Fotoğrafçılık Forumları
Japonya Nükleer Sonrası Canon - Nikon???
herkese selamlar altta yolladığım linkteki haber az önce dikkatimi çekti..acaba bu saatten sonra canon ve nikonda japonyadan gelen ürünlerde bir risk oluşabilir mi? açıklamalar olmadığı yonunde ama acıklama yapan fırmaların hepsı araba fırmaları..sızın de yorumlarınızı beklıyorum ben yakında bır 600d sahıbı olacagım cunku..
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17302136.asp
Türkiye'ye gelen ürünlerde radyasyon varlığı ihtimali hayli zayıf.
Çünkü ürünler direkt Japonya'dan değil, dünya üzerinde belirli merkezlerde bulunan depolardan yapılan sevkiyatla geliyor.
Örneğin Türkiye'ye sevkiyat Japonya'dan değil, Avrupadaki merkezlerden yapılıyor.
Ayrıca Ürünün altındaki künyesine bakarsanız çoğu zaman Japonya dışı üretim merkezlerinin ürünü olduğunu görürsünüz. Örneğin benim nikon makine Tailand üretimi.
ben acıkcası o zayıf ıhtımalden suphelenıyorum, hanı hep bıze patlar boyle seyler, defolu bısey varsa hop turkıyeye kakalayalım gıbı..yakın zamanda makınelerın fıyatları duserse ben suphelenıcem ıyıce..belkı de fıyatı caktırmamak ıcın dusurmezler bu da bır ıhtımal..belkı de hıc bulasmaz makınelere..ınsallah da oyle olur..
deprem & tsunami sonrası üretimi duran cihazların Türkiyeye SPOT & KAÇAK ürünün girmesi uzun bir süreyi bulacaktır...
bu yüzden spot ürün alacak olan Arkadaşların bir an evvel bulduğu cihazları almalarını tavsiye ediyorum...
her geçen gün hayyam & doğubank 'da fiyatlar artacaktır...
buda İthalatçı & Distribütör firmaların işine gelecektir
aramızda bu işin ticaretini yapan Arkadaşlarımda stoklarında bulunan cihazların kıymetini bilsinler
iyi de ben sorumda bunu sormuyorum kı, benım sordugum zaten uretılmıs olan ve radyasyon yayılması sonrasında bulasma ıhtımalı olmus cıhazların turkıyeye gırısı..
Direk Japonya'dan gelse bile şu an ki radyosyon emisyonları zaten insan yaşamını tehdit etmiyecek seviyelerde ama tabi olması gerekenin üzerinde olması telaşlandırıyor insanları bir örnek vericek olursak x-ray yani röntgende aldığınız radyosyandan daha düşük bir seviye ölçülüyor şu anda japonyada yerleşim yerlerinde..
başka fikri olan yok mu mesela ozansan falan japonyadaydı galıba bı bılgısı vardır
Merak etmeyin Turklere bisey olmaz.Cernobilden antremanliyiz ya...Caylari ictiniz olmadida,makinadanmi olacak...
Yinede birsey duyarsam soylerim.
ahaha super mantık tam turk kafası ama ne yazık kı gercek hayat oyle degıl yıne de saol
Esnaf Mehmet Atik ise işin farklı bir boyutuna dikkat çekiyor. Bazı müşterilerin kendilerine "Japon malı ürünlerde radyasyon varmış. Çin malı ürün istiyorum" dediğini kaydeden Atik, "Önceden Japon malı diye övüne övüne satardık. Şimdi Japon malı demeye çekiniyoruz" diyor.
baska bılgısı olan var mı
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Siyah Beyaz Renklendirme Öncesi Ve Sonrası
11 Nis. 2018, 12:53 cihanphoto
4299213 Ağu. 2019, 11:33
hakan0099 -
Photoshop Manipulation Çalışmam Öncesi Ve Sonrası
15 Oca. 2019, 15:50 tasarimcizade
0216815 Oca. 2019, 15:51