netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

gece manzaralarda iyi ayarlara örnek

iso100

f:8 yada 11 (ışığa göre)
8-15 sn arası çekim modu
2sn self timer ile (tiretmemek için.

tripot üzerinde iken SR yi kapayabiirsiniz.

Tarih: 20 Mart 2007, 11:17 - İp: 85.***.**4.114
alpefe
alpefe (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkürler bu gece yeniden önerilerinizle birlikte deneyeceğim
bunun için evin çatısına çıkıyorum ve inanmayacaksınız belki benim yükseklik korkum var

Tarih: 20 Mart 2007, 11:34 - İp: 88.***.**3.82
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Kullanım kılavuzunu okumamışsınız sayın alpefe Tripod kullanırken sr'yi kapatın yazıyor. Bende tripodla çekim yapmaya alıştırsam kendimi iyi olacak

Tarih: 20 Mart 2007, 12:10 - İp: 88.***.**4.162
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

alpefe,
bende gece çekimleri için duyduğum bir bilgiyi aktarayım. diyafram yani f değerini ne kadar arttırırsan ışık kaynaklarındaki yıldız etkisi o kadar belirginleşiyormuş.
yani f/25 de sanırım ciddi yıldız efekti oluşur. ama f/3.5-5.6 gibi değerlerde bu etki daha az olur.
bir de tabi arkadaşların da dediği gibi tripod kullanırken sr'yi kapatman gerek. ayrıca 2 sn self timer kullanırsan daha iyi olabilir.

Tarih: 20 Mart 2007, 12:11 - İp: 81.***.**7.88
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

söylediğim ayarlarla güzel sonuçlar alabilirsiniz.Ama hava durumuda önemli.Net temiz bir görüş mesafesi olmalı. net manzara fotoları için.Öyle değilse 100 metre üstü manzara resimlerine girmeyin :d yıldız değil yumurta olur o ışıklar.eve dönünce örnek yollarım,tüm şartlara rağmen iyi çıkan bir foto yollarım akşam eve gidince.

Tarih: 20 Mart 2007, 12:20 - İp: 85.***.**2.181
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bilginiz olsun;Tripod üzerinde 2sn gecikmeli mod ile çekim yaparken makine otomatik olaarak ayna kaldırıyor ve SR yi devre dışı bırakıyor.Sizin SR yi manuel olarak devredışı bırakmanıza gerek kalmıyor.Bu bilgiyi pentaxworld ya da dpreview da okumuştum,pentax japonya müşteri destek departmanına yazdım onlar da doğru olduğunu söylediler.

Bilginize.

Tarih: 20 Mart 2007, 12:20 - İp: 81.***.**8.226
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili amati,
ayna kaldırma olayını merak edip duruyordum. Yani elde 2 sn gecikmeli çektim mi, aynayı kaldırıyormuş, teşekkür ederim.

Tarih: 20 Mart 2007, 13:24 - İp: 213.***.**1.171
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar şu +0- 3 fotoğrafı aynı anda çekiyorya bunu kapatamadım yardım eder misiniz acaba

Tarih: 20 Mart 2007, 15:01 - İp: 85.***.**6.160
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

nicolayy parantez mod düğmesine basılıyken deklanşör düğmesinin altındaki roller u çevirdiğinde 3 , 5 , off seçenekleri çıkıyor olması lazım.Off yaptığında seçimi iptal etmiş olursun.

Tarih: 20 Mart 2007, 16:02 - İp: 88.***.**2.165
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

vizör, %95 büyütme ve %95 kapsama alanlı ne demek?

Benimki görüntüyü büyütmüyor.
Portrelerin üzerinde bazan istediğimden fazla boşluk oluşuyor. Fark edebildiğim kadarıyla vizörden görünenin üst kısmına bir miktar alan ekleniyor fotoğrafa.

Tarih: 20 Mart 2007, 20:21 - İp: 88.***.**8.205