Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
teşekkürler adnan abi.
SR çok iyi çalışıyor olabilir ama senin bu çelik gibi solid durma işini nasıl yaptığını bizle paylaşman lazım abi
yenilikler yaşamak güzel,bu segmentte.Hareket geldi valla.
adnan, 300mm ile cektigin fotografi 1/8 saniye pozlamissin.. SR ozelliginin 7 stop'luk avantaj sunmasi gerekir o hizda net cikabilmesi icin..
ikinci fotografda ise 70mm'de ve 1/6 saniyede cekilmis.. yani 4 stop'a geliyor yaklasik.. bu fotograf net cikmis olabilir.. ama yine soyleyecegim, tripod ile alinacak sonucu yine alamazsin..
...
k10d'deki sr ozelligi kesinlikle cok iyi.. ama k10d kullanicisinin tripod'a ihtiyaci yok gibi dusunmemeli kimse..
Scott Kelby diyorki jilet gibi keskin fotoğraflara sahip olmak için 1. kural mutlaka iyibir üçayak kullanın.
abi sr gercekten iyide, 1600 iso pek temiz gelmedi bana acıkcası
Ömergine bu konuda katılmamak elde değil
Scott Kelby diyorki jilet gibi keskin fotoğraflara sahip olmak için 1. kural mutlaka iyibir üçayak kullanın.
cok dogru sinan..
Ömer selam.
K10D nin 1600 ıso performansı 30D de kadar iyi değil.Bana 1600 de D200 ile aynıymış gibi geliyor.
Bu fotoğrafda NR on idi.NR yi kapatsak belki noise biraz daha artardı.Ama düşük ısolarda titremeyi engelliyemediğim için mecburen 1600 Iso ya çıkmak zorunda kaldım.
K10D nin 1600 ıso larına ayrıca NR uygulama ihtiyacı var.Fakat bu noise de bence kabul edilebilir.Çünkü makina içinde NR de sadece hot pikseller temizleniyor noise yüzünden keskinlikten fedakarlık yapılmıyor.Yani fotoğraf keskinliğinden bir şey kaybetmiyor.
İlker elbette bu fotoğrafta tripod olsa idi eminim daha güzel bir fotoğraf elde edebilirdik.Ama biliyorsun benim İstanbul seyehatleri genelde günü birlik veya 2 günlük oluyor.Orada tripod taşımama imkan olmuyor.
Fakat kullandığım makina K10d olmasa IS veya VR siz bir lens ile bu fotoğrafları çekebilmek imkansız.
İlker K10D nin SR si 4 stop u çok rahat kurtarıyor.Ha fotoğrafa iyice zoom yaptığımızda titrmenin işaretleri görünüyor ama bu boyda bakıldığında sonuç inanılmaz iyi.
Ahmet böyle uzun pozlamalarda önce vucudunu duvara dayayıp kollarınıda vucudunla birleştireceksin.Sonra derin bir nefes alıp pozlamayı ayarlayıp gözünü vizörden ayırıp 2 saniyelik gecikmeli çekim ile mirror lock up yapıp bekleyeceksin .Başının titremesini makinaya yansıtmadığın gibi deklanşöre basarkenki titreme ihtimalinide ortadan kaldıracaksın.Bu çekim tekniği ile 2 bilemedin 3 pozdan biri böyle kaliteli yakalanıyor.Bu çekim şekli herhalde 1-2 stopluk avantaj kazandırıyor diye düşünüyorum.
cok guzel makina valla 1600 isosuda bozuk oluversin..
deneme yaptım bence raw dng 'de etkisi yok bright ve natural mod + sharpness'in :D diyecem başka aksini diyen olmassa.
sharpness +3 RAW DNG NATURAL
sharpness -3 Raw DNG NATURAL
sharpness -3 Raw JPEG NATURAL
sharpness +3 Raw JPEG NATURAL
lcd NİN ALT piksellerinin dizilişine göre fark yok bana göre.
#onixon' tarafından 11.03.2007 00:39:27 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196503 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -