erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

K100d Yi Aldım.

Söz verildiği gibi dün makine Foto Işığa geldi.Yaklaşık yarım saatlik bir inceleme yaptım.Özellikle fokus hızıyla ilgili hemen hemen tüm şartlarda denedim.Daha önce 350d ve d50 yi denemiştim.Düşük ışıkta onlardan biraz yavaş kalıyor.Ama hiç önemsenecek birşey değil.Hele elimdeki Canon A75 ile karşılaştırınca.Fırtına gibi.
Açıkçası makineyi ilk görüp elime aldığımda çok etkilendim.Bukadar tok ele oturan bir makine beklemiyordum.

Bana bu konuda yardımcı olan herkese xtolga başta olmak üzere teşekkür ederim.

Sabaha kadar makineyle uğraştım 4 takım pil bitirdim.Tam bir pil canavarı.
Fotoğrafları bilgisayar atmak henüz kısmet olmadı.Bizlgisayarımdan uzaktayım.Fakat LCD ekrandan incelediğim kadarıyla fotoğraflar harika, özellikle iso performasnı mükkemmel.

Şaşırdığım ve daha farklı beklediğim bir özelliğini de söylemeliyim.Keskinlik ve doygunluk gibi ayarları fotoğrafı çekmeden önce yapıyorsunuz.Fotoğrafı çektikten sonra yapılsa daha iyi değilmidir acaba.Yoksa biraz kullanışsız gibi geldi.

Bu arada SR fonksiyonunun çalışıp çalışmadığını birtürlü anlayamadım.
Bunun testini nasıl yaparım acaba.

Birde uzun pozlamada makinenin içinden garip sesler geliyor.SR mi acaba diye düşündüm.Kapattığımda yine geliyor.Derinden bir sarsıntı gibi bişey.

Makineyi 18-55 kit lensiyle ve 1GB SD kart ile 1.330 ytl' ye 8 taksit ile aldım.

Yakında fotoğraflarımla karşınızdayım.Görüşmek üzere.

#erndvc' tarafından 30.01.2007 15:40:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 15:38 - İp: 88.***.**6.232
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erndvc hayırlı olsun,güle güle kullan makinanı.

Çektiğin fotoğraflara sonradan filtre uygulamaları yapabilirsin.(FN tuşundan giriliyor)Bu uygulamalar içinde sanırım 18 adete yakın seçeneğin olması lazımdı.

Makina açıkken gelen ses SR nin sesidir.Kapalı iken gelen tıkırtı muhtemelen parasoleyden geliyordur.

SR nin çalışıp çalışmadığını vizörden baktığında sol tarafta el işareti çıkıp çıkmamasından anlayabilirsin.

Öncelikle kullanım klavuzunu baştan sona okursan bir çok sorunun cevabını orada bulabilirsin.

Fotoğraflarını Netfotoğraf Pentax K100D ürün inceleme topiğinden paylaşabilirsin.

Tarih: 30 Ocak 2007, 15:47 - İp: 88.***.**9.248
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Birde uzun pozlamada makinenin içinden garip sesler geliyor.SR mi acaba diye düşündüm.

SR.

http://www.fotokritik.com/forum/40301

Tarih: 30 Ocak 2007, 15:47 - İp: 85.***.**5.108
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Öncelikle hayırlı olsun diyelim

Birde uzun pozlamada makinenin içinden garip sesler geliyor.SR mi acaba diye düşündüm.

Hmmm.. @AS, bildiğim kadarıyla sen iki makinayı da (K100D ve K10D) kullandın. K100D'de böyle bir ses var mı? Bendeki K10D'de sadece açılırken takır-tukur dust reduction sesi geliyor. Onun haricinde çekim esnasında hiç bir ses gelmiyor.. Doğal mı dersin..? Acaba bendeki çalışmıyor mu diye düşünmeye başladım - hoş fotoğraf testlerinde olumlu etkisini görebiliyorum ama...

#cfiliz' tarafından 30.01.2007 16:13:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:06 - İp: 213.***.**6.250
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

ele oturma konusunda fazla iddacı olma... başka cihazlar denemeden...

hayırlı olsun...

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:11 - İp: 85.***.**4.161
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı olsun...

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:12 - İp: 88.***.**3.186
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

hayırlı olsun cfiliz. şuu sesi bende merak ettim yaa.

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:15 - İp: 88.***.**6.110
burgman
burgman (üye)
İstanbul / Amatör

erndvc makinen hayırlı olsun.uzun pozlamalarda tripod da sr yi kaparsan daha iyi sonuçlar alınıyor diye biliyorum.birde pil canavarı demişsin pil konusunda bence iyi.sadece şarjlı pil alman gerekiyor.2500 yada 2600 ah işini görür.aynı şartlarda sr açık ve kapalıyken çekim yap.muhakkak farkı göreceksin

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:19 - İp: 85.***.**1.19
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Arkadaşlar lullanım kılavuzunu baştan sona kadar okudum hatta bazı yerleri iki defa okudum.

Vizörden bakarken el işareti çıkıyor.Evet SR çalışıyor.Ama bunu fotoğrafta nasıl hissedebilirim.Hangi shutter hızlarında kesin farkı anlayabilirim.Ben sekiz on deneme yaptım ama pek bişey farkedemedim.hangi durumlarda denersem farkı görebilirim.

Uzun pozlamada gelen ses şöyle.Örneğin perde hızını 10 saniyeye ayarladım.Deklanşöre bastım.Perde 10 saniye açık kalıyor.Buraya kadar bir ses yok.Fakat 10 saniyenin bitiminde.İşte o garip olan ses geliyor.3 4 saniye sürüyor.Derinden bir borunun içinden gelir gibi bir ses.
Normalmidir bu.

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:32 - İp: 88.***.**6.232
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erndvc şimdi makinayı tanıyıncya kadar çektiği fotoğrafları LCD den uzun uzadıya izliyordur.Bu pil tüketimini arttırır.

Cem K10D den SR sesi gelmiyor.Makinanın hava ve su izolasyonlu gövdesi herhalde bu sesi dışarıya iletmiyor.

Mimarca kullanıcının elinin büyüklüğüne göre gövdenin ele uyumu önemli. erndvc makinanın eline iyi oturduğunu söylüyorsa demekki gövde yapısı ona uygun gelmiş.

Hocha titreşim önlemenin sesi bu tür makinalarda çok sessiz ortamlarda makinayı kulağına dayadığında duyabileceğin vızıltı türü bir ses.Rahatsız edici değil.1-2 gün sonra makinaya alıştıkça o ses de duyulmaz olur.

Tarih: 30 Ocak 2007, 16:33 - İp: 88.***.**9.248
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

as ben k10d de sr sesi duyuyorum. yoksa senin kulaklar o kadar hassas değil mi? ya da benim makinede bişiy var

Tarih: 31 Ocak 2007, 14:24 - İp: 88.***.**8.184