Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
Bir portre denemesi....
Weary fotoğraflar gayet iyi. Özellikle portre çekiminde boşluğu modelin bakış ynöüne doğru bırkman iyi olmuş. Gece çekimi makinanın bence en zayıf karnı. Senin fotoğrafında da onu görüyorum. Renkler fazlaca kırmızıya kayıyor.
Slm Onca80....
Evet bende her geçen gün makineye daha fazla ısınıyorum. İlk defa slr kullanmama rağmen çabuk alıştım makineye. İnşallah daha iyilerini de çekeceğim. Gece çekimleri konusunda dediğin gibi biraz zayıf gibi sanki, ancak çok kötüde olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Saygılar....
e ama yerebatan sarnıcında ışıklar kırmızı değil mi? normal oraların kırmızı çıkması..
bu günlerde pentax renkleri hep bir yerlere kaçıyor.. ne var bu kadar kaçacak anlamıyorum sakin olmak lazım di mi onca hocam
Merhaba arkadaşlar ben de pentax k 100 e niyetlendim. Ancak çekiniğim bazı noktalar var bu ilk slr ım olacak.en son 2 yıldır olympus c770 kullnıyordum
D slr larda sensör toz kaçmasından bahsediliyor bu normal kullanımda sürekli ortaya çıkıyor mu? Aşırı derecede titizlenmek mi gerek.18-55 mm kit lens artı sigma 70-300 almayı düşünüyorum. Sigmaların fiyatları ve ikinci elde bulunabilrililiği hakkında düşüncelerinizide bekliyorum
Son bir soruda makinedeki digital filtre işe yarıyor mu özellikle turuncurenk iglimi çekiyor.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
Sevgili sedat,
ben k100d nin gece çekimlerindeki renk sapmalarını tartışmalardan çok önce yapmış ve bu topiğe fotoğraflarla beraber eklemiştim. Tabii karşılaştırmayı da k10d ile yapmıştım. Açıkçası gece çekiminde k10d'nin renk değerleri bakımıdan çok iyi olduğunu düşünüyorum. Tabii diğer makinaları kullanmadığım için diğerleriyle kıyaslayamam. ben sadece kullandığım makinanın bir eksiğini belirttim. Makinayı üreten ve saatan kişi değilim. Sadece meraklı bir tüketiciyim. Bu bakımdan da kullandığım her malın varsa bir eksiği söylemekten çekinmem. Bunu yaparkende çok sakin olduğumu ayrıca belirtmeliyim.
bu arada senin bursa garaj fotoğrafları ne alemde. Devam mı? bu arada şubatta Bursa garajda gün batımında çektiğim tek ağaç fotoğrafı vardı. Şimdi biraz daha keyiflidir herhalde. Bence onu da bir görüntüle derim. sağlıcakla kal...
Sevgili Turki o kadar kafana takma. bu toz meselesi o kadar sorun değil. Ben 4 yıla yakın slr kullandım. 5-6 aydırda dslr kullanıyorum. ve cidii boyutta bir toz sorunuyla karşılaşmadım. Ama bu ihtimal hep var. Onuda makinan garanti kapsamındaysa ücret ödemeden halletmen mümkün. Bu durum dslr lmaktan vazgeçmeye bir sebep olamaz bence.
Lens tercihin Çok mantıklı. Makinanın kit lensi olan 50-200 iyi bir lens olmakla beraber 200 mm seni çok sınırlandırır. Sigmanın ikinci el piyasası oldukça iyi ancak pentax için biraz sıkıntı olabilir. Nikon, canon uyumlu lensleri kolaylıkla bulursun. Neticede pentax Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı. Bu ivme devam ederse sanırım br süre sonra Pentax uyumlu sigmlarıda ikinci elde rahatlıkla bulabiliriz diye düşünüyorum....
sakinlik konusu sana değildi onca hocam, anlamışsındır. garaj fotoğraflarına devam tabii ki.. madem istedin hemen bi tane ekleyelim..
pentax K10D 400 iso 1/50 f4.5 45mm elde çekim..
bu arada haklısın bu renk olaylarına girdiğini hatırlıyorum. ben son günlerde bu sapma olayını kabul ediyorum, gerçekten AWB ile ilgili bir sorun olduğu aşıkar.
#sdtyrdkn' tarafından 11.05.2007 20:29:02 tarihinde düzenlendi.
Sevgili sedat buda gayet başarılı. Çok beğendim. Bursadan memleket yolculukları sırasında sıkça geçerim. Birgün k10dsiyle fotoğraf çeken birine denk gelirsem tanışıcam mutlaka
weary geçe çekimlerindeki :D iso200 'deki temizliği bayabir avantaj.RAW ÇEK çektiğin yerdeki bir rengi yaz kafaya sonra WB ile o rengi ykalarsın.Çektiğiniz yere görede değişir.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195914 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577820 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -