Fotoğrafçılık Forumları
Olympus
Herkese selamlar,
Olympus E-420 (17-45 mm kit) 800 TL. Fiyat garantili fiyat. Sizce bu fiyata uygun mu? Yoksa lens sıkıntısı vs.. yüzünden üstüne 300-400 TL koyup nikon-sony almak mı daha mantıklı?
evren le es aynı kişidir dediydim o da ispatlayamazsan müfterisin dedi Sen eski kulağı kesik müfterilerdensin.Sen ne diyon bu işe?
gece gece hiç güleceğim yoktu. Demekki neymiş herkeşe aynı espri yapılmaz. Demi baroncuğum.
Öyle müftericiğim
Sevgili fipar :
Verdiğin linki inceledim.
Benim kişisel bir çekincemdir ki, onlina alışveriş pek yapmıyorum. İşin doğrusu yapıyor olsam bile bana satış rakamı pek cazip gelmedi. Türkiyede herhangi bir mağazada satışta olmadığı için bu fiyatı kısaylama şansımızda pek yok sanırım. Büyük bir ihtimalle satıcı da bu durumun farkında olduğu için sanki bir miktar şişkin fiyat koymuş.. Bir başka hususta ilanın en altında kutu içerği yazan bölüm. Ben geçtiğimiz günlerde KİT bir e-420 almış ve titreşim önleme özelliği olmadığı için iade etmiştim. bunun dışında hiç bir kötü tarafı yok. Sonradan birkaç fotoğrafta zoom ihtiyacı hissettim. Önümüzdeki günlerde çift lensli e-520 nin raflara geleceği yönünde birşey duyunca günü doldurmadan iade ettim..
Ayrıca benim fatura konusundaki takıntım kesinlikle garanti kavramıyla ilgili değil..
sadece ÇALINTI MAL dan çok imtina ediyorum. Çok çekiniyorum...
Sözüm meclisten dışarı.. çalıntı malı bedavaya bile almam.
Roko,
Senin mesajından sanki Ankara'dan alacakmışsın gibi algıladığım için bu linki vermliştim;
"nerde bu spot..
muğlada varmı.. hiç sanmıyorum..
ankarada varmı.. yok be hacı ne arar.. olsa dükkan senin" demiştin ya hani?
Yoksa İstanbul'da sirkeci'de ağırlıklı olarak Olympus satan bir yer var mesela; adını filan unuttum yerini bile zorn tarif ederim ama Doğubank'tan yukarı doğru çıkarken arada bir yerde işte ;sağında solunda spor malzemesi satan dükkanlar var...
Tahmin ediyorum orada çok hesaplı bulursun.
Çalıntı mal konusundaki hassasiyetini de anlıyorum,
Avukatlık yapıyorum ve suç eşyasını bilerek satın almak suçundan dolayı ikinci el satış yapan pek çok esnaf veya onlardan mal alan vatandaş hakkında dava açıldığını biliyorum. Ancak ikinci el mal alan dükkan sahibi satın aldığı kişiden bir imza ve kimlik fotokopisi alıyor, vatandaş ise benzer bir belgeyi esnaftan talep
ediyorsa bir sorun çıkmıyor.
Yani nereden alırsan al satıcıdan herhangi bir belge aldığında sorumluluktan yırtarsın,
Olympusların e3 ünün bile fotoğrafları çok kötü. hele hele 400 ısoyu geçtimi bakılcek gibi olmuyo. Almayın olympus falan. Canon alın nikon alın.
olympus e-3 harika bir makine.Belki ben e-3 ile birlikte sigma 50-500 alacağım kuş çekmek için.E-3'ün ıs sistemi, 2x crop faktörü ve hızlı af'si çok hoş olacak kuş çekerken
pazarbey.. hani ilişmeyim diyorum ama sende anlamadığın mevzulara bulaşma..
fotoğraf makinesi konusundan ne kadar anladığın ortada... Zamsung....
araba konusundan ne kadar anladığında ortada... matriks
gittin bide yüz liralık ucuz saat aldın takıyorsun..
hani mesleğinle ilgili kelam edecem diğer avukatlar alınacak... onuda demiyorum.
işte bi takıldığın internet sitesi/forum'da isabetli bi tercih yapmışın.. oda tesadüftür büyük ihtimal..
hem bi kere sen olympus'u beğenmiyosan hele hele e3'ü kötülüyosan o makine kesin iyidir.. şahane bi alettir..
fipar.. sanırım o mağazayı biliyorum. Artık bi istanbul seyahatini denk gelirse uğrayacağım.. ama sırf makine için istanbula git gel, gözümde büyüyor..
ayrıca hırsızlık malından çekinmem sırf resmi yönünden ötürü değil. İşin vicdani ve ahlaki boyutuda var.. hırsızlık konusunda çok canım yandı.. ve biliyorum ki hırsızlık olayında hırsızların suçu kadar hırsızlardan para verip mal alanlarında suçu var.
Hiçkimse hırsızlardan mal almasa insanların hırsızlık olayına maruz kalması çok azalır diye düşünüyorum.
Roko,
Hassasiyetin çok güzel,
Bana şöyle bir kıssayı hatırlattı özet olarak:
Büyük alimlerden birisi , yörede bir koyun çalındığını duymuştu,
Bir koyunun ömrü ne kadarsa , tastamam o kadar yıl koyun eti yemedi; belki bu yediğim çalıntı koyunun eti olabilir endişesi ile...
Lakin şimdi bu denli bir hassasiyet çok zor doğrusu, hadi ömür boyu et yemeyelim diyeceğim amma namusssuz hırsızlar manav dükkanı da soyuyor be birader!
En iyisi, güvenilir yerlerden alışveriş yapmak,
Bir de rayiç bedelinin epey altında bir fiyat verilirse mutlaka şüphelenmek...
Zaten ikinci dediğime dikkat etmezseniz, Ceza Hukuku anlamında suç da işlemiş oluyorsunuz.
Bu arada sevgili rokomet,
Hiç a-300 almayı düşündünüz mü?
Merak ettiğim için soruyorum
düşünmem mi..
hatta elime alıp tecrübe etmişliğim var.. hatta daha öteside var ama girmeyim o kadar hikayeye..
neden sony değil diye sorarsan somut bi cevabı yok.. belki her an a300 yada a350 olabilir..
neden olympus dersen.. işin doğrusu e3'ün özellikleri beni derinden etkiledi.. bir inceleme sayfasına denk gelmiştim.. 5d ile kıyaslanmıştı ve resim kalitesi 5d 'den daha iyiydi.. dynamic range falan filan.. su çamur vs. geçirmezliğide çabası..
bu e420 ve e520'de aynı sensör ve işlemci kullanılmış diye okuyorum..
ama esas nedenler bunlar değil..
birgün öylesine gezerken mediamarkta, makinelere öylesine bakarken 845 ytl gibi bir rakam gördüm ilgimi çekti.. niye bu kadar ucuz diye kurcalarken görevli arkadaş, teşhirdeki malı çoktan koltuğumun altına vermişti.. yani ne olduğunu anlamadan almış bulundum.. gerçi sonra iade ettim ama gerçekten beğendim makinayı..
bu olayın devamı olarak titreşim önleme özelliği takıntımıda üstüne ekleyince ortaya e520 alım sorunsalı diye bi durum çıktı diyecem ama yok öyle bişey.. ben pazarbey değilim. niye sorunsal olsun.. denk gelirsem yine uygun fiyata alırım geçer gider.
Bu akşam sony toptancısı arkadaşıma akşam oturmaya gidecem.. Belki çay içerken bi a300 almış olabilirim...
Yoktur benim öyle marka takıntım filan.. canon nikonda alırım ama pahalı oyuncaklar bence...
Tek takıntım vardır belki oda pazarbeyin aldığı bişeyi almamak olabilir
İlgili olabilecek konular
-
Olympus Om-10 Deklanşörün Yanındaki Kol Dönmemeye Başladı
12 Şub. 2021, 23:20 zapopap
0148612 Şub. 2021, 23:20
zapopap -
Olympus Sp-350 Hafıza Kartı Sorunu
27 Kas. 2018, 16:48 storyteller
1377129 Kas. 2018, 21:51
ercan43 -
Olympus Xz-2 Tavsiye Eder Misiniz?