panatel
panatel (üye)
İstanbul / Firma

Leica İle İlgili Tüm Sorularınız...

Arkadaşlar merhaba,

Leica Türkiye'de kısa bir süredir Panatel tarafından temsil edilmeye başlamıştır. Bu forum çatısı altında Leica hakkındaki sorularınızı elimden geldiğince ve memnuniyetle yanıtlamaya çalışacağım.

Ayrıca Leica talepleriniz için direkt olarak bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Işığınız Bol olsun,

Saygı ve sevgiler,

Tarih: 7 Kasım 2006, 15:24 - İp: 193.***.**5.250
akaybey
akaybey (üye)
İstanbul / Amatör

sayın panatel,davetiniz için teşekkür ederim
nacizane bir önerim olacak;
sorular başlamadan önce isterseniz,leica efsanesi ile ilgili bir tarihçe,giriş, mitler, doğrular yanlışlar vs..yazısı yazarsanız daha hoş olur ve buna göre sorular gelmeye başlar.
ayrıca dslr ve telemetre ayrımını en başta izah edersek, dslr makinelerle yapılan lüzumsuz kıyaslamalarda en başından engellenmiş olur.
armut başka elma başka...
"armut elmadan daha iyidir" diye bir söz olur mu??

tekrar teşekkürler ve başarılar

Tarih: 7 Kasım 2006, 15:53 - İp: 194.***.**2.31
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sayın Panatel,
Merhaba sizi aramızda görmekten mutluluk duydum.Hoş geldiniz.

Ben bu konuda 11 temmuz 2006 tarihinde lütfen burayı tıklayın

ve 24 ağustos 2006 tarihinde lütfen burayı tıklayın

iki konu başlığı açmıştım.Umarım sizinde katılımınızla bu başlıkların sayısı artar.
Selam ve saygılarımla

Tarih: 7 Kasım 2006, 16:44 - İp: 81.***.**9.101
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ayrica Leica M8'le ilgili sunlar da yazilmis vaktiyle:

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=12975

Tarih: 7 Kasım 2006, 17:31 - İp: 85.***.**8.9
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Anladigim kadariyla Leica M8 WB ne olursa olsun kirmiziyi pembe gosteriyormus. Leica aciklama yapmis, sorunu bulduklarini ve cozmeye calistiklarini soylemis.

bkz. http://www.dpreview.com/news/0611/06111001leicam8statement.asp

Eskiden renk tutturmak lenste fahis bir hata yapmadiklari surece makina ureticilerinin isi degildi. O zamanlar bu Fuji ile Kodak'in isiydi, bir de filtre ureticilerinin.

Tarih: 10 Kasım 2006, 13:44 - İp: 85.***.**8.9
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

SAYIN PANATEL SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ.LEİCA YI SİTEMİZDE TEMSİL ETMEK AMACIYLA VARLIĞINIZI TÜM ARKADAŞLARLA PAYLAŞMANIZI TAKDİR ETMEKTEYİM.
ÖNCELİKLE KAPSAMLI OLARAK LEİCAYI DİĞER BİRÇOK MARKADAN AYIRAN RANGEFİNDER I VE NEDEN KULLANIM İÇİN SECİLDİĞİNİ ANLATIRMISINIZ.TEŞEKKÜRLER.

Tarih: 10 Kasım 2006, 16:17 - İp: 88.***.**7.140
panatel
panatel (üye)
İstanbul / Firma

Range Finder fotoğraf makinalarını SLR (Single Lens Reflex) fotoğraf makinalarından ayıran en tipik özelliği, günümüzde birçok modern Range Finder fotoğraf makinasının TTL ölçüm yapabilmesine rağmen, TTL (doğrudan lensten) görüş ve odaklama özelliğinin olmamasıdır.

Range Finder Fotoğraf makinaları 21 mm ve 135 mm arası lensleri kullnırlar. SLR ' ye göre avantajlarıının ise kısaca, kompakt, sessiz, titreşimsiz, parlak ve diyafram bağımsız vizör, süper geniş açı ve normal lensler, maksimum optik kalite ve maksimum diyafram olduğu söylenebilir.

Makina ayna sistemini kullanmamasından ötürü sessiz ve titreşimsiz çalışır. Küçük olduğu için fotoğrafçının yüzünü tamamen kapatmaz ve konuyla (insan ise) fotoğrafçı arasında makineden dolayı oluşabilecek gerilimi azaltır.Leica modelleri sağlam yapısından ötürü özellikle dış çekimlerde, zor şartlarda çalışmayı olanaklı kılar. Leica'nın Rangefinder modelleri özellikle haber, doğa, savaş, belge, sosyal belge, röportaj gibi alanlarda bu nedenle başarıyla kullanılmış ve kullanılmaktadır.

Bkz. Robert Capa, H.C.Bresson, A.Güler

İlginiz iiçin teşekkür ederiz. Saygılarımızla.

#panatel' tarafından 16.11.2006 10:41:15 tarihinde düzenlendi.

#panatel' tarafından 16.11.2006 10:43:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Kasım 2006, 11:45 - İp: 193.***.**5.250
zkurnuc
zkurnuc (üye)
İzmir / Amatör

Değerli Leica ilgilisi,
Bir ay kadar önce Leica Panatelin yeni hazırlanmakta olan sitesine girdim ,e-mail yazarak bazı konularda bilgi rica ettim.(Leica Digilux ve Leica C-Lux1 hakkında)Cevap gelmedi ,teknik bir sorun vardır diye tekrar yazdım ,ama nezaketen de olsa ,yine cevap verilmedi.Bir anlam veremedim.İstanbul ana bayiini aradım ,ilgisiz ve soğuk bir şekilde henüz ürün gelmediğini,bir kaç hafta sonra aramamı söylediler.30 yıllık amatör ve bir Leica hayranı olarak incindim.Leicayı defterden sildim ve gidip başka marka bir compact ve birde SLR aldım.Bunları niye mi yazıyorum ,bir leica fanatiğini nasıl kaybettiğinizi bilin istedim.Selamlar... Zafer Kurnuç [email protected]

Tarih: 14 Kasım 2006, 23:30 - İp: 85.***.**9.1
panatel
panatel (üye)
İstanbul / Firma

Sn. Kurnuc,

Söz ettiğiniz sorunlarla ilgili size daha önce dönülemediği ve beklediğiniz nezaket gösterilemediği için üzgünüm, şirketteki arkadaşlarım konuyla ilgili bilgi isteyen maillerin cevaplandığını ancak sistemimizle ilgili bir sorundan ötürü size ulaşmamış olabileceğini belirttiler.

Leica'dan vazgeçmeyin

Leica hakkında bilgi sahibi bir bey olarak satın almasanızda modelleri takip etmenizi öneririm. Marka sizin de bildiğiniz gibi fotoğrafçılık adına oldukça önemli işlerde yer almış olduğu gibi günümüzde de pekçok teknik yeniliğe öncülük etmekte.

Mail adresinize istediğiniz konularda bilgi yolluyorum, Kıymetli ilginizi geri kazanabilmek dileğiyle.

Saygılar.

#panatel' tarafından 16.11.2006 10:36:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2006, 10:31 - İp: 193.***.**5.250
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

panatel merhaba..

"Range Finder Fotoğraf makinaları 21 mm ve 135 mm arası lensleri kullnırlar. SLR ' ye göre avantajlarıının ise kısaca, kompakt, sessiz, titreşimsiz, parlak ve diyafram bağımsız vizör, süper geniş açı ve normal lensler, maksimum optik kalite ve maksimum diyafram olduğu söylenebilir."

ben bu soylediklerinizi biraz daha acmanizi rica edecegim..
optik kalite konusunda leica'lar tartisilmazlar ama neden leica kamera almaliyiz? dijitaller icin konusuyorum tabii..
acikcasi panasonic de ayni kameralari yapiyor leica ile birlikte ve fiyatlari korkunc derecede ucuz, aralarinda fark var midir?

Tarih: 17 Kasım 2006, 02:44 - İp: 86.***.**0.120
panatel
panatel (üye)
İstanbul / Firma

Sayın Kurnuç,

Özellikle Leica gibi bir markayı temsil eden Panatel olarak müşteri memnuniyetini her zaman en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz. Bu nedenle dün akşam e-mail arşivlerimizi yeniden kontrol ettik. Bilgi talebiniz bize ulaşır ulaşmaz size yanıt verilmiş ancak bu yanıt web mail üzerinden yazıldığı için posta kutunuzun spam mail bölümüne düşmüş olabileceğinden görememiş olabileceğiniz aklımıza geldi. Umarım dün e-mail adresinize yolladığımız bilgiler size yardımcı olmuştur.
Leica'ya ilginizi ve hayranlığınızı yeniden kazanabilmemiz amacıyla her zaman her türlü bilgiyi sağlayacağımızı tekrar hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla,

Tarih: 17 Kasım 2006, 12:37 - İp: 193.***.**5.250