Fotoğrafçılık Forumları
Nikon 3100d Başlangiç Ve Lens
arkadaşlar canon 550d almayı düşünüyordum ama biraz tuzlu ve de yok rebil yok kis yok t2 sahe idi değildi kafam karıştı..daha öncede yazdığım gibi nikon 3100d almaya karar verdim.giriş seviyesi olarak beni uzun yıllar idare edermi 550d arartırmı Malum karadeniz düşük ışık koşullarında fotoğraf çekme olasılığı çok..arti ve eksilerini kısaca yazarsanuz sevinirim.Amerikadan sipariş verme aşamasındayım bugün yarın. Bide makine ile uygun fiyata 55 200 vr lens veya 55 300 lenslerden hangisini tercih edeyim. Zumu daha iyi olan kuş çekimkerimde yararlı olabilecek bu konuda zahmet edip uzman arkadaşların bilgisine ihtiyacim var teşekkürler.
#sherifman' tarafından 22.02.2011 01:35:18 tarihinde düzenlendi.
Öncelikle yanlışınızı düzelteyim. 500D ve 550D'de Af yokmuş derken neyi kastteğinizi tam anlayamadım ama gövdedeki AF motorunu diyorsanız o iki modelde de VAR.
Ama artık kararınızı verdiğinize göre bunun çok da önemi kalmadı. Çekim kalitesi olarak iyi sonuç alabilir miyim derken ne demek istediğiniz pek açık değil. Sonuçta yağmurun sensöre lense bir etkisi yok ki kalite kaybı olsun. Belki sisli bir hava varsa puslu bir görüntü oluşur ama tabi bunların hepsi havayla alakalı, makinenizle değil. Niye rahatlatın beni dediniz ki?
28-300 gibi çok geniş aralıklı lensler genelde kalite kaybına yol açtığından pek tavsiye edilmez. Nikon 18-200 gibi bir lensi bile çok kaliteli olmasına rağmen tavsiye edilmiyor. Ki dediğiniz Sigma 28-300ün fiyatı sanırım çok uygun. Beni fiyatı bile huylandırıyor. Siz sürekli kuş dediğinize göre 70-300 ya da 55-200 gibi lenslere bakın.
Kolay Gelsin...
Madde #26 - TIKLAYIN
Daha hiç çekim yapmadan ,ilgi alanınızı belirlemeden ne yapacaksınız tele zoomları ? Kaçmıyor ki bu 70-300mm'ler ,55-200'ler ...
Canon'un & Nikon'un bir bildikleri vardır elbet - ilave tele lensi kit ile beraber en baştan aldığınızda ucuza vermelerinde .
Büyük çoğunluğun sonradan almıyacağının farkındadırlar belki de - gerek duymayacaklarından ...
sherifman için durum farklı Sn.Paperman, profiline doğa fotografçısı olduğunu eklemiş.
Demek ki ne yapacağını biliyordur sanırım galiba, heralde...
isonun 200den baslaması bir artı olsaydı canonda tutar isoyu 400den baslatırdı.
boyle bir seyı artı olarak goruyorsanız teknik bilginizi guncellemenizde fayda var.
saydıgınız diger seylerde fotograf kalitesine etki eden seyler degil.
bir af motorunun yoklugunu telafi edebilecek seyler hiç degil.
canonun butun modellerinde govdede af motoru var, zaten bu eksiklik sadece giriş seviyesi nikonlara ozgu.
lens alırken sigmada hsm, nikonda af-s kodlu lensleri almazsanız focusu elle yaparsınız, otomatik focus yapamazsınız.
canon 500 ve 550 d gövdede af yok dedim varsa nezaman taktılar bilemiyorum... trakuş a üye olduğum için kaliteli kuş fotoğrafları çekmek istiyorum. Halihazırda canon sx10 is le çekiyorum ama tatmin edici değil. özellikle kapalı havalarad zoomda nois ve net olmuyor. o yüzden karadenizde iyi bir sonuç alabileceğim makina olarak 3100d uygonmu dedim. srl hakkında fazla bir bilgim yok.3100d de kararlıyom. bu kuşları daha yakım ve iyi çekebileceğim birazda manzaraya ynönelik kuş öncelikli birkaç lens söylerseniz sevinirim. kafanızı ağırttığım için kusura bakmayın.Hata yapmak istemiyorum o yüzden
canon 500 ve 550 d gövdede af yok dedim varsa nezaman taktılar bilemiyorum
canonda HİÇBİR ZAMAN, HİÇBİR MODELDE govdede af motoru kaldırılmadı.
kaldırılıp sonradanda eklenmedi..
bu nikona ozgu bir eksiklik ve sadece d40-d60-d3000-d3100 ve d5000 modellerinde govdede af motoru yok.
bilgiyi nereden aldıysanız yanlıs almıssınız.
kus fotografcılarının buyuk cogunlugu canon kullanıyor..
200 mm kısa kalır. enaz 300mm bir lens almak faydanıza olur.
70-300 ne kadar işinizi gorur mechul.
surekli tripodla ve hatta kum (cekirdek) torbaları uzerinde cekim yapacagınız için ıs onemli bir ozellik degil. ama acık dıyaframlı bir lens faydalı olur.
kuş fotoğrafçılığı=canon
sayın hocam Teşekkür ederim. açık diyafram demekle nekadarlık bir değer öneriyorsunuz. rakam ve birkaç model önerseniz sevinirim saygıklar
acık diyafram için secenek az ve oldukca pahalı
kus fotografcılıgı için
canon 400mm f:5,6 =2.500 tl
canon 100-400 f:4.5-5.6 = 4000tl
sigma 50-500 titreşim onlemeli 2900/titreşim onlemesiz 2100tl
sigma 120-400 os = 1700
d3100 almayacagınız varsayımıyla yazdım.
sağolasın hocam ama nekadar da pahalı demek iyi foto demek kalite lens demek o da çok para demek.
inan hala tam karar veremedim.500d veya 550 d ye yönelebilirim biraz düşünücem. saygılar
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3321712 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -