ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax K100d İlk İzlenimler

selam
bugün sirkeciden pentax k100d 18-55 ve 50-200 objektif ile satın aldım toplam 1500 ytl 2 adet uv filtere ile 1530 ytl verdim(garantili) . sd card hariç.
ilk izlenimlerim çok olumlu, gövde yapısı, ele oturması, işçilik kalitesi, gayet iyi...alırken mağazda 350 d ile birkaç örnek foto çekip karşılaştırma imkanım oldu (bilgisayarda bakarak) pentax daha iyi sonuçlar verdi, zaten almamda da bu kendi denemelrim etkili oldu. anti-shake özelliği iyi iş yapıyor, ve bence bu örnek resimlerde asıl farkı yaratan kit objektiflerin farkı oldu, pentax ın kit pbjektifleri gayet keskin resimler veriyor(anti-shake katkısı ile)gövde kalitesi, 350d-400d den çok üstün arkadaşlar şimdilik bu kadar umarım yakında zaman bulur makineye alışır örnek fotolar yüklerim

Tarih: 26 Ekim 2006, 22:49 - İp: 88.***.**6.225
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

ekipman derken objektifleri kastediyorsun herhalde....istanbulda dolu pentax , sigma obektif var makine ile uyumlu.(izmiri bilmiyorum ama bükey fotonun orada bayisi var sonuçta)..100 tane objektif alacak degilsiniz ya..merak etmeyin işinizi fazlasıyla görecek objektifler mevcut....walla bizim gibi bu işten para kazanmayan yani amatörler için(amatör derken yanlış anlaşılmasın bilgisiz anlamında değil) bütün giriş seviyesi dslr ler fazlası ile iyiler , hangisini alırsan al memnun kalmayacağını hiç sanmıyorum. slr-like tarzı bir makine bile ciddi performans sergilerken....dslr bi makine alırsanız hem psikolojik hem de foto kalitesi yönünden yeterli tatminleri yaşarsınız......

Tarih: 3 Kasım 2006, 09:48 - İp: 88.***.**8.42
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Kardeş kararını vermiş biri olarak bu işe yeni başlayan olarak tanımlanabilecek bizler için Pentax'ın büyük artıları var. Titreşim engelleme, üstün noise performansı ve tabi ki fiyatı... Demem o ki kardeş bu işleri fazla uzatmaya gerek yok tez vakitte kararını ver ve ondan sonra hiç bir şey okuma Ben öyle yaptım param yok şimdi alamıyorum ama yeni bir makine de arayıp kafamı karıştırmıyorum. Yoksa insanoğlunun dayanabileceği bir eziyet değil bu Sana kolaylıklar kararını merak ediyorum ...

Tarih: 3 Kasım 2006, 10:40 - İp: 85.***.**1.15
mbelenli
mbelenli (üye)
Bursa / Amatör

Pentax *istDS'yi 1 senedir kullanıyorum. 18-55 Pentax, 100mm macro pentax, 70-300mm sigma, pentax harici flaş vs. ufak tefek aksesuarlar. Şimdiye kadar arayıpta bulamadığım bir aaksesuar olmadı. Bundan sonra hiç olmayacaktır. Çünkü Pentax büyük bir hızla pazara giriyor. Ne servis nede ekipman açısından bir sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Tarih: 3 Kasım 2006, 13:59 - İp: 88.***.**7.191
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

mbelenli, galiba yazdıkların kafalardaki o aynı soruya bir yanıttır her halde... Kafasında ekipmana ulaşabilme hususunda soruları olanlar ne olur görsün bu mesajı...

Tarih: 3 Kasım 2006, 14:07 - İp: 85.***.**7.77
alperdutki
alperdutki (üye)
Çanakkale / Amatör

ekipman düşüncek halde değilim dahacanonukafamı karstrmasının tek nedeni adı..yoksa canım pentaı istiyor sanırım.ooff ne zor işmiş

Tarih: 3 Kasım 2006, 15:31 - İp: 88.***.**9.26
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

alper makinenin isminin canon olması senin kafanı niye karıştırsınki,sonuçta pentaxda çok köklü bir geçmişe sahip ve çok iyi iso performansı,titreşim önleme özelliği ve fiyatı ile diğer dslr lerden 1-0 önde benim görüşümde.burdan takip ettiğim kadarıyla bunları biliyorum.inşallah yakında makineni alırsın.

Tarih: 3 Kasım 2006, 15:49 - İp: 88.***.**2.47
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Neden "Canon" ismi kafani karistiriyor anlamadim. Pentax az marka mi saniyorsun. Bence sen Pentax'in web sitesini bir ziyaret et, tarihlerini falan oku, urunlerini gor, sonra karar ver.

Tarih: 3 Kasım 2006, 16:11 - İp: 85.***.**8.9
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

aslında pentax ın nasıl bir firma olduğunu anlamak için türkiye deki sitesine bakmak da yeterli.
www.orhanbukey.com yani.

orada bu firmanın türkiye dağıtıcılığını üstlendiği diğer markalara bakmak yeterli

Tarih: 3 Kasım 2006, 16:28 - İp: 81.***.**1.201
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

alper nikon d50 ve sony a100'ü de gözardı etme bence.

Tarih: 3 Kasım 2006, 16:59 - İp: 213.***.**5.242
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

hehe iyice karışacak kafası şimdi alper'in

aslında pentax'ı samsung satın almıştı deme?o yüzden artık ekipman bulmak zor da olmaz tüm şehirlerde.bence al k100d gitsin.her şeyden önce fiyat olarak en avantajlısı bu bence.

#yrguner' tarafyndan 03.11.2006 17:16:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2006, 17:11 - İp: 88.***.**6.9