin. bence uzatma tüpü seni hayran bırakacak kendine. geçenlerde 400d alan arkadaşım uzatma tüpü ve flaş almak için heyecanla arayışlara girdi, sebebi k10d+95-210+tüp+flaş orkestrasının performansıdır. sana da flaş öneriyorum, zira uzun bir lenste ışık kaybı çok oluyor, tüp bunu arttırıyor. hem netlik hem de renkler açısından bir kafa flaşı çok yararlı..

ahmed abim bize öğretti bunları, ukalalık ettiysek affola

bu arada onixon ve diğer hayvanat bahçeci arkadaşlar. fotoğraflarınız çok güzel. serkan, senin kaplana bayıldım. bu arada ben de 2. nolu fotoğrafla pentaxworld yarışmasındayım

malta fotoğraflarına bayıldım. kaış açısı, kadraj, netlik.. renkler.. her şey harikaydı. bu topicte gördüğüm en güzel manzaralardandı bu seri. geniş açıyı bize hatırlattınız teşekkürler ironsailor.

erex, abi hoşgeldin.. fotoğraflarındaki netlik ve derinlik çok güzel.. arkadaşlar fotoğraflarınızla beni 70-300 e çekiyorsunuz ama kararlıyım, 50-200 alacağım

ahmet abi benim makina da tele tüp flaş derken çok ağırlaştı, seni çok iyi anlıyorum. sağ elim felaket ağrıyor 2-3 saat sonra.. BG falan alıp taksam halim nicedir bilinmez. yiğitgüç, abi senin tekniğin adı zoom patlaması diye de geçiyor. çok zevkli ve orjinal fotoğraflar çıkabiliyor. ahmed abinin gösterdiği gibi...

Tarih: 27 Haziran 2007, 11:13 - İp: 194.***.**8.13
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

ISO 100 F5.6 1/125 KALAMIŞ MARİNA

Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-06-27

Tarih: 27 Haziran 2007, 11:24 - İp: 85.***.**5.89
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Sedat; isminle hitap etmemde bir sakınca yoktur umarım.Olursa bildirmen yeterli.Zira kardeş sayılırız; sen Sedat ben Vedat
Öncelikle şunu söyleyeyim, senin fotoğraflarını her iki siteden de yakından takip ediyorum ve sözünü ettiğin orkestraya ne kadar iyi şeflik yaptığından haberdarım. Açıklamalarının ışığında ben de hemen bir uzatma tüpü bakmaya başlayayım.Yine ebay'de gördüğüm kadarıyla herşey dahil 20 usd ye geliyor.
Paylaşım ve yardımları için tüm arkadaşlara teşekkürler.

Tarih: 27 Haziran 2007, 11:47 - İp: 88.***.**3.214