netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.



Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Amati nefis makrolar,nerelerden bulursun böyle lensleri üstad.
nilüfer fotosunda net alan şahane.tilt etkisi onda farklı olmuş sanki.

komutan ,kendi tarzında 1 numarasın.bu arada dondurma markasında fazla reklam kokmuş ama

 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 13:01 - İp: 85.***.**9.67
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan abi senin için netten bulduğum bir yazı :

Bloglar geçtiğimiz birkaç yıl içinde büyük bir değişim geçirdiler. Bir zamanlar sadece sınırlı bir kitlenin sanal alem güncesi olarak görülürken, şimdilerde nitelik ve nicelik açısından büyük gelişmeler kaydettiler.

Hızla artan blogcu sayısına paralel olarak, onlara hitap eden servis ve araçlarda da inanılmaz bir patlama yaşandı. Bu ani ve beklenmedik gelişme, başta ABD olmak üzere, dünya genelinde devasa büyüklükte bir blog sektörü oluşmasını sağladı.

Bir zamanlar ancak teknik becerisi olanların büyük zahmetlerle başarabileceği internet yayımcılığı, bugün yazı yazma becerisi olan hemen herkes tarafından birkaç tıklamayla rahatlıkla yapılabilir hale gelmiş durumda.

Başlarda yadırganıp blog kültürüne karşı görülse de, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede blog yazarak para kazanma fikri zamanla kabul gördü. Özellikle bu işte öncü blogcuların kayda değer başarıları diğer blogcuları da harekete geçirdi. Son yıllarda popüler olan "Profesyonel Blogculuk" terimi, blog yazmayı hobi olarak görmeyip, bunu profesyonel bir para kazanma aktivitesi haline dönüştürmeyi başarmış blogcuları tarif etmek için kullanılıyor.

Bloglara karşı duyulan bu ilgi patlamasını değerlendirip blog'undan para kazanmayı hedefleyen blogcuların sayısı hemen hergün hızla artıyor. The Wall Street Journal web sitesinde 21 Nisan'da çıkan bir habere göre bugün Amerika'da 20 milyondan fazla blogcu var ve bunların 1.7 milyonu blog'ların-dan para kazanıyorlar. 452 bin Amerikalı blogcu blog'larmı ana gelir kaynakları olarak görüyorlar. Ancak 20 milyon blogcunun sadece yüzde 2'si hayatını tamamıyla blog yazarak kazanıyor.

Profesyonel blogculuk uzun vadede kazandırır

Evet, bugün dünya genelinde profesyonel blogcular ciddi paralar kazanıyorlar. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, profesyonel blogculuk uzun vadeli bir hedef ve strateji ile yapılmadıkça başarılı olmak mümkün değil. Nasıl ki bir gecede apansızın bir profesyonel basketbol oyuncusu olmanız mümkün değilse, profesyonel blogcu olmak da hemen bugünden yarına becerilebilecek bir iş değil. Görev süresini tamamladıktan sonra uzayda başı boş dolaşan uydular misali, bugün profesyonel blogculuk hayalleriyle yayımlanmaya başlanmış yüzbinlerce blog internette atıl durumda bekliyor. Blogcuların yüzde 90'ı bloglarından ancak aylık internet masraflarını karşılayacak kadar gelir elde edebiliyorlar. Bununla birlikte, bu işi bir başarı hikayesine dönüştürmeyi başarmış blogcular da var. Örnek olarak milyon doları aşkın yıllık geliriyle Problogger.net blog'unun sahibi Darren Rowse verilebilir. Profesyonel blogculuk kısa vadede para kazanmak isteyen blogcuların tercih etmemeleri gereken bir gelir modeli. Bu uzun yolculukta başarılı olabilmek için sabır, kararlılık ve en az 2 senelik bir planlama şart. Her işte olduğu gibi bu işte de işi ciddiye alarak gerekli eğitimleri alan blogcular fark yaratmayı başarıyorlar.

Sadece en yaratıcı ve dayanıklı blogcuların kazanacağı bir yarış bu. Yarışa her gün binlerce yeni blog'un ve blogcunun da eklendiği düşünülürse, profesyonel blogcu olmak isteyen blogcuların her şeyden önce yarışmacı bir ruha sahip olmaları gerekiyor.

Direkt ve endirekt kazanç yöntemleri Profesyonel blogcular direkt ve endirekt yöntemler kullanarak blog'ları üzerinden para kazanıyorlar.

Direkt kazanç yöntemleri:

Direkt kazanç yöntemleri doğrudan doğruya blog üzerinden elde edilen kazançlardır:

o Reklam gelirleri

o Sponsorlar

o Ortaklık programlarından elde edilen komisyon geliri

o Ücret karşılığı yazılan ürün, servis vb. inceleme yazıları

- Endirekt kazanç yöntemleri:

Profesyonel blogcuların, blog'larının yarattığı etki alanını kullanarak kazanç elde ettikleri yöntemlerdir. Blog'un sağlamış olduğu popülerlik, kredibilite ve otorite aşağıda belirtilen şekillerde kazanç elde etmek için kullanılır:

o Freelance yazı sözleşmeleri

o Kitap yazımı

o Çeşitli toplantı, seminer ve konferanslarda konuşmalar ve sunumlar yapmak

o Danışmanlık fırsatları

o Blog servisi veren firmalarla yapılan çeşitli anlaşmalar

Profesyonel blogculuk kimlere göre?

Bu blog yazarlarının kendi kendilerine sorarak yanıt aramaları gereken bir soru.

Eğer en az 6 ay gece gündüz beş para kazanmaksızın bloğunuza yazı yazıp, bir yandan da yazılarınızın hedef kitlenize ulaşabilmesi için sosyal ağlarda etkin bir şekilde pazarlama yapabileceğinizi düşünüyor musunuz? O zaman profesyonel blogculuk tam da size göre. Part time olarak başlayıp zamanla elde ettiğiniz gelir arttıkça tam zamanlı bir iş haline dönüştürmek de mümkün. Profesyonel blogculuğun inceliklerini öğreten eğitim programlarına katılmanız süreci hızlandırmanızı sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi, yalnızca bloğunuzdan elde edeceğiniz gelire bağımlı kalmamak ve blog'unuzun artan popülerliğinden yararlanarak direkt ve endirekt kazanç yöntemlerini etkin bir şekilde kullanabilmektir. Profesyonel blogculuk uzun vadeli bir strateji ve çaba gerektirmekle birlikte, emeklerinizin karşılığını almaya başladığınız andan itibaren ciddi bir gelir potansiyeli barındırmaktadır.


Para kazanan blogcular

Amerika'da 20 milyondan fazla blogcu var.

o 1,7 milyonu bloglarından para kazanıyor.

o 452 bin Amerikalı blogcu bloglarını ara gelir kaynağı olarak görüyor.

20 milyon blogcunun yüzde 2'si hayatını tamamen blog yazarak kazanıyor.

---------------
bu da yazı hakkında bankacı bir arkadaşın yorumu:
Daha blog kavramının Türkiye'de yeni yeni çıktığı bir dönemde bir sınıf arkadaşım, yemek sektörüne yönelik bir blog açmıştı ve bursa gerek kalmadan hem kendi kendini idare etti, hem de altına orta düzey bir araba çekti. İktisat bitirdiğimiz halde o, bir firmada halen bilişim üzerine danışmanlık veriyor. Ah aptal kafam dediğim olaylardandır.

 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 13:27 - İp: 88.***.**5.105
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir sağol kardeşim

Sinan ne diyeyim bilemedim.Artık çekimlerin ticari olarak kullanılacak kalitenin de ötesine geçti tebrikler.

 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 15:05 - İp: 81.***.**8.226
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir dondurmayı yiyorsak hakkını verelim

Yücel çok güzel bir yazı, teşekkürler...

dünden birkaç kare...









 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 15:34 - İp: 85.***.**5.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed Hocam, senin ışığından bir nebzede olsa feyz alabiliyorsam ne mutlu bana...

 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 15:57 - İp: 85.***.**5.89
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

ya güzel bir gezinin vakti gelmedi mi

 

Tarih: 18 Mayıs 2009, 23:02 - İp: 88.***.**5.76
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ahmed kardeşim hoşgeldin. Fotoğrafların yine tek kelimeyle harika.
Senden bir ricam var. Böyle güzelliklerle ağzımıza bir parmak bal çalıyorsun sonra kaçıyorsun. Bizi bu güzellklerden ne olur mahrum bırakma.

Sinan'cığım senin fotoğrafların da ha keza öyle.

Saygılar

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 00:21 - İp: 88.***.**0.170
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih abicim çok ama çok teşekkürler.Abi istanbulda mısın bu aralar?

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 07:59 - İp: 78.***.**7.88
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Amati üstad ellerine sağlık , bizleri fotoğraflarınla alıp yeni yeni limanlara götürüyosun . Tüm fotolarındaki boyut etkisi ve nilüferdeki alan derinliği


Bu adamlar nereye bakıyor ???

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 09:43 - İp: 92.***.**2.153
tuftek
tuftek (üye)
Bursa / Amatör

Pazar günü deniz kenarına indik sonunda.bir kaç kendi çapımızda foto çektik.eksikleri söyleyen olursa sevinirim.malum 1 senedir dlsr kullanıyoz ama işten güçten vakit ayıramıyoz.

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 11:38 - İp: 81.***.**1.175