Fotoğrafçılık Forumları
"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları
Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.
Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.
#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.
kuklacı
10. sayfadaki tüm gece fotograflarımı AV modunda fakat -0,7 pozlama telafisi ile cektim.
bunun nedeni karanlık olan ortamlarda doğal olmayan ışıkların (aydınlatma lambaları) patlamalarını önlemekti.
senin dediğin gibi enstantane hızını azaltsaydım bu sefer fazla pozlama yapıp bütün o görünen ışıklar patlayacaktı.
tripodla cekim yaptıgım içinde ISO yu bilerek yükseltmedimki en temiz görüntüyü alabilmek adına
bende yakında alacağım k100d süperde karar kıldım özellikleri ve fiyat olarak iyi bir makine
ilk dslr'm olacak paylaşımlarda bulunmaya ve siz tecrübeli arkadaşlardan yardım almaya bakacağım inşallah
Chip Aralık 2007 sayısında Pentax K100D Süper incelemesi var arkadaşlar.Burada makinenin tek eksiğinin pil tüketiminin fazla olması gösteriliyor.Onun dışında giriş seviyesi için tatminkar deniyor.Kullananların bu konudaki yorumlarını alalım diyorum.
yani pil tüketimi konusunda tam bir sayı kaydetmedim
yanlız pil tüketimini arttıran şeylerin başında
*SR sarsıntı önleme
*digital ön izlemenin süresi
*izleme süreleri
*flaşlı kullanım
*pozlama süresinin uzunlugu
*ve sık sık auto focus
büyük etkenler.
ben 2600 mah şarjedilebilir pil kullanıyorum ve SR devamlı açık olmak üzere 30-40 taneside flaşlı olmak üzere sanırım 200 kadar fotografı rahat cekebiliyorum.
ama kesin bir sayı kaydetmedim henüz.
pil ile çalışan bütün cihazlarda benzer sorun vardır zaten,ama en az 2700 lük 8 pil alıp şarj dolumunu düzgün ve düzenli yaptıktan sonra hiç sıkıntı olmaz.
en güzeli dışarıda pil bitti ,koş en yakın bakkala pil alıp yoluna devam et.bunun verdiği rahatlık bile iyi.
stahl kaç pille çalışıyordu k100d süper?
kadir
4 pil.
seninde dediğin gibi 4 tanede yedek pil aldım. onlarıda çantada hali hazırda bulunduruyorum hepsi bitse bile en kötü ihtimal bakkala gir 4 tane alkalin pil al çık
bakkallar orginal K10D pili satamı acep
Bahsettiğiniz sebepler tabiiki pil tüketimine etki eden faktörlerdir.Ancak burda bahsi geçen muadillerine nazaran yetersiz pil süresi deniyor.Miliamperi yüksek olan 8 pil tabiiki başınızı ağrıtmaz o ayrı konu Sakın yanlış anlaşılmasın makineye çamur atmak niyetinde değilim.Makine gerçekten güzel.
k100d ile 2700 lük pillerle 1000e yakın flaşsız fotoğraf çektim. bunun neresi az allah aşkına. kaliteli piller, kaliteli bir şarj aleti ile sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmıyor. çantada 4 tanede 2500 lük yedeğim var biterse diye . Biraz kaliteli bir alkalin pil ilede 200-300 fotoğraf çekiyor. bence makinenin en güzel yanlarından biri aa pil ile çalışması.
murat224
ne marka pil ve şarj aleti kullanıyorsun
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937641129 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
Sony Dsc R1 İlk İzlenimler 1. Bölüm.
10 Mar. 2006, 06:28 as
351266504006 Ağu. 2013, 18:18
nihoniho -