Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sigma 70-300
#puspus' tarafından 15.11.2009 11:49:22 tarihinde düzenlendi.
#puspus' tarafından 15.11.2009 21:34:53 tarihinde düzenlendi.
yücel abi bu lensi sana karaköyde teslim etmiştim hatırlıyormusun harika bir kare. sigma 70-300 fiyat/perf. orantısı güzel bir lens kullanmaya alıştıkça etkili sonuçları var. geçenki soruna bir bağlantı burdan yapayım k20d titreşim önleme konusunda daha ileri seviyede 3 boyutlu algoritması ile k10d ye nazaran SR sistemi biraz daha başarılı bunu K7 ve K-x gibi yeni jenerasyon gövdelerdede bir adım daha öteye taşımışlar.. Bu bağlamda bunun gibi tele lensleri kullanmak daha kolaylaşıyor yoksa bende bu 70-200 ile başa çıkamazdım heralde zira genel anlamda 135mm ve üstü kullanıyorum..
K-x + Tamron 70-200 f/2.8
Ahmet abi evet senin lens bu (:
bhphoto da 480 dolara kullanılmış bir K20D gördüm, 9 puan vermişler, adamlara mesaj attım shutter sayısı nedir diye, kalmadı dediler. 480 dolara kaçırılmayacak bir fırsattı açıkcası
bu arasa Samsungun GX20 si ile K20D arasında hiç fark yok di mi?
fotoğraflar şahane mantarlar süper yakalanmış tüm koloni bir arada selahattin abi,
sertan bir önceki sayfa tam 80MB ,fotğraflar sanırım resize edilmemiş.Çok güzel kareler gelmiş yansımlar hoşuma gitti.
Selahattin abi bizi aldın oralara götürdün gecenin bu vaktinde tonlar harika detaylar tane tane.. eline gözüne emeğine sağlık..
Aralık başında kısmet olursa İstanbulda olacağım uzun zaman oldu gelmemiştim imkan olursa sizlerlede birebir tanışmak isterim..
K-x ile ilgili ön izlenimlere devam..
* AF konusunda K-x ağabeyi K20D nin SAFOX VIII sistemini kullandığı için oldukça kararlı, özellikle merkezi netleme hassasiyeti çok iyi düzeyde ve hızı yükseltilmiş bunu hissediyorsunuz. 70-200 gibi zor ve büyük bir lensi gayet başarılı ve sessiz çeviriyor.
* Merkezi ve çoklu ışık ölçüm sistemleri devredeyken auto konumda dengeli bir ayarlaması var fotoğraflar diğer modellere oranla daha aydınlık çıkıyor. Bunun yanında dinamik aralığının K7 ile birlikte şuana kadar üretilen en üst düzeyde olması daha fazla detayı korumasını sağlamış.
* Menü ve işletim sisteminin yenilenmesi kullanımı kolaylaştırmış kısa yol sayısı oldukça fazla buda menüye girmeden INFO tuşu yardımı ile 10 dan fazla ana ayara ulaşmanıza imkan veriyor. İlk başlarda üst bilgi ekranının olmaması garip gelebiliyor ama 1-2 saat sonra büyük arka LCD ekranı 5 farklı renkte bilgi ekranı olarak kullanmak daha kullanışlı olmaya başlıyor.
* İlk piller 950 karede boşaldı sayılır tam bitmeden değiştirdim tabi ilk kullanım olduğu için enaz 500-600 karelik enerjiyi makineyi kurcalamak için harcıyorsunuz buda şuana kadar ulaşılan en iyi değer olarak biliniyor. Kaliteli batarya kullanılmasını tavsiye ediyorum cihaz bu konuda hassas. Yinelemekte fayda var menülerde kullandığınız pillerin cinsine göre kullanım şeklini belirleyen ayar var (Lithium - Nikel-Metal Hybrid - Alkaline gibi) Bunu mümkünse kullandığınız pillerin cinsine göre kendiniz belirleyin (auto da bırakmayın) ozaman maximum süreye erişebiliyorsunuz cihaz bataryasını çok daha verimli kullanıyor.
K-x + 70-200mm f/2.8
%100 crop
Beşiktaşlı dostlara ithafen..
K-x + SMC DA-L 18-55mm kit lens
Not: Özel araçlar olduğu için sadece plakalar karartıldı.
Ahmetciğim teşekkür ederim. Senin detay çalışmaların da çok hoş.
İstanbul'a gelirsen haberim olsun. Ben de tanışmaktan mutlu olurum. Selamlar.
Serkan teşekkürler. Önümüzdeki hafta Pazar günü mantar seferi var. İstersen sen de gel. Gece saat 2'de yola çıkmalı. Sabah 5-6 civarı yürüyüş başlıyor. 13.00 gibi bitiyor. Vakitlice de dönülüyor. Yer Pamukova yaylaları.
Sonbahar serisine devam...
Parkur ganimeti 'kocayemiş'
Tek başına
#camoka' tarafından 17.11.2009 02:06:27 tarihinde düzenlendi.
Harika fotolar.Ellerinize sağlık
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
010606 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
015501 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01