Fotoğrafçılık Forumları
Görüntü Kalitesi En İyi Olan?
Merhaba ben en iyi fotoğraf çeken makinayı merak ediyorum herkez bunun farklı bir makina olduğunu söylüyor mesela bir arkadaş k10d'nin renklerinin nikon d200'den daha iyi olduğunu gösteren bir grafik koymuştu ama let's go digital'a göre nikon d200 pentax'dan daha iyi fotoğraf çekiyor bazıları ise cmos(yani cannon'un algılayıcısı) daha iyi olduğunu söylüyor fotoğrafları hakikaten daha iyi nikon d200'den ama bu fotoğraflar bana sanki üstünde oynanmış gibi geldi bazısı ise sony daha kaliteli diyor
Peki Siz ne diyorsunuz
ersel arkadaşımıza katılıyorum resimler konuşsun nedense hiç RESİM GÖREMİYORUZZ
factorutvl arkadaşım konuyu açan sensin sonrada resimler konuşsun diyosun resimleri bilmemde fotoğraflar konuşur merak etme fotoğraf makinasıyla resim çizilmez fotoğraf çekilir.
#murat-d80' tarafından 31.05.2007 18:14:54 tarihinde düzenlendi.
sevgili murat fotograf ışıkla resim çizmek demeketir ayrıca bilmemek ayip değil ogrenmemek ayiptir
bu son yazdığına yorum yazmak istemiyorum fark demişsin ben sadece bir farkı yazdım yorumun nedir hatta bir fark daha yazıyım sana nikon d200 megnezium body pentax plastic 2 fark yazdım sana
yaw murat arkadaşım ben zaten teker teker farklari ogrenmek istemedğimi defalarca soyledim ben diyorum ki hangisi daha kaliteli çeker?
sence mantık olarak hangiisi daha güzel çeker sadece mantığını kullan dostum sonra odamı yetmedi bak sirkecide karfo karacasulu var nikon türkiye genel merkezi orayı ziyeret et ve orda makinayı deneme şansın var git kendin orda nikon d200'ü birebir gör orda levent bey var sana en güzel şekilde yardımcı olacaktır burda ben derimki sana nikon d200 çeker diğer arkadaşımız derki pentax bu böyle sürer gider en güzeli git makinayı kendin test et sevgilermle.
son derece haklısın murat arkadasım su an pek vaktim yok ama 1 ay icinde gidecegim
Her DSLR oldugu seviyede degerlendirilirse "görüntü kalitesi en iyi olan" yok. dogru ışık ve dogru kompozisyonla cekilmiş fotograf vardır. ışığın bollugunu gördümü bu şerefsiz makinaların hepsi çosuyor. hepside ışık yetersiz oldumu kalite lens istiyor.
Canlı renkler CCD lerde, İSO basarımı CMOS ta... Tabi işin istisnasını yokmu, D80 CCD sensor ama İSO400 den İS0800 e cıktımı daha iyi fotograf cekiyor(bakınız dpreview)
Ben Canon makinaların fotografalarını daha cok begeniyorumdum,
ve bir örnek vermek gerekirse, A100 ü hiç sevmemiştim gecen zeis 16-80 le cekilmiş fotografları görünce hayran kaldım.Uygun ısık, komposizyon, lens ve birazda yetenek bu işin temelinde yatan tek gerçek...
işi bilen birisi olduğuna göre daha detaya girebilirim.
Hocam dslr lerde biliyorsun enaz 4 tane renk ayarı için seçenek ve bu seçeneklerde de +-5, +-10 arasında değişim aralığı veriliyor ayrıca marka modele göre bunların alt menüleride var, ayrıca custom WB ayarında çok daha hassas ayar imkanı var bunlara ilaveten çekimde renke direk etki eden pozlama telafisi olayı var.
Şimdi tüm bunların kombinasyonlarını da hesaba katarsak renk için bir makinede binlerce farkı ayar yapılabilir.
bunun ne önemi var;
şimdi ben renk ayarımı kendime göre yaparım mükemmel sonuç alırım, arkadaşım aynı makine ile başka bir ayar yapar kendine göre iyidir ama size göre kötüdür, Bir başkası başka makinayla falan filan binlerce seçenek, 1 de şu var ben mükemmel ayar yaparım ama lensim kötüdür sonuç alamam o zaman nasıl anlıyacağız mükemmel renk veren makine hangisidir.
Bence günümüzün teknolojisinde firmalar AR-GE lerine milyonlar harcarken aralarında öyle ahım şahım bir fark yok, doğru ayarla hepsi çok yakın sonuç alır, ayrıca madem mükemmelliği arıyorsun raw çek sonradan istediğin gibi oyna, bu etik değil makine mükemmel çekmeli diyorsan yanılıyorsun derim bende.
Eğer profesyonelsen engüzelini hedefliyorsan tüm ayarları makinede sen yapacaksın sonrada gözden kaçan şeylere maniplasyon yapacaksın ki mükemmeli yakalıyabilesin.
ah keşke D200 sahipleri ve K10d sahipleri resimleri vuruştursalar da bizde kendi gördüğümüze göre kendimizce bi fikir sahibi olsak.
İlgili olabilecek konular
-
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme
24 Eki. 2024, 20:20 prodersler
09324 Eki. 2024, 20:20
prodersler -
Tapuda Sizin Adınıza İşlem Yapılmasını Engelleme
20 Eki. 2024, 19:30 prodersler
011320 Eki. 2024, 19:31
prodersler -
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler