Fotoğrafçılık Forumları
Nikon'mu Canon'mu ?
1.5 senedir fotograflar ile ugrasiyorum ilk baslarda hobi olarak baslamistim ama yavas yavas hobiden daha ileri biseyler olmaya basladi lafi fazla dolastirmadan istedigim daha ust duzey fotograflar cekebilmek icin Nikon d80 almayi dusunuyordum ancak boyutunun kucuk oldugu dezavantajini soylediler ve Canon 450d yi tavsiye ettiler.Simdi ikisinin arasinda kararsizim...Tavsiyeleriniz olursa cok memnun olurum.
d80 'in boyutu küçükmü puhahahaah daha bakalım neler görcez... tam tersi 450 d küçüktür.. hey allaım yaa
nıkon mu canon mu sorusuna sony gıbı bı cevap vermıs boyutu kucuk dıyen arkadas ben cekilen fotograflara gore yorum yaparım aynı mekanlar bu ıkı makıne ıle cekımlerıni ıncelemek fırsatım oldu makıne almadan 450d bı adım onde fotograf olarak ama govde olarak bı makıneyı kucuk veya buyuk dıye degerlendırmek dogru olmaz dimi....
450d aldım.
internette yazıp çizilen butün kusurlarını gördüm.
kusur gören için sorunlu bir makina.
d80 de ise kit lensindeki renk dağılmaları birde uzun süreli pozlamalarda
ccd ısıması ile fotoğrafta oluşan mavi-kırmızı noktalar sorun oluyor.
bir başka alternatif olamaz mı?
450d aldım. internette yazıp çizilen butün kusurlarını gördüm. kusur gören için sorunlu bir makina. d80 de ise kit lensindeki renk dağılmaları birde uzun süreli pozlamalarda ccd ısıması ile fotoğrafta oluşan mavi-kırmızı noktalar sorun oluyor. bir başka alternatif olamaz mı?
Alternatiften bol birşey yokki. Ama 450d ya da D80 işinizi görmüyorsa diğer altternatifler de işinizi görmeyecektir. Kusur gören için sorunlu olmayan bir makina yok maalesef. 450D iyi makina, yazılıp çizilen kusuru nedir ki?
Sevgili independen
Üst düzey fotoğraf çekmek için makinanın iyi olması gerekmez.
Makinan iyi olunca sadece kendini daha iyi hissedersin
450D şu DSLR like boyutlarında olan makineydi demi
Nikon d80 almayi dusunuyordum ancak boyutunun kucuk oldugu dezavantajini soylediler ve Canon 450d yi tavsiye ettiler.
Kim dedi sevgili kardeşim sana bunu. Nikon d80 body canon 450 body den 2 kat daha iridir.
Herkese tesekkurler arkadaslar 450D,d60 ve d80 i inceleme imkani buldum boyut olarak d80 en iyisi ve son olarak d80 e karar verdim.2 haftaya kadar kismetse elimde olucak.
Bir body'nin başarısı önündeki lense bağlı olduğuna göre bence hangi gövdeyi alayım sorusu yerine aldığınız herhangi bir gövdeye paranızın yettiği en iyi lensi almanızı önerebilirim.
Bu nedenle hem gövde hemde lens çeşiti ve fiyat avantajı bakımından CANON daha mantıklı bir seçim görünüyor.
Ne çekeceğini bilen, alacağı makineyi de bilir diye düşünüyorum..