kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Adnan abi gerçekten kalbimi kırdın ben yanlızca kontrasın yüklediği fotoğraflara bakıpda yorum yapmadım diğer fotoğraflara da baktım benim görüşüm bu anlayamadığım şey şu güzel olmayan bişeyi neden savunacam bunu anlamış değilim hem adnan abi sende nikon d200 yokmuydu yoksa benmi yanlış hatırlıyorum ayrıca adnan abi neden pentax'ın bu açığı ortaya çıkınca sinirlendin onuda anlamadım benim çok iyi fotoğrafçı olduğumu bilen çok iyi biliyo

siteye yüklediğim fotoğraflar hiçbiri özel çalışmalarım değil eğer sıradan çalışmalarım bile olduça iyi ise bir makinaya laf ettik diye gerçeği söyledik diye neden kötü oluyoruz onu inan ben anlayamadım saygılarımla.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:19 - İp: 85.***.**7.81
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kontrast sinirlenmedim hocam senin bu topicle bu makinanın renk olayını çözmeye çalıştığının farkındayım.Hatta şuan yeni bir makina arayışında olduğundan kafana yatarsa K10D de alabileceğini de biliyorum.

Ama fotoğrafçılığı ,karanlık odayı az buçuk bilen bir insan
yukarıdaki devşirme fotoğrafa bakıp eline almadığı bir makina hakkında yorum yapmaz.
Eğer yapıyorsa ben onun bilgisine şüpheyle bakarım.Çünkü stüdyo gibi ortamlarda her makinanın beyaz ayarı otomatikte farklı tepki verir.O yüzden ışığa göre beyaz ayarı yapılmamış bir fotoğrafa bakıp yorumda bulunmak çok saçma.

Hüseyin İzin aldığım taktirde benim yükleyeceğim fotoğraflara bakarak renkler konusunda bir karara varabilirsin.Onlar gerçek anlamda stüdyoda senin istediğin türden fotoğraflar ve ücreti karşılığında yapıldığı içinde profesyonel olarak nitelendirilebilecek çekimler.

Ama sana birde laboratuvar ortamında bu makinaların srgb renk uzayında sabit 18 noktadan alınmış renk örnekleri ve makinaların bu standart renklere ne kadar yakın renkler verebildiğini gösteren grafikleride aşağıya yükledim.

Grafiklerde kare şeklindeki noktalar renk bilgisinin alındığı referans noktaları gösterirken onlar ile bağlantılı yuvarlak noktalarda makinanın gerçek renk tonundan ne kadar uzaklaştığını gösteriyor.

Bak bakalım hangi makina daha gerçekçi renkleri verebiliyor.
İnceleme İmatest laboratuvarlarının bir karşılaştırması ,sitesinden diğer makinaların sonuçlarınıda görebilirsin.

#as' tarafından 08.05.2007 17:24:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:21 - İp: 88.***.**6.187
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Olay tamamen beyaz ayarıyla ilgili. Hiçbir makinenin otomatik beyaz ayarı her ışık koşulunda doğru sonuç vermez. Nikon D200'de de custom white balance seçeneği vardır herhalde. Eğer otomatik ayarları çok güvenilir ise niye koymuşlar? Bu ten rengi meselesi çok göreceli bir konu. Kontrastın son yüklediği fotoğrafa 30 saniye bakın gözünüz alışıyor. Sonra yukarıdaki D70 ile çekilene bakınca kıpkırmızı görünüyor.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:26 - İp: 213.***.**5.242
murat-d80
murat-d80 (üye)

Adnan abi demişsinki fotoğrafçı eline almadığı makina hakkında yorum yapmaz eğer yapıyosa ben onun bilgisine şüpheyle bakarım.
abi peki bu insanlar nikon d200 aldılarmı ellerinede yerden yere vuruyolar ve sen hiç sesini çıkarmıyosun ama eleştiri pentax olunca sinirleniyosun bende bunu anlamış değilim hem şu yukarda kontrasın yeni yüklediği fotoda modelin yüzü yemyeşil odamı photoshopla bu hale geldi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:29 - İp: 85.***.**7.81
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Murat gerçeği söylesen elbette hiç tepki vermem.Ama sen yorumunu yukarıdaki fotoğrafı baz alarak yapmışsın.
Sen ışığın miktarına göre değişen beyaz ayarının fotoğrafa etkisini çok biliyorsun.Fuarda bende bir sürü manken fotoğrafı çektim ama beyaz ayarlarını kafadan manuel girip o şekilde çektim hiç biri doğru ayar değildi ama hiç birisinde de böyle yeşil bir ton yoktu.

