pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları

Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.

Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.

#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Kasım 2007, 11:07 - İp: 85.***.**3.31
trabzonspr
trabzonspr (üye)
Trabzon / Amatör

Ben de makineyle pil sorunu yaşamıyorum. bu aralar pek ölçmedim ama ilk aldığımda pilleri (GP- 2700)ilk 3 dolumunda 1.000'den fazl azçekim yapmıştım. bütün ayarlarıyla da oynayarak makineyi tanımaya çalıştığım zamanlardı. şimdi ise sanırım tam dolu olduğunda 400 civarında çekebileceğimi tahmin ediyorum.

Pil sıkıntısı çekmemek için
1 takım 2700 GP
1 takım 2700 VARTA
1 takım 2500 VARTA aldım.

sanırım işi biraz abarttım ama GP leri makineyle birlikte almıştım. sonra vartaları da uygun bulunca aldım. 2700 vartaları tanesi 6 ytl, 2500 vartaları ise tanesi 4,25 ytl den aldım. Bana uygun gibi geldi ama bilmiyorum piyasada ne kadardırlar....

Tarih: 11 Aralık 2007, 20:44 - İp: 88.***.**3.82
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün makinamı kurcalarken daha önce düşünmediğim bir detay geldi aklıma

bizim K100D lerin neden GRIP 'i yok

hemen araştırmalarıma başladım,
2 tip yan sanayi olan farklı firma üretimi GRİP buldum

birisi sadece BATTERY GRIP (sadece lion pil içeriyor)
diğeri sadece SHUTTER GRIP (sadece 2.bi shutter düğmesine sahip)

BATTERY GRIP olan ebay.de de satısta su an.
70€ gibi de fiyatı var.

fotografı bu.

buda sadece SHUTTER GRIP olanı.
bunda sadece ikinci bir deklanşör düğmesi ile yan cekimler yapmak mümkün. makinanın yanındaki baglantıdan giriş noktası yapmıslar.içinde pil yok.
bence bu daha hoş görünümlü çok fonksiyonel olmasada
makina süper bir görünüme kavusuyor bence
ama bunun nerde satıldıgını bulamadım

Tarih: 11 Aralık 2007, 21:51 - İp: 85.***.**2.254
kuklaci
kuklaci (üye)
İstanbul / Amatör

trabzonspor,
pilleri uygun almışsın normaldir.Ben 2 yıl önce tahtakaleden 2400'lük Kodak almıştım tanesi 5 YTL'den..

Tarih: 12 Aralık 2007, 09:20 - İp: 212.***.**4.211
murat224
murat224 (üye)
Bursa / Amatör

ben makineyi fransa dartyden almıştım.
yanında energizer pil seti ve şarj aleti hediye ettiler. türkiyede pek yerde görmedim ama görürseniz alın tavsiye ederim. bu arada benim makinenin lcd sinde gömlek düğmeleri yüzünden çizilmeler oldu. bende çözüm buldum. tabela işi yapan reklamcılarda şeffaf kendinden yapışkanlı filmler var. birine girip ufak bi parça rica edin. lcd boyutunda kesin ve güzelce yapıştırın. hem aman oraya sürttü buraya sürttü derdi olmuyor, hemde görüntüyü bozmuyor. bedavadan koruyucu film
ikinci önerimde lenslerde olan parmak izleriyle igili. scotch-brite ın sadece cam ve elektronik aletlerin ekranları için çıkardığı mikro-fiber temizleme bezleri var. kuru temizlemeye uygun. gidip fotoğrafçılarda 20 ytl tye bez aldığınıza değmez tüm marketlere 3 ytl ye bir ömür yetecek büyüklükte bezler satılıyor. bilginize. ben kullanıyorum çok güzel sonuç veriyor. parmak izi temizlemeye çalışırken bütün ekrana yaymıyor.

Tarih: 12 Aralık 2007, 13:23 - İp: 81.***.**2.72
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

murat224

şu bez fikrin için tşk ederim. hani benim lensin önünde devamlı bi filtre takılı oluyor ama o filtreleri temizlerken bile leke oldumu deli oluyordum. hemen edineyim dediğin bezden

Tarih: 12 Aralık 2007, 13:29 - İp: 85.***.**7.198
trabzonspr
trabzonspr (üye)
Trabzon / Amatör

bez fikri gerçekten de güzelmiş. bulabilir miyim bilmiyorum ama en kısa sürede bu bezlerden alırım herhalde. gerçi gözlükçülerden de ücretsiz olarak bu tip bezlerden alıyorum ama bilemiyorum etkisi ne derece olur. şimdiye kadar çizik sorunu yaşamadım. ekran için de dediğin lastik malzemeyi biliyorum. ondan birtane alırım herhalde.

tavsiyelerin için teşekkürler. Allah razı olsun Murat224

tavsiyelrinin devamını bekliyoruz....

Tarih: 12 Aralık 2007, 19:27 - İp: 78.***.**9.55
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

K100D'lerde K10D'deki grip olmadığını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.

Tarih: 13 Aralık 2007, 09:20 - İp: 212.***.**7.130
murat224
murat224 (üye)
Bursa / Amatör

ben yaklaşık 7-8 sene gözlük kullandım. çeşit çeşit gözlük bezim vardı evde. ama parmak izi lekesine o bezleri değdirince leke iyice yayılıyordu. ne kadar temizlersen temizle bir tarafta bir iz mutlaka kalıyordu. bu bez yeni gibi yapıyor. muhakkak edinin. ama alırken dikkat edin. scotch-brite ın çok fazla mikro-fiber bezi var. bu bezin üzerinde televizyon ekranı ve elektronik alet resimleri falan var. yine ön tarafında kuru kullanıma uygun diye bir ibare var. içinden 2 büyük bez çıkıyor. ben ufak bir parça kestim geri kalanını yine torbasıyla saklıyorum. müsait olursam bir ara resmini çekip buraya eklerim.

Tarih: 13 Aralık 2007, 11:33 - İp: 81.***.**2.72
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

K100D
K100D super
K10D
üçlüsünün teknik özelliklerinin bire bir karşılaştırıldığı bir tablo nerede var? Hangi özellik hangisinde var, hangisinde yok görmek için.

Tarih: 13 Aralık 2007, 23:58 - İp: 88.***.**4.15
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

Güzel birşeyler buldum paylaşayım dedim

İngilizce inceleme yazıları için güzel bir yol gösterici:
http://www.digitalcameras-plus.com/pentax-k100d-super.html

bu da K100D - K10D boyut karşılaştırması:
http://nedbunnell.blogspot.com/2006/09/body-size-k10d-vs-k100d.html

Tarih: 15 Aralık 2007, 11:42 - İp: 212.***.**7.130