netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

serkan beyoglu fotografların cok güzel

Tarih: 12 Haziran 2008, 09:20 - İp: 85.***.**8.240
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir ben de sizlerle sohbeti özledim. Bir süre Bodrumdaydım. Maalesef evde internet yok bu nedenle sohbete ara vermek zorunda kalmıştım. Topik yavaşladığı zamanlarda gösterdiğin gayret takdire şayan. Selamlar.

Gerçekten mükemmel fotoğraflar yüklenmiş. Emeği geçen herkesi kutluyorum

Darkrain. Multi Eksposure, Extended bracketing ve bracketing order gibi biribirini çağrıştıran ancak herbiri ayrı işlevi olan üç fonksiyonla ilgili bu topikte bir açıklama yapmıştım. Onu bulup tekrar buraya koyacağım. Selamlar.

Tarih: 12 Haziran 2008, 10:37 - İp: 88.***.**0.252
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir abi valla :D fena kaptırmışm :D yürürken :D bomonti filan derken eyfeli görünce uyandım mekanları tektek yazağım orta şekerli karelere devam

camoka abim böceğin tam iniş veya kalkış anı çok güzel yansımış

#onixon' tarafından 12.06.2008 12:30:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2008, 12:22 - İp: 85.***.**5.235
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

onix senin fotoğrafların yanında benimkinin esamesi bile okunmaz. İyi gezmişsin bakıyorum.

DARKRAIN:

Multi Exposure: Aynı kareye birden çok resim çekmek.
Rec.Mode> Multi-exposure normalde off konumundadır.off'u kaldırıp 2-9 arası bir değer seçerek seçilen sayıda çekimi aynı kare üzerine yapar. Yani aynı kareye üst üste çekim yapar. Seçtiğimiz kare sayısına göre ışık değerini bölerek verdiğinden fazla veya eksik pozlama olmaz.

Exposure Bracketing: Aynı kareyi normal, az pozlayarak ve fazla pozlayarak çekmek.
Vizörün sol alt tarafında bulunan üç dikdöergen iç içe olan düğmeye bastığımızda LCD panelde off gözükür. Ön tekerleği sağa çevirirsek 3 sola çevirirsek 5 rakamı çıkar. 3'ü tercih edersek bu bir normal , bir az pozlanmış bir de çok pozlanmış kare çekeceğimiz anlamına gelir.
5'i tercik edersek bir normal bir az pozlanmış bir daha az pozlanmış bir çok pozlanmış bir de daha çok poızlanmış 5 kare çekeceğimiz anlamına gelir. LCD panelden hangi karenin çekilmekte olduğunu çizgileri izleyerek anlayabiliriz. Çekimleri ya deklanşörden elimizi hiç kaldırmadan hepsini tamamlayana kadar yapar veya tek tek de çekebiliriz.
Tekrar off konumuna alana kadar bir sonraki kareyi de aynı prensiple çekmeye devam eder.

Bu çekimleri birleştirerek daha iyi fotoğraflar elde edebilmek için (HDR) , çekimleri tripod üzerinde, 2sn. gecikmeli modda ve SR kapalı olarak yapmalıyız. Elde edilen fotoğrafları daha sonra PS'de birleştirebiliriz.

Extended Bracketing:
Menü>Receive Mod>Extended Bracket seçimini yaptığımızda:
-White Balance
_Saturation
-Sharpness
-Contrast seçenekleri karşımıza çıkar. Hangi seçeneği tercih ettiysek örneğin Contrast olsun. Makine deklanşöre bir kere basmamıza rağmen 3 fotoğraf çeker. Bunlardan biri normal biri daha az kontrastlı ve biri de daha çok kontrastlı olur. Bu fotoğrafları da tripodda çeksek iyi olur ancak esasen çektiğimiz tek kare olmakla beraber makine bunu tercihimize göre işleyerek 3 kere hafızaya kaydetmektedir. Bu nedenle tripodsuz da bu çekimleri yapabiliriz. Tekrar müdahale edip off konumuna getirene kadar sonraki kareleri de tercihe uygun olarak 3 defa kaydetmeye devam eder.

Eğer fotoğrafları RAW olarak çekiyorsak bu işlemleri kendimiz PS'da de yapabiliriz.

Umarım yardımcı olmuştur. Selamlar.

Tarih: 12 Haziran 2008, 17:24 - İp: 88.***.**0.252
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

VL+TC (212,5mm) , f/8, 1/13 sn. İso 100

Tarih: 12 Haziran 2008, 17:55 - İp: 88.***.**0.252
onixon
onixon (üye)

trr

#onixon' tarafından 12.06.2008 18:19:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2008, 18:18 - İp: 85.***.**5.235
onixon
onixon (üye)

teşekkürler abi

#onixon' tarafından 12.06.2008 18:28:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2008, 18:18 - İp: 85.***.**5.235
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan, ben şuradan çıkıp gidemedim, sen türkiyeden kalkıp gezdin oraları, helal olsun..

tembelliğime çok yanıyorum wallahi.. aslında fırsat yaratamadığımdan böyle oluyor, ah ah..

2-3 fotoğraf daha ekliyorum son gezimizden..

yüklenen diğer fotoğraflar için de sizleri tebrik ederim.. ben elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. eylülden önce geri dönüş görünmüyor, hayırlısı bakalım görüşmek üzere..

Tarih: 12 Haziran 2008, 19:37 - İp: 85.***.**4.20
onixon
onixon (üye)

teşekkürler usta :D asıl kareleri saklıyom yavaş yavaş

sdtyrdkn fırsatı kaçırmayın valal çıkın 2-3 gün gidin abi romayı telef etmeden gelirsen selam vermem bak

ilk ve son kare senin klasiklerinden canlı ve detaylı değişik bir florya

Tarih: 12 Haziran 2008, 20:37 - İp: 85.***.**5.235
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

camakouzun uzun anlatmışsınız cok tesekkür ederim cokyardımcı oldun. ben multiexposure dacektiğimde fotoda bi fark göremiyorum.sanki normal modda tek bir kare cekilmiş gibi.ne zamanlar bu özelliği kullanıyorsunuz

Tarih: 12 Haziran 2008, 22:31 - İp: 85.***.**6.25