Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili AS yine Hızır gibi yetiştin sağol...
70mm; 1/40; f8; Cont AF; Bright-Sharpness+3 JPEG; Shake reduction: Yes
hamsikoy,
pan fotoğrafın oldukça başarılı. F1 çekimlerine hazırlık var galiba.
Çamlıca tepesinden iki resim daha:
1/200 f/6.4 iso:640 @70mm
Autopano Pro denemesi:
erex ben çok beyendim pano fotografını çok güzel olmuş gerçekten.
Sevgili erex, bir fotoğrafı DNG'den JPEG'e çevirmek bile inanılmaz çok zamanımı alıyorken, panorama denemesi yapmadan önce kırıksız birleştirmeyi hangi programın en kolay başardığını araştırıp duruyorum. Kullananların yorumlarına bakarak Photomatix Pro kullanmaya kendimi hazırlamışken senin bu fotoğrafın hayallerimi yıktı. Autopano Pro'dan başkasını kullandın mı? Bunda böyle sonuç almak için neler yapmak gerekiyor? Bir de F1 biletleri çok pahalı, ama bedava bulanlar ve dağıtanlar da çokmuş, nasıl oluyor bu iş?
Arcsoft Panorama Maker 4 direk RAW ları alarak işlem yapabilirsiniz,tek zayıf yanı çıktı kalitesini çok elletmiyor.Birleştirme çok iyi,
Profesyonelce birleşim içince THE Panorama Factory 4.x auto modu başırılı değil fakat her türlü müdahale var.
hamsiköy honda reklamı yapmayalım ,erex contrast çok güzel resimlerde.
ben daha birşeyler çekemedim :D uyku-iş-uyku-iş-uyku-iş :d
Petronius, Onixon, teşekkür ederim.
Hamsiköy, Photoshop' un "Photomerge" fonksiyonunu ve PanoramaStudio programını kullanarak panoramik fotoğraflar denedim. PanoramaStudio Photoshop dan daha iyi ve kullanımı kolay. PanoramaStudio ayrıca oluşturulan panoyu tekrar PS da açmaya gerek kalmadan;
.Sharpen - Unsharp mask - Brightness/Contrast - Tone curves - Levels - Color balance - gibi ayarlamaları yapabiliyor. Ayrıca:
.focal length,
.Barrel/pincushion correction,
.Vignetting correction gibi lens ile ilgigli düzeltmeleri de yapmak mümkün.
Fakat Autopao Pro' nun ayrıntılı ayar detaylarına sahip değil. Autopao kullanıcıya daha fazla kontrol imkanı veriyor.
Rüzgar2 arkadaşımız bu tür programları incelediğini belitmişti yanlış hatırlamıyorsam. O' nun görüşünü de alabilirsin.
F1 davetiyeleri hakkında malesef bilgim yok.
Sevgiler.
#erex' tarafından 08.04.2007 03:21:47 tarihinde düzenlendi.
bir teknik deneme. yol kenarından..
sdtyrdkn, güzel olmuş tebrikler. objektifi merak ettim.
sdtyrdkn,
Işığın ifade biçimi olarak çok beğendim. Eline sağlık.
sdtyrdkn,erex,hamsiköy vallaha çok hoşuma gitti çektikleriniz...şunu fark ettim makinaya alıştıkça çok güzel işler çıkıyor...makina dur kardeşim ben bu istediğini yapamam demiyor..gün geçtikçe çok güçlü bir bağ oluşuyor makinayla... Allah nazardan saklasın...
#ruzgar2' tarafından 08.04.2007 21:43:36 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579520 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -