Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
raw çekerim
komutanda boş durmamış güzel kareler
#onixon' tarafından 30.05.2007 14:03:52 tarihinde düzenlendi.
Serkan raw çekeceğimde kart 1gb lık.yeni bir tane daha kart alacağım.dün gece 150 foto çekmişim jpeg.hem makinanın jpeg performansını merak edenlere örnek olsun.çok iyi değiller belki ama baya bir zordu dün akşamki ışık koşulları tabi benim yeteneğimdeki biri için............
bende 89 poz çekmişim,raw'dan jpeg yaparken serbest su damlalarını fotodan çıkarmak için 1-3 kademe siyah verildi.Tam oturdu,onun dışınca edit yok.
evet Serkan su damlaları kumlanma gibi duruyor.
Sevgili arkadaşlar ellerinize sağlık, istanbul fotoları çok güzel olmuş tebrikler.
Arkadaşlar fotoğraflar çok güzel, ellerinize sağlık.
Serkan kareler müthiş.Orada olmak isterdim ama bir iş görüşmem vardı.. Keşke benim 10-20 yi yanına alsaydın.Gerekli gördüğünde hiç çekinme lütfen. İş yerlerimiz de yakın alıp vermek sorun olmaz.Daha çok güzel kareler çekeceğiz inşallah.Sevgiler
sevgili onixon, komutan fotoğraflarınız harika! Birbirine yapıştırmadan gönderebilir misiniz? Benim beynim ayıramıyor hangisinin nerede bitip nerede başladığını...
Onixon, serbest su damlalarını fotodan çıkarmak için 1-3 kademe siyah vermekle neyi kastettin, kontrast artırmak mı, parlaklık azaltmak mı, pozlama azaltmak mı?
sevgili nicolayy, yeni kart alacaksan bende bir tane yeni Sandisk Extreme III 2 GB var satmayı düşündüğüm.
Sahte olanlardan korunmak için doğrudan Turanlı'dan aldım.
Yanımda bilgisayar götürmediğim yolculuklarda kullanmak üzere 180 GB harddiskli bir OTG yedekleme cihazım var. Diğer SD kartlar, MS Duo ve CF kartlarımla sorunsuz çalışıyor ama bu Extreme III ile uyuşmadığı için kullanamayacağım. Kartta sorun yok, internal ve external kart okuyucularla ve makina ile uyumlu; OTG cihazım ile uyumsuz.
69 YTL + KDV ödedim. KDV'si benden, 23/05/2007 tarihli faturası ile birlikte 69 YTL'ye cumartesi günü uçak çekmeye gelince elden verebilirim.
Arkadaşalar tek tek yazamıyorum ama her birinizin fotoğrafları harika tebrikler
Konuya açıklama yapılmış... bir iki ilave benden olsun...
"Meter Operating Time"
Bu şudur aslında deklanşöre yarım basıp hemen bıraktıkdan(tetiklemeden) sonra 10-3-30 saniye boyunca makine
ışık değiştikçe yeni pozlama değerleri oluşturarak, vizörüde bu pozlama süresince aktif halde tutar.
Yani bu süreler boyunca vizör aktif olup,makine pozlamayı sizin ölçümleme yaptığınız
Metering Methoda göre(spot, center weighted, multi-segment) müdahalelerde bulunarak
exposure modun (Av, Tv,TAv gibi) diyafram,enstantene,iso ve EV compensationu otomatik değiştirerek bir pozlama değeri oluşturur.
Deklanşörü tetikledikden sonra bu süreler boyunca duruma göre konunun etrafından,değişik bölgelerinden
ya da küçük bir noktasından pozlama alıp AE-L yapabiliriz.AE-L süresi ise bu sürelerin katı kadar 20-6-60 saniye.
Şayet deklanşöre yarım basıp bırakmazsanız pozlama ölçümlemesi siz bırakana kadar devam eder.
Bıraktıkdan sonrada; yukarıdaki sürelerin yarısından önce bırakılırsa o süreler kadar sürer,
yukarıdaki sürelerin yarısından sonra bırakılırsa o sürelerin yarısı kadar daha devam eder
bu esnada vizör kapanmadan yapılan diğer tetiklemelerde sürenin yarısından önce ise o süreler kadar yine sürer
fakat sürenin yarısından sonra tetikleme yapılıp bırakılırsa o sürenin yarısı kadar yeniden devam eder.
En kötü durumda o saniyelerin yarısı kadar hep zamanınız var.
AE-L süresi ise her durumda 20-6-60 sn sürer.
...diye biliyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
028406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01