Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Herkese merhaba,
Amatör bir fotoğraf meraklısı olarak 3 hafta önce Sigma 17-70 lens ile beraber K10d makinamı almış bulunuyorum. Bu 3 hafta içserisinde bu başlık altındaki bütün yorumları okuyarak birşeyler öğrenmek istedim. Çok faydalı olduğunu belirterek başta Adnan bey olmak üzere hepinine teşekkür ediyorum.
Ben de bütün cesaretimi toplayarak da 2 adet fotoğraf yüklüyorum. Eleştirmektek çekinmeyin lütfen.
ISO100, 70mm, f/6.3 1/160sn
mavi çiçek
ISO 400, 45mm, f/4.0 1/13sn
kadıköy iskelesi
Haklısınız yeni yeni öğrenip algılamaya başladım . Birde f değeri ne kadar küçük olunca gece odaklama hatalı oluyor .
decibell,
Yeni makinanla fotoğraf dünyasında başarılar dilerim, çalışmaların güzellikler vaad ediyor.
decibell, hoşgeldin.
makinan hayırlı olsun.
decibell hayırlı olsun avaş yavaş güzel resimler çıkaracaksın.Tanıdıkça
çiçekte ters ışıkta kalmışın,böyle çekimlerde zorlar,
diğerinde ise uzun pozlamada elle çekim yapmak zor (keskin manzara fotografları için) ,makineyi bir yere sabitlemeyi,tripot taşımayı (2.5kg min ) gerektirebilir.
lensi kullanan arkadaşlarla davnışlarını kısaca sor,bir iki tüyo vereceklerdir =)
Onixon,
gece çekimin gayet iyi olmuş. eline sağlık. Hangi lens vardı?
Rüzgar2,
tabi gönderirim.
Arkadaşlar gece veya gündüz farketmeksizin çekimlerinizde diyaframı f/16 ,f/22 gibi değerlere mümkün olduğunca getirmeyin.Çünkü fotoğrafda Difraksiyon sebebli flulaşmalar ile karşılaşıp istediğiniz kaliteyi alamazsınız.
F/8 - F/11 arasına yakın değerler size en iyi sonuçları verir.
Pentax K10D
Sigma 10-20
20mm.
F/6.7
1/8sn.
ISO 200
Spot ölçüm.
Diyafram öncelikli mod.
Fotoğrafa P/S de kısmı S/B uygulaması yapılmıştır.
gene alkış valla,as klasiklerinden
decibell,hoşgeldin.Mikinen hayırlı olsun.
Ters ışık çiçek fotoğrafları için harika bir seçimdir ancak yaprakları büyük bir çiçek seçer ve arkadan gelen ışığı yaprakların tamamen kapatmasını sağlayacak bir açı yakalarsan,o zaman çiçeğin tüm dokusunu ve renklerini çok hoş bir şekilde yakalayabilirsin.
Acizane küçük bir paylaşım yapmak istedim.
Selamlar.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582320 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196303 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -