netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Mrb. realfriend....
Valla şu an o konuda bilgim yok makine henüz elime gelmedi ama gelince bakıcam. İnşallah öyle bir durum sözkonusudur. Çok iyi olacak
Saygılar....

Tarih: 27 Nisan 2007, 09:02 - İp: 85.***.**8.179
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar K100D 18-55 kit aydınlar fotoda
12 x 100 YTL = 1200 YTL
6 X 190 YTL = 1140 YTL
peşin = 1080 YTL

hafta basında gezme fırsatım olmustu. aydınlar fotodan brosür aldım. brosüründe bu fiyat gecerli. 549 € + KDV olarak.
sitesine baktım fiyatlar farklı. bilginiz olsun. peşin 1.080 YTL .....

Tarih: 27 Nisan 2007, 18:46 - İp: 85.***.**8.183
tekin43
tekin43 (üye)
Kütahya / Meraklı

Arkadaşlar bende makinamı iki hafta önce Metro Fotoğrafçılıktan 10 taksitle 1180'e aldım. Diğer yerlerde biraz daha pahalıydı.

Tarih: 27 Nisan 2007, 23:53 - İp: 88.***.**7.166
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

Bu fotoğrafı çekebilmek için çalılık ve taşlıklarda baya bir nöbet tuttum. 200!lük lensimi kullandım. Zoom çok yetersiz. Birde akşamın yansımalı güneşinde netliği ve rengi ancak bu kadar ayarlayabildi.
Diyafram 27 hız 125 idi. M modunda çektim.

Tarih: 29 Nisan 2007, 20:43 - İp: 85.***.**5.107
ersel
ersel (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaşlar pentax k100d yi body olarak alacağım yanına 16-45 lensi alsam nasıl olur.fiyatı 300$ a düşmüşken nedersiniz.

Tarih: 29 Nisan 2007, 21:23 - İp: 88.***.**0.157
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Diyafram f27 :D netlik kaybettirir. f:16 yı geçmemeye çalışmalısın myspor

Tarih: 29 Nisan 2007, 21:24 - İp: 85.***.**2.21
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

myspor;

enstantane hızın 1/125 değil 1/90 görünüyor. Onixon'un dediği gibi f:16'dan daha fazla kısma diyaframı. Bir de niye manuel modda çekip kendini helak ediyorsun ki?

Tarih: 30 Nisan 2007, 11:22 - İp: 213.***.**5.242
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire[/]
Kendi tecrübelerinizle size göre bu kare hangi modda ve
seçilmiş ayarlarda çekilmeliydi.

Mesela Gölgeli akşam güneşinde.
Mesafe 2.5 mt.
Lens 50-200

Verebileceğiniz bilgiler önemli benim için.
Diyeceksiniz ki P de çekin P ile Diyafram aralığını bir türlü ayarlıyamıyorum 8/9 dan yukarı çıkmıyo.
Bu durumda makinenin diğer ayarlarında bir eksiklik mi var

Tarih: 30 Nisan 2007, 13:00 - İp: 213.***.**3.130
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

"Diyeceksiniz ki P de çekin P ile Diyafram aralığını bir türlü ayarlıyamıyorum 8/9 dan yukarı çıkmıyo."

Hayır öyle demeyeceğim myspor. illa uçlarda dolaşmak zorunda değiliz. P modunda herşeyi makineye bırakıyorsun, M modunda herşeyi kendin yapmaya çalışıyorsun. Halbuki arada Av ve Tv gibi çok kullanışlı iki mod var. Çok istisnai durumlar hariç ben bütün fotoğraflarımı bu iki modda çekiyorum. Bir fotoğrafta senin için ya enstantane önemlidir, ya da diyafram. Sen, senin için önemli olanını belirle, bırak diğerini makine düşünsün. Makine seni her konuda yönlendiriyor zaten. "Bak sen o enstantane hızında çekmek istiyorsun ama ben diyaframı sonuna kadar açmama rağmen fotoğraf karanlık çıkar" gibi uyarılar alıyorsun. Sen de bunun üzerine ya enstantane hızını düşürüyorsun, ya Iso'yu yükseltiyorsun, falan filan. Halbuki M modunda sen makineye şunu diyorsun. "Sen karışma ben kendim hallederim."

P ile Diyafram aralığını bir türlü ayarlıyamıyorum 8/9 dan yukarı çıkmıyo." Ne güzel işte. Al Av moduna, diyaframı f:11 yap, 16 yap. Makine de perde hızını ayarlasın. Baktın, makine düşük bir perde hızı belirledi, titreteceğini düşünüyorsun, o zaman Iso'yu yükselt. Hangi perde hızlarında titreşime maruz kaldığını bol bol çekim yaparak test et. Genel kural olarak 1/odak uzunluğundan daha yavaş perde hızlarında fotoğrafta titreşimin etkisi görülür. Ama bu kişiden kişiye değişir. Mesela senin fotoğrafın titreşim önleme özelliği olmayan bir makineyle çekilseydi 200mm odak uzunluğu için en az 1/200 sn perde hızı seçmek gerekirdi. Ama senin makinende titreşim önleme özelliği olduğu için normalde 2 stop yavaş perde hızıyla yani 1/50 sn ile bu fotoğrafı net olarak çekebilmen gerekirdi. Ama fotoğraftan anladığım kadarıyla senin eller biraz fazla titremiş.

Bir de kısık diyaframdan kaynaklanan softluk da eklenince çok net olmamış fotoğraf. Artı diyaframı çok kıstığın için makine Iso'yu da 800 yapmış doğru pozlayabilmek için.

Ben olsam bu fotoğrafı nasıl çekerdim? Hava güneşli, konu sabit. Valla myspor ben bu fotoğrafı her türlü çekerdim.
Tv modunda 1/200 sn. de çekerdim mesela. Iso'yu 200 yapardım. Senin exif bilgilerine göre bu durumda makine f:11-13 arası bir değer belirlerdi. Veya tersi de olur. Av modunda çekerdim. f: 11 veya 13 gibi bir diyafram seçerdim.

Tarih: 30 Nisan 2007, 14:55 - İp: 213.***.**5.242
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire

Üşenmeden biraz detaylara inerek yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı kağıda dökerek tekrar tekrar bir kaç sefer okuyacağım.

Tarih: 30 Nisan 2007, 15:38 - İp: 213.***.**3.130