1lensimbileyok
1lensimbileyok (üye)
İstanbul / Amatör

Japonya Nükleer Sonrası Canon - Nikon???

herkese selamlar altta yolladığım linkteki haber az önce dikkatimi çekti..acaba bu saatten sonra canon ve nikonda japonyadan gelen ürünlerde bir risk oluşabilir mi? açıklamalar olmadığı yonunde ama acıklama yapan fırmaların hepsı araba fırmaları..sızın de yorumlarınızı beklıyorum ben yakında bır 600d sahıbı olacagım cunku..

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17302136.asp

Tarih: 22 Mart 2011, 17:27 - İp: 88.***.**9.132
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

işte ben buna gülüyorum :D

yahu farzedin ki bu makinelerde radyasyon var. bunlar uc tane bes tane degil. konteynerler dolusu geliyor. bir konteyner radyasyonlu makine gelecek ve kimse bunu ne kontrol edecek ne bişey. zaten o konteynerin yanına yaklasılmaz oyle bir durumda, ne gemi ne ucak limandan cıkmadan mezar yeri olur.
sizce mantıklımı bu?
ucakla gelen küçük kargolarda bile boyle kontroller yapılır.
bu kadar basit işler mi bunlar allah askına.

Tarih: 2 Nisan 2011, 16:30 - İp: 88.***.**8.140
pleasewait
pleasewait (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar korkmayin ben her gun o radyasyonu aliyorum televizyonlardan. Televizyon icinde olunca her turlu radyasyon yiyorsunuz. birsey olmaz korkmayin. Bize gelene kadar daha cok ulke var. Japonlar kardesimiz bizim. :-)

Tarih: 2 Nisan 2011, 20:14 - İp: 46.***.**5.138
1lensimbileyok
1lensimbileyok (üye)
İstanbul / Amatör

bununla ılgılı bılımsel acıklamalar 2 tip radyasyon oldugunu soyluyor, tv ve bılgısayardan alınan ya da mıkrodalga fırınlardakı radyasyon dırek hucreyı parcalamıyor farklı sekıllerde zarar verıyor ama bii nukleer kaza sonucu yayılan radyasyonun dırek hucre parcalayıcı dna yı degıstırıcı etkısı var..yanı ısımlerının radyasyon olduguna bakıp aynı zannetmeyın...

ayrıca radyasyon oyle hemen mezar yerı de olusturmuyor yavas yavas kanser yapıyor

Tarih: 2 Nisan 2011, 22:55 - İp: 88.***.**9.244