netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onixon bana da yok muş gibi geldi.Çünkü -3 ile +3 arasındaki farkın belirgin olması lazım.Ama lcd bizi yanıltıyor olabilir.Ben yarın bunu fotoğraflarda deneyeyim.
Croplarını burada size gösteririm.Bende merak ettim.

Tarih: 11 Mart 2007, 01:30 - İp: 88.***.**3.204
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

jpeg 'lerdeki fark bariz belli,yarını bekliyorum.DNG de hiç dokunulmuyorsa resme bayabir iyi

#onixon' tarafından 11.03.2007 02:06:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2007, 02:04 - İp: 85.***.**4.114
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili erex,
Super Universal MU-1'in pilini değiştirdim. K10D'nin otomatik kapanmasını off yaptım. arkasında yazdığı şekilde set düğmesine basıp beklemeye başladım. Makinayı kapatmadı ve işe yaramadı. Nerede hata yapıyorum sence?

Tarih: 11 Mart 2007, 13:41 - İp: 88.***.**0.220
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili Hamsikoy, kumandanın kodu algılaması çok uzun sürüyor.beklemene gerek yok, TV tuşlarından birine 104 ü kodla,çalışacaktır.

Tarih: 11 Mart 2007, 14:32 - İp: 85.***.**7.253
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili fhakguder,
tv düğmesi ile set düğmesine aynı anda bastım, kırmızı ışık yandı. 104 tuşladım, ışık söndü...
Power düğmesine bastım, diğer tuşların hepsine bastım bir şey olmuyor...

Tarih: 11 Mart 2007, 15:03 - İp: 88.***.**0.220
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Hamsiköy, çekim modunu Remote' ye ayarlıyorsun değilmi?
Remote IR sensörün kırmızı lambası yanıp sönüyor durumda olmalı. Eminim yapmışsındır ama garanti olsun diye sordum.

Deklanşör çalıştığında 2 sn içinde SET düğmesine basman gerekiyor ki hafızaya alsın.

Tarih: 11 Mart 2007, 15:19 - İp: 88.***.**8.159
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Adna Bey,
dün bir Sigma 10-20mm aldım. Akşam ev içinmde denedim çok memnun kalamadım. 400 iso da bile fazla noise üretiyor gibime geldi. Şimdi dışarıda deneyeceğim, lakin hava da öyle kapalı ki iç mekandan farkı yok.

Tarih: 11 Mart 2007, 15:22 - İp: 88.***.**8.159
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Benim aklımda 104 diye kalmıştı şimdi denedim 103 ile çalıştı. Doğru kod 103 galiba.
Makinanın fn tuşuna basıp çekim modunu remote drive a ayarlamanda gerekiyor.Büyük ihtimal yapmışsındır ama yinede hatırlatayım.

Tarih: 11 Mart 2007, 15:25 - İp: 85.***.**7.253
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Erex noise ile objektifin bir ilgisi yok.10-20 nin ideal diyafram ayarı F/8 dir.

Tarih: 11 Mart 2007, 15:36 - İp: 88.***.**3.214
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili fhakguder, 103 ile sonunda çalıştı... teşekkür ederim.
Bazan Remote IR sensörün kırmızı lambasına çok iyi nişan alsam da çalışmıyor, bazan arka tarafından bile çalışıyor. Anlayamadım, ne istediğini bunun. Bu şekilde sadece tripoda dokunmadan ve 2 sn beklemeden çekim yapma vantajı mı sağladı bize. Karşısına geçip kendimi çeksem her pozda aynı hareketi yapıyor olacağım.

Tarih: 11 Mart 2007, 15:40 - İp: 88.***.**0.220