Fotoğrafçılık Forumları
Eos 350d , R1 Ve Fz30
Gereksiz bir soru oldu düzenliyorum ki kimseyi megşul etmiyelim.
#mbsahan' tarafından 16.07.2006 04:57:38 tarihinde düzenlendi.
anladığım kadarıyla fz 30 almışsın.isoyu 80 dışına cıkmamak ilk işin olmalı.gece triport taşımalısın ve mavi tonların olduğu ortamlardan uzakta durmalısın.mavi renk nedenini bilmesemde fotoğrafta noizi abartıyor.
FZ30 aldım Zoom u na bayldım makinanın ve lensleide çok kalite ama noise o kadar beni rahatsız ettiki iade ettim şu an ixus 700(600 YTL) var elimde o da küçük kardeşime hitap ettiği için fiyatta fena değildi hani dursun bir köşede diye aldım. Şimdilik makina alma konusunda beklemedeyim Bakalım bu forum bizi nereye sürükleyecek. Keske FZ30 gibi Zoom yapan Sony R1 gibi keskin ve noise az fotograf çeken bir DSLR-Like olsada alsam.Ama malesef böyle bir makina yok. DSLR içinde Canon EOS 350D yi gözüme kestim.Bütcem elverdiği bir ara zoom lens alırım dedim ama dadanagast arkadaşımız pro-kit le çektiğin fotograflar tatmin etmez diyor. Şimdi Sony A100 bir bekleyelim bakalım neler olacak...Üzerinde gelen lenste kaliteli deniyor...Ayrıca NIKON D50 Body, + 28-80mm ve 70-300mm, Macro kit halinde 1600 YTL ye piyasada mevcut olduğunu duydum.Bakacaz artık...
#mbsahan' tarafyndan 17.07.2006 01:39:58 tarihinde düzenlendi.
gercekten de dslr ile cekim yapmak daha fazla tecrube gerektiriyor..
bir cumle benim dikkatimi cekti ozellikle, gantry soyle demis:
"önce ham görüntüde mükemmele ulaştıktan sonra slr ye gecmek benim düşüncem"
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon5D/page4.shtml
adresine bak mutlaka gantry.. 1dsII'nun sonuclarinin makine cikisinda ne kadar da keskin olmadigina bak.. ki 17-40 gibi kaliteli bir lens kullanilmis ve 1DsII'nun fiyati neredeyse 3 tane 5d parasi..
cunku dslr makinelerde keskinligi, makine sana birakir daha cok.. azicik keskinlik verince photoshop'da veya baska bir programda, fotograf kendini belli etmeye baslar..
...................................
mbsahan merhaba..
neden dslr-like'lar sana hitap etmiyor? evet noise yaratiyor fz30, ama fotografi basip gordun mu nasil cikiyor diye fotograf kagidinin uzerinde? bilgisayarda %100 boyutlarinda bakmadigin zaman gorebiliyor musun noise'i? ne kadar cok belli oluyor?
neden %100 oraninda bakip, didik didik ediyoruz bu fotograflari arkadaslar? zaten mukemmel kaliteyi sunuyor kompact'lar bile, ama hep daha fazlasini istiyoruz nedense..
mbsahan, 350d ve d50 de seni mutlu edecektir.. d50 alirsan 28-80 ile birlikte alma, en azindan 18-55 kit lensiyle birlikte al mutlaka..
sony a100'u de bekleyebilirsin tabii ki..
Selamlar Dadanagast önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ve çok degerliler...
Sayın üstadım forumda sizin yazdıklarınızı pür dikkat okuyorum, çok kritik tespitleriniz var. Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim...
Evet bu saydığınız makinalar beni mutlu edecek makinalar, A100 çıkana kadar beklemek bu konudaki fikirlerimi olğunlaştırmak istiyorum... Saygılar...
ilker fz 30 secimimdeki nedenlerden biride ham görüntünün senin cektiğin gibi cıkması.ve bu ps konusunu bilmeden yapmaktansa ki çok iyi değilim bildiğim şeyi yapmayı yeğlerim.cektiğim kareyi mutlaka farklı f değeriyle denerim.sonuclarda farklı olduğu için iyi olanı secmek kalır.öncedende bir çok makinanın ham sonuclarının işlenmesi gerektiğini biliyordum ama şu an benim için bu sonraki aşama.
gantry zaten butun raw'lar senin istedigin gibi cikabilir.. ama raw cekip de PS kullanmayacaksan, niye raw cekiyorsun en basta? jpeg cek.. jpeg'in amaci bu..
bir sonraki amacin olarak bakma gantry.. sonucta bir bilgisayarin var, elinde yazilimlarin da var, en basitinden panasonic'inki vardir ve bir sekilde fotografi islemene yetecektir.. dijital fotografcilik yapip da, ustelik fz30 gibi gelismis bir kameraya sahip olup da PS veya diger programlarla ugrasmamak olmaz bence.. bilmiyorum yaniliyor muyum?
eger ki cekeyim, hop hazir olsun deniyorsa; gidilir bir tane gomlek cebi kamera alinir.. hatta cep telefonlari bile yeter.. (aman kivanc duymasin.. )
benim amacım slr-like da fotoğrafı 1 kere çekmek 2. defa bilgisayar başında cekmek dslr kullananlar için olmalı.zaten raw çekimi tekrarı olmayacak cekimde kullanıyorum.kaçırmaktansa raw olsun benim olsun hesapı.kapladığı alan olarak pek tercih etmiyorum.genelde jpeg cekiyorum.elbette ps öğrenmeye çalışıyorum karşı olduğum yapılan müdahalenin normalden çok farklı renklere sahip resimler oluştuma işi yoksa fotoğrafı kurtarma müdahalelerine karşı değilim.bir bakıma kendimi iyi sonuca zorlamak olarak bakılabilir yaptığıma.kacanın arkasında ağlamaksa en iyi şekilde cekki arkasından ağlamak zorunda kalma.
Selamlar As
Aşağıdaki fotograf hakkında kafama takılan birşeyi sormak istiyorum.Şimdi günler sonra nerden çıktı deme bu soru
Canon EOS 350D Review Samples Two (1 of 25), 35 mm, ISO 200, 1/320 sec, F11.0, +0.0 EV, EF 28-300 mm
LENS:Canon Wide-Angle-to-Telephoto EF28-300mm f/3.5-5.6L IS USM Lens ile cekilmiş. Evet haklısın bu devasa lensin fiyatı 2000$ civarı yurt dışında
Benim merak ettiğim aynı görüntüyü
Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 Image Stabilized USM SLR Lens for EOS Digital SLR's(739 Euro+KDV)lensle alamazmıyız
Veya Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Standard Zoom Lens for Canon SLR Cameras bununla
Veya SIGMA 28-300mm f:3.5-6.3 DG MACRO Objektif (249 Euro+kdv)
Veya
CANON EF 28-105mm f/3.5/5.6 USM Objektif(199 Euro+KDV)+Canon EF 75-300mm f4/5.6 IS USM Objektif(623 Euro+KDV)
Yoksa alırız ama fotografların yüzüne mi bakılmaz.
Tabii fotografı çekenden bahsedebiliriz ama kullanıcı yine Simon joinson olsun.
#mbsahan' tarafyndan 22.07.2006 22:12:42 tarihinde düzenlendi.
mbsahan merhaba
Eos arkadaşımız Erkayalarda çalışmanın sonucu edindiği bilgilerle dslr/dslr-like hüsranlarınız adlı topic te lens lerin yapıları,içlerindeki eleman sayıları ve onların kaliteleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Benim Canon lens ler hakkında o kadar detaylı bilgi sahibi olmama imkan yok.Ancak Eos sun yazısında ki bir bölümü sana tekrar aktararak soruna cevap verebilirim.
"Ben L serisi optiklere sahip olmayı Canon a ortak olmak gibi görüyorum.Canon şirketinin en iyi ürünleri. "
Bu yazıdan şu anlamı çıkartmamız çok mümkün.Canon bir lensine yurt dışı fiyatları ile 2000usd.değer biçmiş ise onun muadili ancak yarı fiyatına satılan diğer lenslerin kalitesi aynı olmaz.O lens ten aldığın sonucu diğer ucuz lenslerden alamazsın.Yoksa kaliteli ve pahalı lens ile ucuz lens aynı kalitede fotoğraf çekiyor olsa kimse gidip o pahalı lens leri satın almaz değilmi.
Yine Furkan arkadaşımız bize verdiği bilgilerde L serisi lensler için, bir lensi anlatırken
"17-40 lens elemanlarının tamamı UD ve ASperical. Çok kaliteli bir lens eleman kalitesi barındırıyor içersinde.
Çok keskin sonuçlar veriyor.Ancak Fİyat biliyorsun.
Bütçe varsa Canon L serisinden şaşma derim.
Elindeki 70-200 f/4 L ile ilgili iyi bir şey söyleyeyim.
70-200 f/2,8 L IS USM ve IS olmayanı biliyorsun, O lenslerde florite kristal eleman yok ama 70-200 F/4 L florite kristal kullanıyor"
Demişti .Demekki pahalı lens lerin içinde kullanılan elemanların özellikleri nasıl fiyatını arttırıyorsa fotoğraf kalitesinide arttırıyor demektir.
Sonuç ,o fotoğraf başka lenslerle elbette çekilebilir.Fokal uzunluğu yeterli olduktan sonra.Ancak benzer kalitede bir fotoğraf elde etmek için lens değişik bile olsa aynı kalitede olmalı.
Örnek : sana 17-85mm. lik Canon lens sahibi birisi olarak benim Canon EOS 630 makinam ile çektiğim binlerce fotoğraftan hiç birisi bu kalitede olmadı.Böyle bir lensimin olmasını hakikaten isterdim.
#as' tarafyndan 22.07.2006 23:09:32 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
080430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
085726 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Youtube Videosu Klip Oluşturma Ve Paylaşma Nasıl Y
04 Mar. 2022, 12:25 prodersler
0138204 Mar. 2022, 12:26
prodersler -
Animasyonlu Eğitim Videosu Nasıl Hazırlanır
01 Mar. 2021, 11:47 prodersler
0153101 Mar. 2021, 11:48
prodersler -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -