sherifman
sherifman (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

Nikon 3100d Başlangiç Ve Lens

arkadaşlar canon 550d almayı düşünüyordum ama biraz tuzlu ve de yok rebil yok kis yok t2 sahe idi değildi kafam karıştı..daha öncede yazdığım gibi nikon 3100d almaya karar verdim.giriş seviyesi olarak beni uzun yıllar idare edermi 550d arartırmı Malum karadeniz düşük ışık koşullarında fotoğraf çekme olasılığı çok..arti ve eksilerini kısaca yazarsanuz sevinirim.Amerikadan sipariş verme aşamasındayım bugün yarın. Bide makine ile uygun fiyata 55 200 vr lens veya 55 300 lenslerden hangisini tercih edeyim. Zumu daha iyi olan kuş çekimkerimde yararlı olabilecek bu konuda zahmet edip uzman arkadaşların bilgisine ihtiyacim var teşekkürler.

#sherifman' tarafından 22.02.2011 01:35:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2011, 01:34 - İp: 88.***.**6.115
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

her sorunuz (ki hepsi birbirinin aynı malesef) için konu acmayarak baslamanızı oneriyorum oncelikle.
**
550d tuzlu geliyorsa 500d alın. neden d3100 alıyorsunuz ki?
d3100 sonradan lens alırken cıkaracaktır zaten asıl masrafı.
70-300 bir lens işinizi gorecektir kus fotogracılıgı için. titrşeim onlemeli bir versiyon alabilirseniz daha iyi olur.

Tarih: 22 Şubat 2011, 03:07 - İp: 88.***.**8.140
sherifman
sherifman (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

Hocam aynı konu açıyorsunuz diyorsun ama herkes kafada bir soru işareti bırakıyorBirinin beyaz dediğine öteki kara diyor ortada konsensus yok. Ne canonda ne de nikonda gövdede af yok. fiyatlara bakıncada lens olarak ikisinde de fi,yatlar ayni gibi. zom lens konusunda tm.70 300.Ama ben gövdenin sağlamlığı teknolojik yenilik ve kalite olarak 500d 550d veya3100 d aynımı demek istedim.yanına bir zoom lens 70 300 alıp uzun seneler idare etmek istiyorum.Bir sene sonra keşke almasaydım dedirtmemeli. Gövde olayı benim için çok önemli ( Önemli)

Tarih: 22 Şubat 2011, 11:23 - İp: 88.***.**8.142
erkinn
erkinn (üye)
Eskişehir / Amatör

Ne canonda ne de nikonda gövdede af yok.
Allah çarpar

af-s 70-300vr aralık olarak daha münasip bildiğim kadarıyla 300mmlik zoomlarda ama 55-300de yeni bir lens sonuçta, şu şunu aratır diyede birşey yok bence fotoğraf bir nevi hayata bakış açısıyla teknikle tecrübeyle alakalı birinin 550d yle d3100le yada 5dmarkII yle yakalayamadığı kompozisyonu bir başkası kompakt bir makineyle yakalayabilir, bütçenize uygun bir lens seçin ve fotoğraf çekmeye başlayın zaten fotoğraf çekmeye başlamadan şu lens iyi bu kötü demekte garip

Tarih: 22 Şubat 2011, 11:59 - İp: 78.***.**9.3
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ne canonda ne de nikonda gövdede af yok

nerden ne okuyup bu kanıya vardınız bilmem ama yanlıs.
benim dedigime
herkes farklı birşey diyor demişsiniz ama bu aynı soruyu sormak için 4-5 tane konu acmanızı gerektirmiyor,aynı baslık altında sorabilirsiniz soruları. forum kuralları bunu gerektiriyor.

nikon yada canon alın diye bir ortak gorus tabiki olmayacak.
oyle bir ortak gorus olsa ya nikon ya canon kepenk indirir dukkanı kapatır zaten.
siz sorunuza kendiniz cevap veriyorsunuz.

nikonda govdede af motoru yok, lens alırken masraf cıkacak diyorsunuz. sonra canonmu alayım nikonmu alayım diyorsunuz.

onlarca yıldır canon ve nikon, HER SEVİYEDEN fotografcı için makineler uretiyor.
onlarca yıldır piyasanın basında bu adamlar var.
demekki sizede yetecek makineleri.

herkesin git 500d al demesini herkesin git d3100 al demesini bekliyorsanız o iş yaş.
boş yere fazladan para vermeyi goze alıyorsanız gidin d3100 alın.
yok alayım makinemi kafam rahat olsun diyorsanız 500d..
70300 her markada var zaten ve buyuk ihtimalle sigma 70-300 apo macro alacaksınız..

Tarih: 22 Şubat 2011, 13:51 - İp: 88.***.**8.140
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

insan makina alırken bi panikliyor, bi telaş bir hengame alıyor insanı...

Konu açıyorsunuz, konu uzadıkça kafa da karışıyor.

Dolayısıyla, eğer bütçeniz giriş seviyesi bir makinaya müsaitse, 3100 ya da 500D 'nin artısı eksisiyle ilgilenmeyin çok. Çünkü bu makinaların hepsinin bir kalite noktası var ve genelde o kalite etrafında döner dururlar.

3000 modelinde eksik bırakırlar ki ,3100 çıkabilsin... 500D için de aynı şey geçerli.

Sonuç olarak, bu kadar yormayın kendinizi. Gidin bir elektronik mağazasına, makinalara dokunun.. hangisi içinizi titretiyorsa onu alın.gerisini de düşünmeyin.

Düşünmeniz gereken kısım bence Lens, çünkü,
Doğa çekimleri yapacaksanız 70-300 'e ihtiyacınız olacak.. lens fiyatlarına bakın, çekim sonuçlarını inceleyin.. Ve alacağınız lense göre makinanızı seçin...

#designwish' tarafından 22.02.2011 14:20:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2011, 14:02 - İp: 78.***.**3.68
ventiol
ventiol (üye)
İzmir / Amatör

Merhabalar,
Ben daha öncelerde bir Finepix S1500 kullanıcısıydım. Şimdi ise Nikon D5000 kullanıyorum. Tabi bütçenizi bilmiyorum ama ben de sizin gibi o makinalar arasında kalan kısıtlı bütçeli biriydim. Yani aşağı yukarı aynı aşamalardan geçmiştim diyebilirim. D5000'inde D3100 ile çok yakın özellikleri olduğunu düşünürek size niye Nikon seçtiğimi anlatacağım.

Öncelikle Nikon'un D3000,3100 ve 5000 modellerinde gövdede AF motoru yoktur yani Af motorsuz lensler ile otomatik netleme yapılamaz. Ki otomatik netleme günümüz dijital makinalarının belkemiğidir de diyebiliriz.

Bu konuda söylemek istediğim bunun teknik olarak eksiklik hem de büyük bir eksiklik olduğu fakat bunun bilincindeyseniz bu eksinin sizin için geçerli olmayabileceğidir. Nasıl yani derseniz şöyle söyleyeyim: D3100 ile 500D'nin eksilerini karşılaştırdığınızda Nikon'un sizin için daha fazla artısı varsa bu eksiklik göz ardı edilebilir. Benim de düştüğüm bir hataya düşmenizi istemem. Bu hata Af motoru olayına takılıp Nikon'un diğer artılarını görememe sebep olmuştu. Yani Af motoru yok ama -D5000 için- hareketli lcd, af yardımcı ışığı, jpeg-raw işleme yazılımları, kolay ve görsel arayüzü, ISO200'den başlaması, 11 AF noktası gibi birçok artısı var. Ayrıca renkleri, ele oturan bir gövde de kişiye göre değişmekle beraber artı olarak sayılabilir.

D3100 için de -tam bilmiyorum ama- videoda sürekli AF, Full HD, yeni başlayanlar için GUIDE modu, gibi artıları var. Eğer bunlar sizin için önemli artılarsa AF motoru olayı göz ardı edilebilir.

AF motoru hakkında söylemek istediğim eğer sizde bu işe yeni başlıyor ve yeni lensler alacağım diyorsanız -ve lens tercihlerinize de bakarsak- zaten çoğu lenste AF motoru var, yani problem ama büyük bir problem de değil. Uygun fiyatına rağmen Tamron 70-300'de dahi motor var.

Yani bu kadar uzattıktan sonra artılarını eksileri iyice değerlendirmeniz ve birazda içinize -bütçenize- sineni almanızda yarar var diyebilirim. Örneğin ben makineyi almaya gittiğimde dahi Nikon,Canon belirlememiştim. Eğer o anda 500D'de bir indirim olsaydı onu da alabilirdim ama şunuda söyleyeyim ki gövde, kit lens görünüş tutuş itibariyle Nikon kalbimi fethetmişti. Bir de fiyat artısı olunca hemen aldım.

Kolay Gelsin...

#ventiol' tarafından 22.02.2011 20:08:44 tarihinde düzenlendi.

#ventiol' tarafından 22.02.2011 20:16:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2011, 20:05 - İp: 88.***.**1.145
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

digerleri fotografa etkisi olmayan farazi farklar ancaksuna takıldım

ISO200'den başlaması gibi birçok artısı var

bu nasıl bir artı acaba?

Tarih: 22 Şubat 2011, 20:18 - İp: 217.***.**5.184
ventiol
ventiol (üye)
İzmir / Amatör

Normal, ışığı çok olmayan bir ortamda ya da kapalı ışık koşulu düşük olan bir ortamda size bir stop daha hızlı enstantane kullanma şansı verir. Tabi ben amatör kullanıcıyı düşünerek biraz genel konuştum. Örneğin bu dediğim uzun pozlama yapacak birisi için eksi de olabilir.

Ayrıca o kadar farkı niye farazi olarak değerlendirip attığınızı anlayamadım. AF noktaları,yardımcı ışık gibi şeyler gayet yararlı. Eğer sadece fotoğrafa etkisi olan şeyleri konuşuyorsak o zaman hiçbir şeyin önemi yok sensör ve lens dışında.

#ventiol' tarafından 22.02.2011 21:40:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2011, 21:38 - İp: 88.***.**1.145
sherifman
sherifman (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

sayın uzman arkadaşlar ve ventiol yapıcı samımı açıklamalarınız için teşekkür ederim.hem fiyat hemde beni uzun yıllar gövde olarak idare edeceğine ınandığım 3100d alacağim.İnşallah utandırmaz. bi,rtanede zum lens ekleyeceğim.Acapa çekim kalitesi olarak rizede senenin 10 ayı yağmur iyi sonuç alabilirmiyim.kukllanan arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar bi rahatlatsın beni.Unutbmadan canonon da 500 ve 550 d de de af yokmuş. Bu konuda sorun yok.Teşekkür ederim

Tarih: 23 Şubat 2011, 18:52 - İp: 88.***.**8.177
sherifman
sherifman (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

Nikon AFD Kameralar için Sigma 28-300mm f/3.5-6.3 DG Makro Aspherical Lens 3100d alacağım sitede böyle bir lens uygun fiyata var. 3100d uyarmı bide bu lensin kalitesi nasıl. Kuş cekimlerimde faydalı olurmı. iyi derseniz bunu ısmarlayacağim. uzman arkadaşların fikrini bekliyorum

Tarih: 23 Şubat 2011, 19:33 - İp: 88.***.**8.177