proxima
proxima (üye)
İzmir / Amatör

Dslr Yardım?

Arkadaşlar şu an z740 kullanıyorum ve artık dslr bir makinaya geçmek istiyorum. bütçem dar sayılır.. Giriş için tavsiyeleriniz nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim...

Tarih: 11 Mayıs 2008, 23:39 - İp: 85.***.**6.17
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Bütceniz nekadar toplam?

Tarih: 12 Mayıs 2008, 00:08 - İp: 85.***.**7.201
proxima
proxima (üye)
İzmir / Amatör

1200 ytl kadar bir bütçem var..

Tarih: 12 Mayıs 2008, 19:22 - İp: 85.***.**6.17
proxima
proxima (üye)
İzmir / Amatör

ok sorumu biraz olsun inceleme ile indirgedim sayılır. o zaman şöle bi seçim yapma durumundayım. canon eos400d veya nikon d40x arasında kaldım. dslr ye giriş yapacak biri için sizce hangisi daha uygundur. canon un toz önleme sistemi ve nikon un yardım menülü kullanıcı arayüzü beni cezbediyor. hangisine karar vermeliyim bilemedim. yardım ederseniz sevinirim

Tarih: 12 Mayıs 2008, 20:15 - İp: 85.***.**6.17
yamacevler
yamacevler (üye)
İzmir / Amatör

benimde bir sorum olabilirmi?

yeni bir d80 kullanıcısıyım yaptığım çekimlerin lcd ekran görüntüsünde beyaz bölgeler negatifiyle yanıp sönüyor normalmidir.

Tarih: 12 Mayıs 2008, 23:08 - İp: 88.***.**6.149
proxima
proxima (üye)
İzmir / Amatör

Yokmu yardım edecek arkadaşlar?

Tarih: 15 Mayıs 2008, 21:51 - İp: 85.***.**3.235
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

d60 al. ilerde her türlü geliştirirsin, hem setini hem kendini.

Tarih: 15 Mayıs 2008, 21:55 - İp: 88.***.**2.105
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Yamacevler,

Yanıp sönen beyaz alanlar fazla pozlanmış bölgelerdir. Fazla pozlamışsınız, o bölgelerde sensörün skalasının dışına taşılmış, satüre olmuş.

Matrix ölçümün temel amacı sözkonusu fazla pozlanmış bölgelere mahal vermeden mümkün olan en fazla ışığı alacak şekilde pozlamaktır. %99+ ihtimalle matris pozlama en doğru sonucu verir.

Aşırı kontrastlı sahnelerde "doğru" pozlama diye birşey yoktur, bu durumlarda seçim yapmanız gerekir, gölgelerie göre mi pozlamalı yoksa aydınlıklaa mı. Bu seçimi rahat yapılabilmesi için üreticiler "center weighed" ve "point" ölçüm modlarını da "matrix"in yanına dahil etmişlerdir.

Aslında hiçbir makina, bütün ışık koşullarında %100 doğru sonuç vermez, ara ara +/-2EV aralığında müdahale etmek gerekir.

D40 ve D80'nin pozlamasının özellikle ters ışıkta tutarsız çalıştığı bilinen bir durum. Bu makinaların müdahaleye diğerlerin daha çok ihtiyacı var.

Proxima,

Bizden akıl mı istiyorsun, onay mı ?

Sen kararını çoktan vermişsin, "ya Canon yada Nikon olacak" diye. Belliki bütçenin yettiği, demode olmamış 2 modeli gözüne kestirmişsin, yazı tura at seç bir tanesini.

Hani illa tüyo istiyorsan 2-3 tane var:
1. MP olayı tam bir pazarlama tezgahı, adam gibi çektikten sonra 6MP gayet yeterli. ( bkz.D40 , K100D )
2. Stabilizasyon diye birşey var. ( bkz. Pentax, Sony, Canon IS, Nikon VR )
3. Anti dust olayı dikkate alınacak özellik değil. (bkz. sensördeki toz nasıl temizlenir)

Tarih: 15 Mayıs 2008, 22:32 - İp: 85.***.**8.33
proxima
proxima (üye)
İzmir / Amatör

hocam biraz daha açarmısın. D60 ı geliştirirsin demişsin d40x i geliştiremiyor muyuz? Yeni giriş yapacağım için pek bi bilgim yok.

Tarih: 15 Mayıs 2008, 22:51 - İp: 85.***.**3.235
iizzeett_t
iizzeett_t (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Eğer yeterli teknik bilginiz yoksa Nikon d40x itercih etmeyin.

Nikon lensler iki gruba ayrılır.

1.AF-a (içinde servo motor yok)
2. AF-s (içinde canon lar gibi servo var)

D40x sağdece af-s leri af olarak çalıştırır.

Eski veya AF nikon lensleri Mf olarak kullanırsınız.

Eğer ki ben d40x i sağdece paket lensi ile kullanacam diyosan paket lensi zaten af-s ozaman tercih edebilirsin.

Ama canon larda lens sıkıntısı yoktur. Tüm EF lensleri AF olarak kullanabilirsin.

Tarih: 16 Mayıs 2008, 09:52 - İp: 88.***.**1.151
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

artık çıkan lensler genelde motorlu çıkıyor ve motorsuz fiyatına, birkaç ay önce bu objektifler pahalıydı.. d40x yerine d40 düşünürseniz artan parayla objektif alabilirsiniz..

Tarih: 16 Mayıs 2008, 11:06 - İp: 85.***.**8.141