Fotoğrafçılık Forumları
İşte Karşınızda Sony A300
SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz
Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..
A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..
Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.
GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:
1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.
2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..
3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.
4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..
5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..
6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..
7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.
8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..
9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.
10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..
11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.
LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:
*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.
*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..
*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..
*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.
*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.
#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.
düzenlemeyi arkadaşım yaptı fotograf bana ait...
Sevgili xarax77 resimlerin cok hosuma gitti,
Umarim bende kisa sürede formasyonlari ve gerekli kurallari ögrenip sizinle kendi cektigim Resimleri paylasabilirim.
teşekkürler hagias90 umarım en kısa zmnda katılırsın aramıza.
merhaba xarax77 öncelikle sorunu geç cevapladığım için özür dilerim...
Hdr ile düzenlemeler yaptığım karelerimi beğendiğini belirtmişsin bundan memnuniyet duydum...
ayrıca hangi tür program ve hangi tür çekimden hdr yaptığğımı sormuşsun kısaca bilgi vereyim dilim döndükçe...
Öncelikle bazı arkadaşlar HDR deyince işin içine hile girdiğini düşünenler var buna katılmıyorum...Ben hdr işini çekim bittikten sonra PS vb programlarında keskinlilk ya da ışık ayarlarıyla oynama yapmaktan farklı olarak görmüyorum...
Fotografta göremediğimiz ya da farkedemediğimiz bazı noktaları daha göz önüne çıkartmak olarak görmekteyim...
HDR'yi bilenlere tekrarlamak istemiyorum ama bilmeyenler için ki topici fotograf aşkı yeni başlayan arkadaşlarda okumakta bu yüzden kısa bir açıklama yapmak istiyorum...
Hdr tekniği aynı mekanı fotograf makinesini hiç oynatmadan farklı ışık değerlerinde çekilmiş 3 fotograf veya çekilmiş bir kareyi bilgisayarla farklı ışık değerlerinde 3 fotograf haline getirdikten sonra HDR yapmaya yarayan (ben photomatixadlı programı kullanıyorum) programlarla birleştirmektir...
Peki amaç nedir...neden böyle bir yola başvurma gereği hissederiz...bazı ortamlarda fotografın bazı bölgelerinde gölgede kalan yerleri ortaya çıkartmak için,bazı noktalardaki hafif parlamaları yok edip göze daha hoş gelen sonuçlar elde edebilmek için...kimileride resim tadında fotograflar elde edebilme isteği için bu yönteme başvurmakta...
Ben nasıl bir yöntem izliyorum...
Öncelikle daha çok renkli mekanların fotograflarında hdr yapmanın daha zevk aldığımı farkettim.ayrıca parçalı bulutlu veya bulutlu havalarda özellikle çekime gitmeye gayret gösteriyorum...
şu ana kadar hiç raw çekmedim...hep jpeg ama en kaliteli ayarda...mümkün olduğu kadar en net çekim titreme yaptırmamaya gayret göstererek...daha sonra photofiltre adlı programla Gamma düzetme seçeneği seçip +2 ve - 2 ev değerlerine denk geldiğini tesbit ettiğim gamma düzeyini 2,00 çıkartıp çok ışıklı bir ortamda çekilmiş gibi bir fotograf,0,50 ye düşürüp karanlık ortamda çekilmiş hissi veren bir kare elde ediyorum...
sonra photomatix programı ile birleştirme yapıyorum...yine aynı programın tone mapping uygulamaları ki en önemli bölüm burası hdr işinde...ince ince uğraşıp hdr yapılmış bir fotograf elde ediyorum...sonra photofiltre programı ile aşırıya kaçmış renkler ve başka düzenlemeler varsa yaptıktan sonra...Fx foto isimli programla çerçeve yapıyorum...en sonunda kumlanma yani noise gözle görülecek kadar çoğalma yaptıysa neat image adlı programda noise giderip beğenilerinize sunuyorum...
yazım hatalarıyla dolu bir yazı olmuş olabilir kusura bakmayın...
Ve şunuda ekleyeyim yaklaşık 6 aydır enine boyuna kullandım farklı mekanlarda farklı zamanlarda denedim...ilk denemelerinde burada gördüğü kadar güzel sonuçlar alamayanlar olabilir...bunu göz önüne alın...bol bol antreman gerekiyor...
ayrıca mimari çekimlerde de çok başarılı sonuçlar vermekte hdr tekniği denemeleriniz mimari çekimlernizde veya bulutlu havalarda gökyüzünün bolca yer aldığı karelerde denemenizi özellikle tavsiye ediyorum...canlıların çokca yer aldığı karelerde hdr güzelliğini kaybediyor bilginize...son bir bilgi hdr yapmadan önce kesinlikle kontrast veya keskinlik gibi bir ayar yapmayın asla istediğiniz sonucu alamazsınız...
işte size hem ham hali hemde bu çalışmlar sonrasında hdr tekniği uygulanmış aynı kareyi paylaşmak istiyorum...
Eline sağlık smallll
teşekkürler small ama hiç bulaşmayayım şimdilik klasın dijital düzenlemede pek bilgim yok yavaş yavaş yaparız onuda
HDR öyle uygulaması çok çok zor birşey değil.. bir kaç pratikten sonra kolaylıkla yapabilirsiniz... Önemli olan aynı bölgeyi, mümkün olduğu kadar az hatta hiç titretmeden çekebilmek. Bunuda Tripod ile yapabiliriz. Birde uzaktan kumanda veya kablo deklanşör varsa bal kaymak.. Tabi kumanda zorunlu değil...
Gerisini zaten photomatrix (öyle hatırlıyorum) hallediyor... Small biraz daha detaylı çalışıyor anladığım kadarıyla kutlarım small
Ben bile Canon A520 (manuel ayarları olan basit bir kompakt) makinem ile yapmıştım bir kaç tane...
Hdr yapmak zor değil mehmetklyr...kaliteli hdr yapmak zor...güzel bir hdr ortaya çıkartabilmek için çekimden sonra verdiğim zaman 20 dk ile yarım saat arasında değişiyor...
ama alelade bir hdr yapmam en fazla 4-5 dk alır...
>Zaten program yapıyor haklısın ama programda ince ayarlar çok hassas bi yerde ölçüyü kaçırdığın zaman fotgrafın zevki kalmıyor...
Ama azcık deneme yanılma yaparak güzel hdr yapmaya başlayabilirsiniz...o kadar da zor değil...
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289625 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312114 Şub. 2021, 16:41
mete007 -