netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Ömer'e selamlar ve hayırlı teskereler dilerim...

Tarih: 18 Aralık 2009, 14:16 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ömer'e de komandoluk yakışırdı zaten. Güle güle gitsin, güle güle gelsin. Kendisini özleyeceğiz.

Tarih: 18 Aralık 2009, 22:05 - İp: 88.***.**8.228
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Ömere çok slm söyleyin.. sınavlarım oldugu için ugurlamaya gelemedim.. hayırlı tezkereler diliyorum kendisine.....
Çelik ŞENGÖNÜL

Tarih: 19 Aralık 2009, 00:57 - İp: 78.***.**9.14
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ömere söylenecek tek şey kalmış o zaman hayırlı tezkereler.
Selamlar.

Tarih: 19 Aralık 2009, 03:12 - İp: 88.***.**5.245
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Ömer kardeşimize hayırlı tezkereler dilerim.

Tarih: 19 Aralık 2009, 10:23 - İp: 88.***.**7.99
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Ömer kardeşimize hayırlı tezkereler.

Tarih: 19 Aralık 2009, 11:20 - İp: 78.***.**4.249
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Haftasonu istanbulda sıcaklık 19'u gördü

Tarih: 20 Aralık 2009, 22:29 - İp: 85.***.**0.29
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı teskereler sevgili kardeşim.

Tarih: 22 Aralık 2009, 00:57 - İp: 78.***.**9.51
scuba_i
scuba_i (üye)
İzmir / Meraklı

merhaba arkadaşlar

burası yeri mi bilmiyorum ama bilginize ihtiyacım var...eski binaları çekmeyi ve arşivlemeyi seviyorum...ama iç çekimlerde problem oluyor...bunun için bir balık gözü lens almayı düşünüyorum...Pentax DA 10-17 F:3,5-4,5 ED ile SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 EX DG HSM arasında hangisini tercih etmeliyim sizce...yada başka önerileriniz olurmu...

Tarih: 22 Aralık 2009, 00:57 - İp: 88.***.**0.105
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili scuba-i ,senin önce geniş açı mı, yoksa balık gözü mü konusunda netleşmeni öneririm. İki lens biribirinden çok farklı sonuçları elde etmeni sağlar. Balık gözü objektifler de 'Rectangular' yani görüntüyü düzlem üzerinde deforme edenler ile 'circular' (dairesel) olanlar da görüntüyü dairesel olarak deforme ederler vardır. Bu konuda karar verebilmek için her ikisi ile de çekilmiş fotograflara bakıp kıyaslaman iyi olur.
Sigma 12-24 mm'nin Pentax uyumlusu yok. Bu alanda Sigma 10-20 mm ben ve birçok arkadaşın kullandığı ve sonuçlarından memnun olduğu geniş açı bir lenstir.

Gerçek Balıkgözü (circular) performansı istiyorsan tavsiye edilecek lens
Sigma 4,5 mm f/2,8 DC HSM olur, ancak ABD fiyatı 1.000 dolar yani biraz tuzlu.
Selamlar.

Tarih: 22 Aralık 2009, 08:49 - İp: 88.***.**8.228