Fotoğrafçılık Forumları
Görüntü Kalitesi En İyi Olan?
Merhaba ben en iyi fotoğraf çeken makinayı merak ediyorum herkez bunun farklı bir makina olduğunu söylüyor mesela bir arkadaş k10d'nin renklerinin nikon d200'den daha iyi olduğunu gösteren bir grafik koymuştu ama let's go digital'a göre nikon d200 pentax'dan daha iyi fotoğraf çekiyor bazıları ise cmos(yani cannon'un algılayıcısı) daha iyi olduğunu söylüyor fotoğrafları hakikaten daha iyi nikon d200'den ama bu fotoğraflar bana sanki üstünde oynanmış gibi geldi bazısı ise sony daha kaliteli diyor
Peki Siz ne diyorsunuz
ben böyle geyik görmedim kardeşim.
hala aynı konular aynı sorular...
mod..lar uyuyor.herhalde,
başka yerde yok böyle bir durum.
melrock,
bu konunun artık tartışılmaması gerektiğini düşünenlerin yapabileceği tek şey hiçbirşey yazmamaktır bence
melrock,
bu konunun artık tartışılmaması gerektiğini düşünenlerin yapabileceği tek şey hiçbirşey yazmamaktır bence
Görüntü kalitesi en iyi olan ogtek marka kompak-dslr dir
interpolasyonla yazılımsal olarak yani 120mp çözünürlüğe sahiptir.Vs. Vs. En iyi (gerçekten en iyi )dslr cebinden çıkan para + kişinin kendi gözü ve yaratıcılığının bileşimidir.
Yani en iyi fotoğraf kalitesine sahip makineye sahip olmak için en iyi göze ve yaratıcılığa da sahip olmak gerekir ki bunlar Allah tarafından verilmemişse kişiye 200.000$ set düzse yinede kompak makine kalitesinde foto ceker.
Lafın kısası en iyi dlsr makinenin ne olduğunu ve ona sahip olmayı düşünmeden önce en iyi göze ve yaratıcılığa sahip olmayı istesek ve bunun için çalışsak çok iyi olacak kanımca.
İşte bunlarda benim düşüncem.
Uc bes kisi kavga etmisde, insanlar birbirlerini kirmista filan falan.
Bana ne kardesim bunlar olduysa orada, ben simdi bu arkadasa cevap yazmiyacakmiyim ?Ben o forumlara katilip okumadim bile, ben bu arkadasla tartismayacakmiyim ?Siz ne haliniz varsa gorun.
factorutvl,
Arakadaslarin dedigi gibi fotografi insan ceker,makinalar sadece yaratici gucune katkida bulunur.Pentax ve Nikon zaten dunyaya kendini kanitlamis markalar.Yalniz benim tek demek istedigim; D200 ve K10D tam anlamiyla ayni sinifta olmayan makinalar.Kisisel fikrim olarak degil,kullanan kisilerin anlatimlari dogrultusunda , D200 yeni baslayacak kisilere hatta amatorlere dahi karmasik gelen bir makina.
Biraz daha ust seviyeye hitap ediyor,bu sitedede bir kac kisinin actigi forumlarda bunu gorebilirsin.
K10D son donemlerde cikmis,kendi sinifinin en iyi makinasi diyebilirim.Kullanim kolayligi,fotograf kalitesi,titresim...............vb bir cok ayrinti bu makinayi cekici kiliyor.
CMOS daha iyi diyenlerle tartisma bile,gulup gecebilirsin,boyle bir sey yok.Sony yakinda 24x36 sensor cikariyor,sen o zaman gor piyasayi.
selam bence d200 ve k10d gibi bir makine en önemlisi öbjektiflerdir kaliteli fotoğraflar kaliteli öbjeden geçer sonrasında ikinci aşam makine bu iki makineden birini tercih etmelisiniz bence k10d öbjektif açısından biraz sıkıntılı gibi gözüküyor kolay gelsin
cancanamca ben tabiki (yani) Ara Güler olamam ama bende şuan Ara Güler'in makinesi gibi kaliteli bir makina var yurt dışından fiyatına bakarsanız anlarsınız(5000 euro falan) bkz. Rolleiflex 2.8f bu aygıt ile çektiğim fotografların kalitesi yine bkz. Muhteşem ötesi(biraz hava atmak gibi olacak ama bu sitede fotoğrafın kalitesi yanlış anlamayın ! Fotoğraf olarak kalitesi bu kadar güzel olarak çekilen fotograf azdır) Şunu anlatmaya çalışıyorum ben'im ileri seviye fotograf makinam var(Dslr diyemiyorum çünkü TLR) ayrıyeten finepix s5600(bkz. Dslr like) makinam da var ama takdirinizdir ki aynı kalite çekemiyorlar.
Diyeceksiniz niye digital aliyorsun sende oyle bir cihaz varsa Yine takdiriniz ki 12 pozluk iki roll 6x6 film 24 YTL banyo ve basımı 50 küsür YTL e diyeceksin cd'ye çek aynı kalite olmuyor.
Eğer çok ünlü bir fotomuhabir deyilseniz pek ekonomik olmuyor.
E birde makine 1250 gr vizoru ise ayri bir problem
Kaldı ki Ara Güler yanlış anlamayın Atatürk'ten sonra en çok saydığım kaliteli insanlardan biri ve dediğiniz sözü kendileri söylemiştir ama yine yanlış anlamayın kendisi bile röportajında leica analog makinasından vazgeçemeceğini söylüyor.
E artık gerisi yorumsuz...........................
e napalim bizde yabanci sitelere bakariz cunku yabanci sitelerde bu soruyu bi kisi soruyor sordumu o kisi cevabını alıyor kimsede kavga etmiyor adamlarda duzen var darisi bu sitenin basina
Artık yeter arkadaşlar neden resimlerle konuşmuyoruz. Yok omu iyi bunun sensörü daha büyük yok resimlerle oynanmış bu konular artık sıktı daral geldi. Makineler hakkında yüzlerce yorum yazı var bizar araştırın alın makinelerini burda resimler üzerinde tartışalım yorum yapalım yapıcı bir şekilde. Bu tartışma bitmek bilmez ben burda bitiriyorum. Buraya yazı yazmayın arkadaşlar çünkü böyle bir soruya karşılık hepimiz birbirimizi üzeriz kırarız.
nikon d200 1977'den bu yana üretilen birçok lensle uyumlu pentax uyumlu değil mesela bir fark işte nikon d200 farkı
#murat-d80' tarafından 01.06.2007 05:01:19 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme
24 Eki. 2024, 20:20 prodersler
09324 Eki. 2024, 20:20
prodersler -
Tapuda Sizin Adınıza İşlem Yapılmasını Engelleme
20 Eki. 2024, 19:30 prodersler
011320 Eki. 2024, 19:31
prodersler -
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler