independen
independen (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon'mu Canon'mu ?

1.5 senedir fotograflar ile ugrasiyorum ilk baslarda hobi olarak baslamistim ama yavas yavas hobiden daha ileri biseyler olmaya basladi lafi fazla dolastirmadan istedigim daha ust duzey fotograflar cekebilmek icin Nikon d80 almayi dusunuyordum ancak boyutunun kucuk oldugu dezavantajini soylediler ve Canon 450d yi tavsiye ettiler.Simdi ikisinin arasinda kararsizim...Tavsiyeleriniz olursa cok memnun olurum.

Tarih: 14 Ekim 2008, 15:32 - İp: 212.***.**7.103
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bora.pasa sanırım Nikon un daha iyi olduğunu nasıl açıklayacağını düşünüyor.

Tarih: 16 Ekim 2008, 21:23 - İp: 88.***.**2.30
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

'''bora.pasa sanırım Nikon un daha iyi olduğunu nasıl açıklayacağını düşünüyor'''

#aeron' tarafından 16.10.2008 23:55:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ekim 2008, 23:53 - İp: 88.***.**2.200
e0s
e0s (üye)

Aslında bu tip tartışmaları çok yaptım,amacım böyle iddialı konuşanlara yanlış düşündüklerini anlatmaktı derdim.

Senin dediğin çok doğrudur aeron,ama sıkı bir canoncu olarak böyle söyleyip lafının arkasında durmayanlara da gerekirse saçmada olsa Canon nikon tartışmasına varım diyorum.

Mercedes BMW olayı gibi birşey aslında, Tarz meselesi.

Ben Mercedes arabalardan hoşlanıyorum)

Tarih: 17 Ekim 2008, 03:11 - İp: 88.***.**1.156
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Bende BMW hastasıyım. Nolcak şimdi

Tarih: 17 Ekim 2008, 05:45 - İp: 88.***.**9.135
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

"Ben Mercedes arabalardan hoşlanıyorum"

Yani Nikon mu..

Tarih: 17 Ekim 2008, 17:16 - İp: 85.***.**3.6
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Bence HASSELBLAD

Tarih: 17 Ekim 2008, 20:23 - İp: 88.***.**9.135
e0s
e0s (üye)

Bana göre Mercedes Canon dur.

Sana göre Nikonsa güle güle bin Larmor .

Tarih: 18 Ekim 2008, 00:35 - İp: 88.***.**9.100
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Bana göre Mercedes insanın kendine yakışanı giymesidir..

Tarih: 18 Ekim 2008, 01:43 - İp: 85.***.**3.6
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

mehmetklyr hop oyunu bozmak yok roys royslara geçmiycez sadece mantıklı fiyatlar dahili ne öyle HASSELBLAD... onu çektiği footgafları depolamak bile tek başına bir sorun.

Bu tartışma nikon canon mevzu her zaman hoşuma gider ve çok severim 3 fotografçı bir araya ne zaman gelse yapılan ilk tartışmadır. Bende ille nikon diyenlerdenim. Sebebi ise ergonomisine alışınca insan başka makinelerde rahat edemiyor. Bu benim seçimim. Fakat sensörler yüzünden ve uzun menzilli lens için nedne canon olmasın yada kompaklardan nedne sony r1 varken başkasına bakayım

Uzun lafın kısası neyle çekeceğinizi ne çekeceğiniz belirler! lens eçiminiz ve markada buna göre belli olur ve ondan kopamazsınız. Bir ara sağlamlığa takmıştım illede nikon dx2 diyordum o zaman yeni çıkmıştı ve daha iyisini görmemiştim., hele bide nasa tutup araştırmaları için bir yığın dx2 alınca iyice hayelleimi saran alet o oldu. Ardından canon markIII ü çıkardı dedim makineli tüfek gbi hıza bak bu makineyi hayellerimdeki dx2 yerine geçireyim. Ondan sorna Bütçeyi ve makro çekimlerdeki ihtiyaçlarımı göz önüne alınca önce 105mm makro Nikkor lazım bana dedim.Param oluncada onu çalıştırabilecek herhangibir makineye taktım.
Markaya makineye lens takmak yerine bizim insanımızın vaz geçip iyi bir lense makine takma alışkanlığı edinmesini bekliyorum. Ne zamn bu olursa güzel foografçılar görürüm gibi geliyor. Ben bu 24 senelik yaşamım da 14 senelik fotograf deneyimi acemiliği ile bunu diyebiliyorsam düşünmek lazım.

Tarih: 18 Ekim 2008, 03:35 - İp: 88.***.**7.128
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili kızıltuğun nikonun ergonomisi akkında söylediklerine katılmamak mümkün değil... İnsan bir organı gibi hissediyor nikonu eline alınca... Bide kanon L lensleri nikona uyumlu yapsa varya

Tarih: 18 Ekim 2008, 13:11 - İp: 88.***.**9.135