netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

erex teşekkürler Saate meraklıyım ve jewel olayını biliyorum da ona cevel mi diyorlardı eskiden,çok güzel ya
Panerai Luminor

Tarih: 8 Mart 2007, 23:50 - İp: 88.***.**8.32
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erex sayfanın en altında yazıyor.NP 400 lerin dayanıklılığı nasıl.

Tarih: 8 Mart 2007, 23:54 - İp: 88.***.**6.191
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

as mesajını cevapladım..
erex bende 1.1 den başka bulamadım...

Tarih: 8 Mart 2007, 23:56 - İp: 81.***.**2.147
as
as (Üye)

Rüzgar

Tarih: 9 Mart 2007, 00:02 - İp: 88.***.**6.191
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yedek orginal pilimi yaklaşık 50-55€ ya aldım(yurt dışındada 50$-65$ arası),bükeyde vardı,telefon açtım.

+ raw işlemede ADOBE CS3 le gelen Camera raw 4 çok iyi çalışıyor işi geliştirmişler çıktılar çok hoşuma gitti.

MF vivitar lenslerede merak saldım çok ucuza 100-300,geniş açı k-mount.Araştıracam

Tarih: 9 Mart 2007, 00:31 - İp: 85.***.**4.114
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

AS,
Minolta piller 1500mAh olduğundan %10 daha az fotğraf çekiyor. Yani 500 yerine 450 Jpeg gibi.
Fakat Aynı 7.4V olduğundan hiç problem yok.
Bahsettiğin versiyon 4.1 "Nikon Capture" programı. CaptureNX farklı bir program.

Amati sana da Panerai yakışırdı zaten.

#erex' tarafından 09.03.2007 00:53:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mart 2007, 00:38 - İp: 81.***.**5.210
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k10d-review/index.shtml

Tarih: 9 Mart 2007, 05:29 - İp: 193.***.**2.10
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

erex,estağfurullaf abi.Buradaki tüm arkadaşlara herşeyin en güzeli yakışır.

Tarih: 9 Mart 2007, 08:30 - İp: 81.***.**8.226
as
as (Üye)

Tamer selam.

dcresource un fotoğrafları güzel.En azından K10D nin default ayarları ile ayarları yapılmış halinin farkını ortaya koymuş.PhilAskeyin yaptığı gibi bütün fotoğrafları olabilecek en vasat hali ile çekip yüklememiş.

100 ıso luk gece manzara fotoğrafını çok beğendim.Raw dan convert edilmiş ve bright mod'da çekilen fotoğraflar çok başarılı.
Makinanın zayıf yönü olarak dikkat çekici tek nokta default ayarlardaki jpeg kalitesi görünüyor.
Artı özelliklerini baya bir sıralamış.
Dpreview in incelemesinden daha başarılı bir inceleme.
Ama yinede bizim incelememiz kadar başarılı değil.

Erex haklısın ben detaylı bakmamıştım.

Tarih: 9 Mart 2007, 09:12 - İp: 88.***.**6.191
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Bir forumda yeni yazılımın bahsedilen 2 iyileştirme dışında pozlamada da iyileşme getirdiğiniz yazmış, ikinci kişi de yeni yazılımla az pozlanmış fotoğraflarla karşılaşmadığını doğrulamış.

Evet, ben de bazı fotoğraflarda (hangi ayardan, ışık şartlarından vs olduğunu bilmiyorum) az pozlama ile karşılaşabiliyordum. Bu firmware update ile düzelmiş görünüyor

Tarih: 9 Mart 2007, 09:35 - İp: 213.***.**6.250