Makinaya doğru ayar yapılmazsa doğru sonuç alınmaz.

Senin bu işi bilen biri olarak yukarıdaki cümleyi kurman gerekirdi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:29 - İp: 88.***.**6.187
murat-d80
murat-d80 (üye)

adnana bi ben en başından dedimki bu iş ayarlarla alakalı wb ayarları ile dikatli okursan yazımda belirttim zaten fakat pentax kullanan arkadaşlardan'bu bu konuya oanylama gelince bizde yorumuzu ona göre yaptık yani bir kısım pentaxcı da bu oalyı kabul etti

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:38 - İp: 85.***.**7.81
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan abi o grafikler bana agır gelir. Ben sozelciydim

Skin tone. Cok farklı bir durum. İnsan yüzü hakikaten cok hassas renklere sahip.
BU yuzden yukardaki test şemasının hangi obje çekiminin çizelgesi oldugu onemli. Makinalar farklı objelere ve farklı renklere farklı tepkiler verebiliyor.

BEn bunu en iyi d80 de gozlemlemiştim. D80 ile günışıgında çektigin bir portre cok iyi tonlara sahipken. İç mekanlarda (wb ilgisi yok) belli renklerde kendi icinde renk sapması oluyordu. BU yuzden mailime d80 kullanıcısı bir cok stuyocu arkadastan mail geldi. Ne yapalım diye? nasıl duzeltiriz diye?

yani benim tespitim d80 için dogrydu. Şimdide pentax icin bir tespitte bulundum.

BU yuzden kimse beni pentaz dusmanı sanmasın. Cunku ben iki ay once d80 icin renk konusunda çok acı sozler soyledm. Belkide türkiyedeki d80 satısını durdurdum. Çoğu kimse almiyacagını soyledi o yazılarımdan sonra.

Skin tone konusunda fuji s5pro icin ovgu dolu sozler duydum. Ornek fotograflarına baktım gercektende guzel. Ama d200 ile arasında cok fark gormedim. Yani o kdar paraya o degmez.

Pentax da kafama kazınan bu sorun olmasaydı çoktaaaan bende almıştım. Ben sorun diyorum ama belkide makinanın tarzıdır bu.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:42 - İp: 88.***.**7.203
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Murat D80,

şey şu güzel olmayan bişeyi neden savunacam

Güzel yada kötü diyebilmek için her iki ürün hakkında da detaylı bilgi sahibi olmak gerekir. K10D nin basın toplantısına katıldığımda , stüdyo ortamında konu mankeni üzerinde yaptığım çekimlerde beyaz ayarı otomatikteydi. Ten renginde herhangi bir olumsuzluk görmedim. Ama yinede K10D kulalnıcısı olmadığım için fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum. Eğer bir konu hakkında birşeyler söylemek gerekiyorsa bilgi sahibi olmak gerekir. Yoksa hiçbir inandırıcılığınız kalmaz.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:45 - İp: 212.***.**0.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

onixiondan özür dileyerek su an msn spacesinde bulunan ve beraber cektgimiz fotograflarını buraya yonlendiricem.

Fotografları cekmeden once ordaki tanıdıgım akiner fotografcılık standındaki semsettin abiden (kendisi iyi studyocudur) pentax ayarlarını yapmasını istemiştim. O da tamam şimdi cekebilirsin dedikten sonra çektigimiz fotograflar.

sizce??? Hakim olan renk tonları nedir?????

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:51 - İp: 88.***.**7.203
murat-d80
murat-d80 (üye)

xtolga arkaaşım belki haklısın fakat bişeye dikaktini çekmek isterim bukadar adam pentax ı nikon d200'den daha iyi yaptılar kendilerince tabi onlar çok bilgiliydide ben yorum yapıncamı bilgisiz oldum he arkadaşım ne dersin

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:53 - İp: 85.***.**7.81