Fotoğrafçılık Forumları
İşte Karşınızda Sony A300
SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz
Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..
A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..
Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.
GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:
1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.
2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..
3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.
4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..
5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..
6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..
7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.
8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..
9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.
10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..
11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.
LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:
*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.
*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..
*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..
*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.
*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.
#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.
sonunda kavuştummmm...
zeiss 16-80 im geldi az önce..
Hemen ilk testim 18-70 ile kıyasladım geniş açısını..
fipar da yapmıştı aynı testi..
18mm ile 16 mm arasında sadece 2mm cik fark var değil mi?
Ama fotoğrafa geniş açı olarak bariz yansıyor.
geniş açı farkı çok yani..
fotoğraflar daha sonra gelecek..
mutluyum
abicim hayırlı uğurlu olsun kendim almış kadar sevindim inceleme fotoğraflarını beklediğimi biliyorsun
Hayırlı olsun yeni objektifin...
18-70 ile çok ayrı sınıftalar , umarım memnun olursun..
panctom yeni lensin hayırlı olsun,fotolarındaki renkler nefis.
İzmir turu yapmışsın yine gorbi ile
bu arada fujiden umudunu kes,o canon alacak.
#kad-ir' tarafından 25.09.2008 23:07:35 tarihinde düzenlendi.
Tecrübe edindim ki gövde meselesini fazla kurcalamamak gerekiyor yoksa benim gibi ilk elediğiniz makine daha sonradan karar kıldığınız makine olabiliyor...
Kesin 450d alıyorum derken alternatifleri çoğaltmak amacıyla listeye k200d yi ekledim bu sefer tamam k200d alıyorum derken oldu olacak A300ü de listeye ekleyelim dedim ancak biraz hakkını yedim formaliteden gibi oldu ve eledim.Bayram sonrası k200d derken Mustafa abinin açtığı bu konuyu gördüm.İlk 35 sayfasını tek tek okudum üslub yönünden etkileyici-yön verici oldu ve diğer iki seçeneği eleyip A300de karar kıldım birdahada bu meseleyi kurcalamıyacağım ve bayramdan hemen sonra fotoğraf çekmeye başlayacağım....Mustafa abi ile tanışmışlığımız yok ama foruma ilk geldiğimden bu yana muhabbet beslediğim kişilerden biri hatta ona borçlu olduğumu düşünüyorum.Bilmem hatırlarmı açtığım bir konuya fz18 tavsiyesinde bulunmuş ve foto dahi eklemişti.Fz18 bulamadığımdan H9 almıştım ama bir bakımada iyi oldu Sony ile olan gönül bağım ta ozaman başladı ve devam edecek...Mustafa abiyi dinliyorum ve A300 alıyorum
TUNARDİA minolta 100-300 gerçekten çok hoşuma gitti. keskinliği ve renkleri harikaymış. Çok beğendim cidden..
Evet arkadaşlar zeiss ile ilk fotolar geliyor...
Küçültmekten kaynaklanan detay kaybına rağmen hiçbir keskinlik vermedim inatla..
Kargocu kapıya geldi ve ilk testimi hemen kapıda yaptım.
Küçük bir odaklama testi öncelikle.. Odak sapması var mı diye..
İşte zeiss ile ilk fotoğrafım.. Yüzde yüz doğal, makineden çıktığı gibi..
80mm
iso : 400
F : 4.5
1/500 sn
Ve ikincisi.. Sadece bir tık kontrast verdim.
80mm
iso : 200
f : 4.5
1/30 sn
NF üyesi dostum levolove.. Yüzde yüz doğal.. Makineden çıktığı gibi.. B
Beyaz dengesi : bulutlu
80mm
f : 8
1/40 sn
#panctom' tarafından 26.09.2008 03:57:28 tarihinde düzenlendi.
#panctom' tarafından 26.09.2008 04:05:53 tarihinde düzenlendi.
Devam.. şimdiki 3 fotoğraf ta %100 doğal.. Hiçbir müdahale yok, kontrast bile yok..
Ve ışık iyi değildi. BUNU GÖZARDI ETMEYİNİZ.
Kapalı ve yağmur çiseleyen bir havada, olumsuz ışıkta çekildi bu fotolar.. Akşam hava kararmaya yüz tutmuşken..
Beyaz dengesi olarak hepsinde "BULUTLU" mod kullanıldı.
45mm
f : 5.6
1/125 sn
16mm
f : 6.3
1/160
60mm
f : 6.3
1/60 sn
#panctom' tarafından 26.09.2008 04:08:39 tarihinde düzenlendi.
Dış mekan denemelerine genelde akşam üzeri yapmaktasın bunlarda öyle değil mi.
Sarı olayı biraz fazla, yüzeysel ve tensel durumda da..
Kelvinle oyna,bişi olmaz,zorla yani..
erkan abim, sanırım okumadın ya da gözünden kaçtı.
Bu fotoğraflar, -beyaz dengesi: bulutlu- modda çekildi
yani bu mod zaten bir tür celvin ayarı..
Ve bence renk olarak güzel oldu.
Ayrıca fotoğrafçılıkta tek renge ya da beyaz ayarına saplantılı kalmamalıyız. Duruma ve kompozisyona göre, yeşil, kırmızı veya mavi dengeli beyaz ayarları kullanılmalı
Bu arada benim bu lensi aldığım satıcı, dolar kurundaki artıştan dolayı fiyatını 1.235 e çıkarmış.
baska bir satıcı 1.199 dan satıyor.
Okumadım gari paktom,zaman yok.
Akşam üzre çekilen kareler genelde sarı verir,orada da o kadar yoğun bulut yoktur emme,başka modda dene gene de..
Sabah erken çeksen böyle ışık olmazdı , [karakolda ayna var,.]
Lens almak için iki bayram arası almak daha hayırlı olur,şu an piyasa ölü,eve yeni geldim o taraftan zaten.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289625 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312114 Şub. 2021, 16:41
mete007 -