Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Ahmet ikinci fotoğraf daha güzel olmuş.
onixon HDR kolay da panoramik HDR çok uğraştırır.
realfriend çekimlerini sürekli raw olarak yapmaya çalış.Ayrıca çektiğin fotoğraflar güzel bile olsa Raw da işlerken çeşitli ayarları değiştirerek sonuçları karşılaştır.Hem yaratıcılık açısından,hem küçük çekim hatalarının düzeltilmesi açısından Raw formatı gerekli esnekliği sana sunar.
İme arkadaşımızın K10D inceleme galerisi için gönderdiği orijinali raw fotoğrafa HDR uygulaması yaptım.
Pentax K10D
HDR
dışardan bir vatandaş çekmiş
1/60 sec ISO 800 F4.0
sigma 17-70 ile
adnan abi ve onixion teşekkürler.
Adnan abi sana birşey sormam lazım.
Bugün çok ama çok çok temiz bir Pentax smc P-A 50mm f/1.4 lens aldım.Hrikalar yaratıyor.Yalnız sorunum şu;
Makineyi açınca karşıma shake R. için focal uzunluğu belirlemem gerektiği ile ilgili bir menu çıkıyor.Oradan 50mm yi seçip ok e basıyorum.Çekim yapıyorum.Ama makineyi kapatıp açınca tekrar aynısı geliyor.Bu normal mi?
İkincisi çok temiz ve uygun fiyatlı bir cosina 100-300mm buldum ama onu takıp makineyi açınca yine aynı menu geliyor ama değerlerin hepsi prime.Yani ya 100 ü ya 300 ü seçmek lazım.Her çekeceğim fokal uzaklığa göre tekrar tekrar tanımlama mı yapmam gerekecek?Yani zoom lensler için bir aralık seçme seçeneği yok mu abi?
Ahmet evet makinayı her açıp kapattığında cihaz manuel lensi tanıyamadığından SR yi çalıştırabilmek için fokal uzunluğu öğrenmek ister.Ancak cosina lens için hangi değeri girmen gerektiğini bilmiyorum.Benim tahminim 100mm. de kullanacaksan 100 ü 300mm. de kullanacaksan 300 ü her çekim öncesinde menüden (shake reductıon) ayarlaman gerekecektir.
Ortalama değer olarak 200mm. yi de girip belki 4 stopluk işlev yerine 2 veya 3 stopluk olarak SR yi kullanma imkanında var.Buraya girdiğimiz değerler SR nin işlevini tam olarak yapabilmesi için.Ortalamasını girdiğinde sistem istendiği seviyede olmasada yine de görevini yapacaktır.
Teşekkürler adnan abi.
amati benim vaktim yok 19mm f:2.8'in altında bir prime görürsen bana bildirirmisin?
50mm yi kaça aldın ayıptır sorması
evet amati ben de merak ettim kaça aldın
birde bir yerde 50mm 1.7 lens gördüm 90 ytl diyor.biraz fazla mı bu fyat?
as benim sorumu görmedin herhalde..olsun önemli değil gözünden kaçmış olabilir....
rüzgar soru neydi.Farketmedim.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -