netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Yücel teşekkür ederim.
O fotograflar film kullanan makine ile çekilmiştir. Ayrıca Bulp modunda basılı tuttuğun sürece diyafram açık kalıyor. Bir de bas diyaftamı aç, süreyi ayrıca saat ile tut ve tekrar bas diyaframı kapat mod'u olan makineler var. Sanırım onlarla çekilmiştir. Yoksa bu zamana ne sensöe dayanır ne de parmak. Selamlar.

Tarih: 16 Mayıs 2009, 20:04 - İp: 88.***.**5.57
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Abi Canon 400D ile çekmiş.
FK forum da bir başlık açmış,sonradan gördüm. Bulb modu için uyumlu kumanda kullanmış ve sensörün zarar görmemesi için soguk havaları tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

Konuyu incelemek isteyen olursa; http://www.fotokritik.com/forum/88941

#puspus' tarafından 16.05.2009 21:00:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Mayıs 2009, 20:37 - İp: 88.***.**5.76
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir özel işlerimin yoğunluğu sebebi ile sizlere katılamıyorum ve hepinizi çok özledim.Umarım herkes çok iyidir.Yine harika kareler var.Gerçekten çok gurur duyuyorum hepinizle.Buradaki gelişim beni öyle mutlu ediyor ki.Ellerinize sağlık
Abilerime de saygılarımı sunuyorum.
Bu arada ebay den elime bir tilt adaptörü ve bir lens geçti.Pek fazla deneme şansım olmadı ama çekebildiğim bir kareyi sizlerle paylaşayım.

Zörk MFS Tilt adaptörü + Rodenstock Apo Rodagon M 90mm f4 Enlarger Lens Diyafram 4 de elde çektim.

Tarih: 16 Mayıs 2009, 20:46 - İp: 78.***.**7.88
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

3D fotoğraf :D halogram işine girecez yakında usta

yeşil ve eflatun bu kadar uyumlu olabilir

Tarih: 16 Mayıs 2009, 21:57 - İp: 85.***.**2.178
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan

Tarih: 17 Mayıs 2009, 13:01 - İp: 78.***.**7.88
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi çiçek de uğur böceği de ekrandan çıkacak gibi duruyor. nefis.

Tarih: 17 Mayıs 2009, 15:25 - İp: 88.***.**5.105
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Yücel teşekkürler

Tarih: 17 Mayıs 2009, 20:29 - İp: 78.***.**7.88
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi gene harika ya.
diyafram değeri nedir fotograflardaki. objenin dışındaki kalan kısımların flulugu çok güzel. nesneleri bu şekilde arka plandan ayırmak için ne yapmak lazım?

Tarih: 17 Mayıs 2009, 21:58 - İp: 88.***.**5.76
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Fotolorın hepsi f4 de çekildi.Alan derinliğine dikkat.

#amati' tarafından 18.05.2009 08:35:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mayıs 2009, 07:38 - İp: 78.***.**7.88
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Amed hocam, sürekli yeni ufuklar açıyorsun, 1. ve 3. karelerin ZÖRK etkisi sıradışı olmuş

benden blog için birkaç çalışma...

#Komutan' tarafından 18.05.2009 10:32:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mayıs 2009, 10:27 - İp: 85.***.**5.89