erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

K100d Yi Aldım.

Söz verildiği gibi dün makine Foto Işığa geldi.Yaklaşık yarım saatlik bir inceleme yaptım.Özellikle fokus hızıyla ilgili hemen hemen tüm şartlarda denedim.Daha önce 350d ve d50 yi denemiştim.Düşük ışıkta onlardan biraz yavaş kalıyor.Ama hiç önemsenecek birşey değil.Hele elimdeki Canon A75 ile karşılaştırınca.Fırtına gibi.
Açıkçası makineyi ilk görüp elime aldığımda çok etkilendim.Bukadar tok ele oturan bir makine beklemiyordum.

Bana bu konuda yardımcı olan herkese xtolga başta olmak üzere teşekkür ederim.

Sabaha kadar makineyle uğraştım 4 takım pil bitirdim.Tam bir pil canavarı.
Fotoğrafları bilgisayar atmak henüz kısmet olmadı.Bizlgisayarımdan uzaktayım.Fakat LCD ekrandan incelediğim kadarıyla fotoğraflar harika, özellikle iso performasnı mükkemmel.

Şaşırdığım ve daha farklı beklediğim bir özelliğini de söylemeliyim.Keskinlik ve doygunluk gibi ayarları fotoğrafı çekmeden önce yapıyorsunuz.Fotoğrafı çektikten sonra yapılsa daha iyi değilmidir acaba.Yoksa biraz kullanışsız gibi geldi.

Bu arada SR fonksiyonunun çalışıp çalışmadığını birtürlü anlayamadım.
Bunun testini nasıl yaparım acaba.

Birde uzun pozlamada makinenin içinden garip sesler geliyor.SR mi acaba diye düşündüm.Kapattığımda yine geliyor.Derinden bir sarsıntı gibi bişey.

Makineyi 18-55 kit lensiyle ve 1GB SD kart ile 1.330 ytl' ye 8 taksit ile aldım.

Yakında fotoğraflarımla karşınızdayım.Görüşmek üzere.

#erndvc' tarafından 30.01.2007 15:40:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 15:38 - İp: 88.***.**6.232
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

hadi bakalım, traktör gibi mi çalışıyo bu makineler. Gizli çekim falan yapamıycaz mı? sesin debi sini de test et as.

Tarih: 31 Ocak 2007, 14:27 - İp: 88.***.**6.217
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle makinanız hayırlı olsun. Sr özelliğini özellikle gece çekimlerinde test edebilirsin. lcd ekranların boyutlarından dolayı ilk etapta fark edemesenizde pc'ye attığınızda fark açıkça görülüyor. ya da fotoğrafları çektikten sonra ön izlemede zoom yaparsanız tireşimden kaynaklana ışık dağılmalarını gözlemleyebilirsiniz. sr açıkken bu dağılmalar çok daha az. enstantaneyi 1/4'e kadar düşürebiliyorsunuz gece çekimlerinde. onun altında titreşim hissedilir oluyor. tabi sizin el melekenizlede orantılı bir şey.

Tarih: 31 Ocak 2007, 14:51 - İp: 88.***.**4.219
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sabaha kadar makineyle uğraştım 4 takım pil bitirdim.Tam bir pil canavarı

erndvc, bir makine için çok pil tüketiyor diyebilmek için önce rakiplerinin ne kadar enerji harcadığını bilmek gerekir. Rakiplerini kıyasladığımda K100D çok enerji harcayan bir cihaz değil. Bence sorun senin kullandığın pillerden kaynaklanıyor. Kendine en az 2300 mili amperlik şarjlı pillerden al.

Tabi, makinen de bu arada hayırlı olsun, bol fotoğraflı günler

Tarih: 31 Ocak 2007, 15:06 - İp: 212.***.**0.50
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hocha, bu ses sinek vızıltısından bile daha az. hem de kulağını makineye dayayınca. telaş yapma

Tarih: 31 Ocak 2007, 16:26 - İp: 88.***.**1.137
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

tolgi ne oluyor? çok sinir yapmışsın. sakin ol.
makinesinden şikayet eden yok zaten, adam istediğini alır. o kadar para bağlayınca bir makineye sonra insan kuşkulanıyor acaba bir problem var mı diye. sen makineni alınca incelemezsin, şakır şakır çekersin fotoğraflarını. sesmiş çizikmiş takılmazsın. sonra gözünle çekersin fotoğraflarını, paylaşırsın bizimle biz de yorumlarımızı paylaşırız. gül gibi geçinir gideriz ama burdakileri de bu şekilde eleştirme mümkünse. biraz daha sakin ve anlayışlı ol. lütfen.

Tarih: 31 Ocak 2007, 17:41 - İp: 88.***.**1.137
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Evet arkadaşlar K100D yi kulağınıza dayayıp dinlerseniz SR nin çalışma sesini duyarsınız.K10D den ise ses falan duyulmuyor.
Ama isterseniz steteskop ile dinlerseniz ondan'da ses duyabilirsiniz...

Tarih: 31 Ocak 2007, 18:34 - İp: 85.***.**6.172
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

bence tolgi sinir yapmamış, öylesine takılıyor.

Tarih: 31 Ocak 2007, 19:52 - İp: 85.***.**9.19
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

as, sen şu sesin debisini de test ette sonucunu yaz. Dünya da ilk olur walla. Dprewieri bile sollarız.

Tarih: 1 Şubat 2007, 00:57 - İp: 88.***.**3.174
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hocha bu ses olayını ben ne Dpreview de herhangi bir kullanıcıdan duydum nede Pentaxworld de.
Bunu yaparsak hakikaten dünyada ilk olur.Ondan sonra millet bizi makaraya almaya başlar.
Türkiye'deki Pentax kullanıcıları fotoğrafları makinayı kulaklarına dayayıp çekiyorlarmış diye.

Gerçi bu lafın orijini tolgi ye ait ama bende tutum.

Tarih: 1 Şubat 2007, 01:08 - İp: 85.***.**6.172
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

photoline dergisinde perdenin gürültülü çalıştıgı yorumu yapılmıştı.

Tarih: 1 Şubat 2007, 01:28 - İp: 88.***.**8.115