kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

d200 uzerindeki hue secenegi olabir mi?

Tarih: 8 Mayıs 2007, 15:52 - İp: 88.***.**7.203
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Senden de kaçmıyor kontrast, bir ara dosya adını sileyim dedim ama vazgeçtim.

Her iki fotoğrafta da bütün ayarlar eşit, sadece biri flaşlı biri değil.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:01 - İp: 212.***.**0.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ama xtolga bunlar benim dedigim olaylardan cok farklı şeyler.

Renk karakteri. BEn bundan bahsediyorum. Wb kısılsada acılsada fals acık da olsa kapalıda olsa o makinayı temsil eden renkler yani.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:14 - İp: 88.***.**7.203
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Farkındayım kontrast, sadece topik biraz sönük kaldı, eğelence olsun diye yükledim fotoları.

Elimde K10D olmadığı içinde birşeyde diyemiyorum,

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:27 - İp: 212.***.**0.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

benimde elimde k10d yok. ama diyiyorum k10d kullanıcıları birazda bu yana baksalar ya. Bir iki portre cekselerde şu benim tezimi çürütseler. [>:D

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:29 - İp: 88.***.**7.203
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Kimse kusura bakmasın ama k10d'nin gerçek renkleri buysa çok kötü kontras arkdaşım bu diyosa doğrudur vardır bir bildiği bu renklerle kimse bu makinayı kabul etmez ne o öyle sarılık olmuş gibi hem bişey daha var sayfalarca k10d ürün incelemesi bölümü var okadar sayfadır ne inceliyosunuz anlamadım

sayfalara baktım çoğunda arkadaşlar fotoğraf koymuş ve yorumlar çok harika falan filan sonra biz aynı şeyi yapınca ne bu photoshop lu falan k10d bölümünde okadar çok photoshop lu foto varki biz koysak hemen photoshoplu değil orginal koy diye saldırırsınız ben açık konuşayım bu k10d yi hiç beğenmedim renkler buysa berbat inanın bana sony a100 10 basar bu makinaya eğer aynı fiyatsa ben sony a100 nikon d70 ve canon 400d derim yada bulabiliyosanız canon 350d sevgilerimle.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:33 - İp: 85.***.**7.81
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bu makina henuz profesyonel sınıfın mekanına girmedi. ticari iş yapanların hassas kimi beklentileri vardır. Hicbir stuyodcunun k10d kullandıgına ve forumlarda bu makinayı arastırıp sorduguna sahit olmadım.

BEn bunun sebebini renklerine baglıyorum.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:40 - İp: 88.***.**7.203
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kontras D70S in fotoğrafını Photoshop ta renkleri ile oynayıp sanal bir fotoğrafa bakıp K10D nin renkleri bu demen
ne kadar doğru ise murat ın bu renkler berbat demeside o kadar doğru.

Arkadaşlar bu topiği 2-3 gündür konuya dahil olmadan takip etmeye çalışıyorum ama beni gene konuya girmeye mecbur bıraktınız.

Şuan İstanbulda Serkan ile birlikte yaptığımız moda kataloğu çekimlerimi burada yayınlamak için görüşmelerim sürüyor.Eğer ajans dan izin alabilirsem o fotoğrafları burada açacağım yeni bir topiğe yükleyeceğim.Baştan sona moda çekimi ve hepsi raw.Ama bu çekimleri ücreti karşılığında yaptığım için fotoğrafları burada izinsiz yüklememe imkan yok.

O yüzden sanal ortamda yaratılmış (P/S eseri) D70S in fotoğrafına bakıp konuşmanız beni sizlerin fotoğrafçılık konusundaki bilgileriniz konusunda şüpheye düşürdü.

Bu mesleği bildiğini iddia eden birisi D70S ile çekilip P/S renkleri oynanmış bir fotoğrafa bakıp bu makinanın renkleri berbat diyebiliyorsa size söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum.

Kontras söz konusu çekimlerde toplam 4 adet makina kullanıldı.Biri benim makina olmak üzere 4 makinada K10D idi.Birde Hasell vardı.

Şimdi buyrun devam edin.

#as' tarafından 08.05.2007 16:55:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:51 - İp: 88.***.**6.187
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bir kaç pentax kullanıcısı arkadaşta bu konuda beni teyit ettiği için aslında vicdanım rahat. Bende ısrarla çekilmiş fotograflar gormek istiyorum. Bunun icin k10d urun incleme topiğindeki fotograflara zaten bakmıştım. Baktıgım icin boyle bagımsız bir topik açtım.

Onixon makinasıyla fuarda bi kaç fotograf cektigim icin de ve çekilmiş çokca fotograf incelediğim icin boyle bir kanıya vardım.

Bu benim dusuncem tabi. Benim bu konudaki takıntım. Konunun 12. sayfasında hala takıntı olarak kaldı. Kullanıcı arkadaşlar fotograf eklerse sevinirim.

Adnan abi sinirlenmene gerek yok [:Y:

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:01 - İp: 88.***.**7.203
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

pentaxforum sitesinden bir arkadaşın cektigi fotograf. Yurtdısı..

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:08 - İp: 88.***.**7.203