Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili camoka
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...anladığım kadarıyla benim aradığım lens geniş açı...aslında yapmak istediğim bina içi çekimlerde detayları aldıktan sonra birde mekanın tamamını karelemek...bunun için tavsiye edebileceğin bir lens varmı...bu arada 12-24 ü gitti gidiyordan bulmuştum ve pantax uyumlu diye yazıyor...konuya hakim olmadığım için beyanı doğru kabul etmiştim...
SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 EX DG HSM (Pentax Uyumlu)
2 Yıl Reproset Garantili - KUTUSUNDA SIFIR
1.589,00 TL
scuba-i, anladığım kadarıyla mimari çekimler için objektif arıyorsun. Bu durumda balık gözü'nden vaz geçeceksin. Çünkü balık gözü objektifler yapıları geregi çektiğin objeleri her yerinden deformastona uğratır ve bu fotografta artık perspektif düzeltmesi de yapamazsın.
Geniş açılı objektiflerde de çektiğiniz nesneye ve bulunduğunuz yere göre görüntüde distorsiyon denilen eğilme ve bükülmeler olabilir. Örneğin cami fotograflarında minarelerin içe doğru yatık görünmesi gibi.
Geniş açı ile çekilen fotograflarda istersen biraz uğraş vererek perspektif yamulmalarını düzeltebilirsin. örneğin caminin yüksekliği 40 m ise 20 m yükseklikten çekersen perspektif yamulması olmaz. Ya da Photoshop da bu düzeltmeleri sağlayan menüler vardır.
Gelelim Sigma 12-24 mm'ye verdiğin linke baktım. Pentax uyumlu olduğunu yazıyor. Doğru da olabilir. Ben incelemelerimi BH photovideo sitesinden yapıyorum orada bu lens yok. Esas itibariyle Sigma'nın sitesine bakmak lazım. Eğer pentax uyumlusu varsa işini görür. Ayrıca Sigma'nın 10-20 mm ve Tamron'un 10-24mm lensleri de beklentilerini karşılar.
Pentax'ın 14mm prime lensi var çok kaliteli çok da keskin ama, özellikle mimari çalışmalarda daha çok esneklik sağldığı için zoom lens almanı öneririm.
Selamlar.
Düzeltme:
Sigma'nın sitesine baktım. Bu lensin Pentax uyumlusu da varmış. BH'da satışta olmaması beni yanıltmış.
#camoka' tarafından 22.12.2009 19:36:09 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar, pentax K-X kameram birkaç hafta önce elime geçti. bu arada ciddi bi hastalık geçirdim, yattım epey. makinemi kullanmaya yeni başlayabildim. 18-55 kit lensi var üstünde. makineye hemen ısındım ve gerçekten çok sevdim. ama fiyat-performans dengesi iyi olan bir zoom lens almak da istiyorum. araştırabilirim fakat kullanmış kişilerden fikir almak en doğrusu olur diyerek burdayım. öneriniz var mı acaba ?
Paracelsus, öncelikle geçmiş olsun ayrıca mekinen hayırlı olsun. Çok güzel bir makine. Aşağıda linkleriniverdiğim lenslerden hangisini alırsan al pişman olmazsın. Bende Sigma 17-70 var nerdeyse bütün çekimlerimi onunla yapıyorum. Umarım yardımcı olur. Selamlar.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/567353-USA/Pentax_21740_SMCP_DA_17_70mm_f_4_AL.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/315380-USA/Pentax_21507_SMCP_DA_16_45mm_f_4_0_ED.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/463426-REG/Sigma_581109_18_50mm_f_2_8_EX_DC.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/419584-REG/Sigma_669109_17_70mm_f_2_8_4_5_DC_Macro.html
sağolun üstad. makineme gerçekten çok ısındım, imkanlar malesef kısıtlı, aynı niteliklerde nikon kameralardan çok daha ucuza geldi, aradaki farkla zoom lens alırım diye pentaxı tercih ettim. pişman olacağımı da sanmıyorum. eşdeğer makineleri inceledim. benimkinin malzemesi daha ucuz gibi, bir de üretim yeri uzakdoğunun ucuz işgücü bulunan ülkeleri. fiyat farkı burdan geliyor. ama teknik hiçbi eksiği yok.
önerdiğiniz lensleri hemen inceliyorum
Paracelsus, elindeki makinenin Canicon eşdeğerlerinden çok üstün olduğunu zamanla daha iyi göreceksin. Fiyat farkı üretimden gelmiyor. Tüm markalar aşağı yukarı makinelerini aynı yerlerde ürettiriyor. Fark pazar hakimiyetinin sağladığı avantajdan ve güçten geliyor. Bu genel bir tüketici alışkanlığıdır. Diğer markalar hakkında pek bilgimiz yoksa başımız ağrımasın diye biraz pahalı da olsa bilinen ve çok tercih edileni alırız ya, ben bu farka enayi parası diyorum. Pazar payı yüksek olan markalar da bunu kullanıyor.
Ben o makineyi Ahmet (adr) kardeşimizde gördüm. Sınıfınsaki bütün makinelerden üstün bence. Ben de yakında eşime bir tane alacağım. Güle güle kullan, hiç pişman olmazsın. Selamlar.
yeni yılın tüm güzellikleri gertirmesi dileklerimle, mutlu seneler...
Yeni yılda sağlıklı, mutlu, krizsiz, bol fotoğraflı günler geçirmenizi temenni ederim...
Saygılarımla
Recep Eliçevik
Tüm Dostların Yeni Yılını Kutlarım... [>:D :D<]
Sağlık,Mutluluk ve Başarı Dilerim..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
06501 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk